2014. március 27., csütörtök

Gyógyító kristályok


Gyógyító kristályok 


Az emberiség mindig hatalmas szerepet tulajdonított a köveknek, kristályoknak. 


A kristályok tökéletes szintézisei a szellemnek, az anyagnak és a nulla időnek.


A tested 5%-a ásvány és ez az 5%-nyi ásványi rész ellenőrzi és irányítja a test metabolikus funkcióinak 95%-át.Sokszor a legfontosabb szempontnak a kövek értékét tartjuk, és ékszerként hordjuk őket, hol pedig szerencsét hozónak tekintjük és a sikereink biztosítása érdekében viseljük. 
Olyan is van azonban, hogy gyógyítani szeretnénk velük magunkat, és ezzel a céllal vásároljuk, viseljük őket. 
Lássuk, hogy milyen problémára melyik kristály lehet a segítségünkre!- Allergiára:Jáspis 


Az allergia számtalan okból kialakulhat szervezetünkben. 
Ha az allergia a stressz, a feszültség következménye, akkor arra jó hatású lehet az akvamarin, mivel érzelmileg, lelkileg sokat segít a kiegyensúlyozottság megőrzésében.

A bőr- és a nyálkahártya irritációja miatt kialakuló allergiák esetében a borostyán a javasolt, míg a szervezetben felhalmozódott méreganyagok okozta allergia esetén az achát kristály lehet a leghatásosabb.

A homokbarna - sávos jáspis pedig univerzális kristálynak számít, mivel az allergiák összes típusa esetén segítheti testünket és lelkünket egyaránt.- Alvászavarokra:Achát


Alvászavarokat kiválthat a rendszertelen életvitel, a szervezetünkben kialakuló gyulladások, a túlhajszoltság és a stressz is. 
Az achát nagy segítségünk lehet, ha ilyen problémákkal küzdünk, mivel segít ellazulni és nyugodtabb, békésebb álmot biztosíthat. 
Tegyük a párnánk alá és néhány napon belül már tapasztalhatjuk a hatást.

Az ametiszt segít, hogy álmunkban ténylegesen helyre tehessük a napi eseményeket, és könnyebben dolgozzuk fel a felgyülemlett problémákat.

Az aventurin segít elaludni, a krizopráz pedig távol tartja a rémálmokat, amelyek lehetetlenné teszik a nyugtató alvást.- Bélpanaszokra:Ametiszt

  
A bélrendszer betegségei nem csak egészségünket, de közérzetünket és hosszú távon önbizalmunkat is tönkretehetik. 
Felfúvódás és hasmenés esetén tegyünk egy próbát az acháttal.

Az ametiszt szintén hatásos lehet felfúvódás, hasi görcsök esetén, valamint pozitív hatással rendelkezik a viszkető végbélnyílás kezelésében is.

Gyulladásokra, émelygésre leginkább a borostyán javasolt, amelyet a legjobb a zsebünkben hordani, hogy minél hosszabb ideig legyen közel a problémás testrészhez. 

Vérzés esetén a hematit kővel érdemes próbálkoznunk.- Bőrproblémákra:AmetisztA bőr elváltozásai, betegségei mögött számtalan ok állhat. 
Ez lehetnek belső probléma, mint például a szervezeten belüli gyulladás, de bőrünk a környezeti hatásokra, a szennyezett levegőre vagy akár a túl erőteljesen végzett tisztításra is reagálhat betegségek, bőrelváltozások formájában.

A legfontosabb módszer ilyenkor mindig a szervezet megtisztítása, amelyben nagy segítség lehet az ametiszt

Fontos, hogy a tisztítás jegyében a követ se fogjuk meg piszkos, vagy vegyszeres, sőt szappanos kézzel sem, mivel így akadályozhatjuk a pozitív eredményt.- Cisztákra:Óceánjáspis


A ciszták kialakulásának is számtalan oka lehet, melyek jó része fizikai, míg mások lelki eredetűek.

 Az óceánjáspis a kristályok közül a leginkább ajánlott megoldás, mivel segíti a szervezet szöveteinek tápanyaggal való ellátását, amely csökkenti a ciszták növekedésének lehetőségét.

Az óceánjáspis egyben segít a méregtelenítésben is, így a szervezetben felgyűlt méreganyagok gyorsabban és hatékonyabban ürülnek ki, ezáltal a szervezet megtisztul és megkönnyebbül, sőt rövid időn belül a ciszták (legalábbis egyes típusaik) is zsugorodásnak indulhatnak.- Csonttörésre: Obszidián


Régen bevett gyakorlat volt, hogy a törött csontokat rögzítő sínbe, pólyába apait vagy kalcit kristályokat is tettek, hogy ezek is segítség a csontok mielőbbi összeforrását. 

Az obszidián szintén rendelkezik összeforrást segítő hatással, emellett pedig képes csökkenteni a törés okozta fájdalmat is, amely szintén nagy segítség lehet a gyógyulással járó nehézségek leküzdésében.

Ma már nehezen megvalósítható, hogy a gipszbe beletegyék a kristályokat, de ha teszünk egy próbát velük, akkor érdemes figyelni arra, hogy a lehető legközelebb legyenek a töréshez, és legalábbis napi rendszerességgel érintkezzenek a testünkkel.- Cukorbetegségre:Kalcedon 


A cukorbetegség ma már népbetegségnek számít, és különösen a felnőtt korban diagnosztizált, II. típusú cukorbetegek száma nő radikálisan. 

A II. típusba, annak is a korai stádiumába tartozók számára leginkább a kalcedon kristály alkalmazása lehet eredményes, mivel a kő serkenti az inzulintermelődést, és tisztítja a szervezet sejtjeit.

A citrin szintén eredményezheti az inzulintermelés aktívabbá válását, emellett a betegségérzet miatti lelki problémák leküzdésében is hatékony lehet. 

Az óceánjáspis mindkét típus esetén alkalmazható.- Depresszióra:Citrin 


A depresszió hátterében számtalan ok húzódhat meg, ilyen például a folyamatos stresszhelyzet, az életkörülmények változása, vagy akár az egészségtelen táplálkozás, életmód. 

Az amazonit és az arany topáz sokat segíthetnek kiegészítő terápiaként az önbizalom erősítésében, illetve segítenek a gyógyulni akarás erősítésében is.

A citrin kristály alkalmazása akkor javasolt, ha folyamatos stresszhelyzetben élünk, amelyből nem tudunk kilépni, mivel a körülményeken nem tudunk változtatni, vagyis nincs más lehetőségünk, mint elfogadni a nehézségeket és együtt élni azokkal. 
Traumák, tragédiák átvészelését is megkönnyítheti.- Elsavasodásra:Türkiz


Számtalan betegségünk oka nem más, mint szervezetünk elsavasodása. 
Ez ellen megfelelő táplálkozással és helyes életmóddal küzdhetünk első sorban, a gyógyulási folyamat gyorsítását pedig kristályokkal támogathatjuk. 

Ilyen például a türkiz, amely nem csak az elsavasodás elleni harcot támogatja, de egyben harmóniát teremt testünkben és lelkünkben egyaránt.

Viselésével hosszú távon javul a stressztűrő képességünk, higgadtabbak és magabiztosabbak lehetünk.
 Nem utolsó sorban segíti a szervezet méregtelenítését is, ezért tisztító kúrák mellé is kifejezetten ajánlott.- Alkalmazási módok:

BorostyánA kristályok hatásfokának növeléséhez szükség van arra, hogy minél hosszabb időre minél közelebb legyünk a kövekhez. 
Ez jelentheti azt, hogy minden nap rendszeresen a kezünkbe fogjuk őket például tévézés közben, vagy akár az ágyunkba is tehetjük.

Ékszerként viselve érdemes szem előtt tartani, hogy lehetőleg ahhoz a testrészhez közel viseljük őket, ahol a hatást el szeretnénk érni. 
Akár a zsebünkben is tarthatjuk, mivel így nap közben sokszor lesz alkalmunk hozzáérni ezekhez, és a testünk közelsége miatt egyébként is ki tudják fejteni hatásukat.(Forrás: http://www.bien.hu/Fischer Anna)

RÓZSAKVARC - A SZERETET KÖVE
 RózsakvarcA rózsakvarc a szeretet és a szerelem köve


Az öt alap gyógyító kristályok között nagy jelentősége van a rózsakvarc kőnek.
 A közkedvelt rózsakvarc, a szeretet köve!
Már ránézésre is gyengédséget kelt, nem véletlenül tartják azt róla, hogy szerencséssé teszi a szerelmet.
Mindemellett erősíti a beleélő képességünket, megbocsátásra ösztönöz, gyógyítja a szív sebeit, nyitottá tesz a szépségre és harmóniára, életre kelti az alkotóerőt.

De ne menjünk ennyire előre!

Ismerkedjen meg először a rózsakvarccal, mint ásvánnyal!


  

A RÓZSAKVARC

A KVARC CSOPORT TAGJA


A rózsakvarc viszonylag „ fiatal „ kvarckristály, az 1800 – as évektől ismerik. Elnevezését a színéről kapta, melyet a kvarcba épült titán és a kis mennyiségű mangán biztosít.
Kémiai összetétele szilícium – dioxid (SiO2 )

Leggyakoribb előfordulási helyei: Brazília, Madagaszkár, USA

A kvarckristályok összetételéről érdemes annyit tudni, hogy a földkéregnek közel a negyedrésze szilíciumból áll.
Ebből az elemből körülbelül ugyanannyi van a földön, mint az oxigén kivételével az összes többiből együttvéve.
A kristályos szilíciumdioxid a természetben három módosulatban fordul elő.
A közönséges hőmérsékleten állandó, s ennek megfelelően legelterjedtebb módosulat a kvarc, mely a hatszöges rendszerbe tartozó prizmákból és piramisokból álló kristályokat képez.
A víztiszta kvarcot hegyikristálynak, vagy máramarosi gyémántnak nevezik, mangán- és vasvegyületek által ibolyára festett fajtája az ametiszt, a vas által sárgára színezett kvarc a citrin, a titán és mangán által színezett a rózsakvarc, a szerves anyagoktól szürkésbarna fajtái füstkvarc néven szerepelnek mint drágakövek.
Vasoxidtól barnára vagy vörösre festett és a szennyezésektől többé-kevésbé átlátszatlan kvarc az ónix, achát, jáspis, kalcedon, stb.

(Forrás: Dr. Erdey – Grúz Tibor: A szilicium és a szilikátok/
A kémia és vívmányai, I. rész, Magyar Királyi Természettudományi Társulat, Budapest, 1940.)


A RÓZSAKVARC ÉS A CSAKRÁK


A rózsakvarc a szívcsakra és magas szívcsakra működésére van kedvező hatással.
A szív csakra a mellkas közepén, szívtájékon és a szegycsont magasságában helyezkedik el.
A szív csakra az anyagi és a szellemi világ közötti híd.
Hozzá tartozik a feltétel nélküli szeretet és az elfogadás.

A szív csakra szanszkrit neve Anahata, mely érintetlent, határtalant, Anyát, Ősanyát jelent.
A belső elválasztású mirigyek közül a csecsemőmirigy működéséért felelős, testrészek közül a szív, mellkas, mellüreg, tüdő tartoznak hozzá.


Szívcsakra legfőbb területei:

- megbocsátás
- szeretet
- adás és elfogadás
- együttérzés


Ha a szív csakrája nem működik megfelelően, annak fizikai és érzelmi következményei is lehetnek.
Ilyenek a különböző szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek, asztma, ekcéma, szénanátha, autoimmun betegségek.

Ha a szív csakráját szeretné megerősíteni, használjon rózsakvarc marokkövet!
A rózsakvarcot nyugalmi állapotban tegye közvetlenül a szív csakrára, a mellkas közepére.
Hasznos, ha közben koncentrál a kőre és az egészségére, igyekszik minden más zavaró gondolatot kizárni!
 Ezt könnyebben elérheti, ha közben halk, meditatív hangzású zenét hallgat.
A kezelés időtartama nincs pontosan meghatározva.
Tartsa ott a követ, amíg jól érzi magát ebben az állapotban, de legalább 5 percig!

Ha a szívcsakra érzelmi zavarait szeretné gyógyítani, használjon rózsakvarc nyakláncot, karkötőt!
Akinek kéznél vannak ezek az ékszerek az megérzi amikor lelkileg szüksége van rájuk!
Használja őket napközben, majd tisztítsa meg a nap végén és a Hold energiájával töltse fel újra, hogy másnapra újult erővel hasson Önre!
Az ékszerek használati idejének meghatározását szintén bízza a megérzésére! Amikor nincs rájuk szüksége, nem is kívánja feltenni.


A RÓZSAKVARC GYÓGYÍTÓ HATÁSA A TESTRE


A rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik, s ennek talán sokoldalú hatása a magyarázata.
Viselhetjük testünkön, de elhelyezhetjük a minket körülvevő térben is.

Felhasználásának rövid összefoglalása:

Vérszegénység ellen, angina pectoris esetében, mozgási és egyensúlyzavarok kiküszöbölésére, női betegségek esetén, asztmás panaszok esetében használjon rózsakvarc ékszereket naponta, tegyen a zsebébe vagy a közelébe rózsakvarc marokkövet, ujjköveket amelyeket gyakran megérint.

Igyon drágakővizet, aminek elkészítéséhez használja a rózsakvarc követ is!

Alvási zavarok, álmatlanság esetében tegyen a feje közelébe, párnája alá rózsakvarc marokkövet, az ágya melletti polcon, éjjeliszekrényen helyezzen el egy rózsakvarc golyót!
Erőszakos jelenetekkel tarkított gyakran visszatérő rémálmok esetében megszünteti és szeretetté alakítja az agressziót.
Hasznos segítség félelmi állapotokban, segít a harag feldolgozásában, nyugtatja és enyhíti a kedélyállapotot.

Kelések, furunkulusok esetében lazán masszírozó mozdulatokkal simítsa végig az érintett területet naponta kb 5 percig rózsakvarc masszírozó rúddal vagy marokkővel!

A rózsakvarc nyugtató és csillapító hatással van a szívre.
Arannyal együtt a szklerózis multiplex kezelésére is használják.


A RÓZSAKVARC HATÁSA A TUDATALATTIRA


A rózsakvarc erősíti az idegeket, fokozza a romantikát, és segíti az alkotó gondolatokat.
Termékenység fokozására, érzelmi ridegség ellen, negatív rezgések és energiák ellen és a lelki terhek megszüntetése is ajánlott!
Helyezzen el lakásában rózsakvarc marokköveket, lógasson a szobája ablakába rózsakvarc függőt vagy spirál alakban felfűzött rózsakvarc köveket!

A kövek energiája megsokszorozódik a ráeső napfénytől.

A rózsakvarc kellemes rózsaszíne beleélő – képességet, szelídséget, gyengédséget és szerelmet ébreszt.
Finom rezgéseivel beburkolja a lelket.
Sugárzása olyan, mint egy gyengéd érintés, ami alatt a szív fellélegzik, bizalmat nyer, és fokozatosan ismét feltárul.
Mások keménysége, durvasága, elutasítása vagy figyelmetlensége nyomán életünk során szerzett sebeink a rózsakvarc oltalma alatt lassan begyógyulnak.


A RÓZSAKVARC ÉS A CSECSEMŐK

A rózsakvarc különösen jó hatású csecsemők és kisgyermekek számára!
Szeretetteljes rezgésével óvja őket, hogy gyermekien tiszta lelkük teljes pompájában kinyílhasson és kibontakozhasson a világ felé.

Elterjedt kedves mód a csecsemő ágya melletti polcon a rózsakvarc angyalka, de kisgyermekeknek akár játszani is adhat olyan méretű rózsakvarc golyót, amit nem tud lenyelni.VÍZEREK ÉS A RÓZSAKVARC

Vízerek leárnyékolására, mágneses mezők abszorbeálására szórjon az érintett területre apró rózsakvarc köveket ( ujjköveket ) vagy marokköveket.ÉN VÁLASZTOTTAM A RÓZSAKVARCOT, VAGY A RÓZSAKVARC VÁLASZTOTT ENGEM?

Hallott már arról, hogy nem kell feltétlenül kézbe fognia egy követ ahhoz, hogy a vonzódása értelmezhető legyen?

Elég egy fénykép a kőről, de akár csak a drágakő neve is válthat ki olyan érzést, amikor azt gondolja: - EZ A KŐ KELL NEKEM!

Miért van ez?

Lehet, hogy ismeri - sőt használja is - a rózsakvarcot nem baj, most megtudhatja miért hordja szívesen.

Ha eddig nem került még közelebbi kapcsolatba a rózsakvarccal de úgy érzi éppen Önre illik az alábbi leírás, ne késlekedjen!

Arra a kőre fizikailag vagy mentálisan szüksége van!

Ha Önnek a kedvenc köve a rózsakvarc, olvasson arról, miért vonzódik hozzá?

A rózsakvarc a szeretet köve, a család közelségét, a kedvessel töltött romantikus pillanatokat jelenti.
Ez a kő nyugalmat hoz a rossz időszakok idején, segítségével képessé válhat átértékelni a szépség fogalmát. Ha megsértik, ha neheztel valakire, a szelíd rózsakvarc segít kiüríteni a negatív gondolatokat és melegséget, gyengédséget ébreszt Önben, hogy újra tudjon szeretni.


A rózsakvarc megtanítja arra, hogy szeresse, elfogadja önmagát, észrevegye saját jó tulajdonságait és biztosítja, hogy melegszívű, szerető lelkek társaságára találjon.

Az igaz szeretetet képviselő rózsakvarc békét, elfogadást, gyógyulást és ragaszkodást hoz.

A kő segít megbocsátani és elengedni a régi mintákat, amelyek visszatartanak a szeretettől és felszabadítja az elfojtott érzéseket.
A rózsakvarc szerelmi ereje olyan intenzív, hogy sokszor nagyobb figyelmet vonz, mint amit tulajdonosa elbír.

Ha Önnek a rózsakvarc kőre esett a választása, akkor az azért történt, mert fizikailag és lelkileg erre a kőre van szüksége!

Szerezzen be bármilyen rózsakvarc ékszert vagy marokkövet
és nincs más dolga,
csak figyelje a változásokat az életében!
Forrás: http://www.shp.hu/A gránát kristály

A termékenység köve.
A tettek kövének nevezik.

A gránátalma - a termékenység gyümölcse
A szerelem istennőjének, Vénusznak a jelképe.

Tőle van a szenvedély, a láng.A gránát megóv a balszerencsétől, sebezhetetlenné tesz, tisztítja a vért, enyhíti a reumás panaszokat, fokozza a nemi vágyat, megszünteti az impotenciát és a frigiditást, megakadályozza a pattanások és kiütések kialakulását.


Aki ezt a követ viseli, annak a titkok vagy rejtélyek felderítése sem okozhat problémát.Andradit


Lelki síkon élénkítő és erősítő hatást fejt ki.

A gránátcsoportba tartozik.Andradit


A gránátcsoportba többféle kő tartozik: 

Almadin, Andradit, Pirop, Spessartin, Uvarovit
Spessartin


Gyógyhatása :

A gránátok segítenek a test gyulladásos folyamatainak és a sebek gyógyulásában.

Energiát adnak, növelik az ellenálló erőt, mert élénkítik az immunrendszer működését.
Fokozzák a kitartást és segítenek a nagyobb aktivitásban.

Élénkítik a szivet és a vérkeringést.

A gránátok használata valójában az összes szervet serkenti.

Ez megkönnyíti szervezetünk számára a méregtelenítést is.

Hatnak a vérre is, javítják a vérképet, segítenek a vér betegségeinek legyőzésében.

Óvnak az érelmeszesedéstől is. 

Lelki síkon is élénkítő és erősítő hatást fejtenek ki a gránátok.

Bátorságot és bizalmat öntenek belénk még a nehéz helyzetben is.A fluorit

Legyőzi a káoszt, újjászervezi a fizikai, az érzelmi és a szellemi testet.Szivárvány fluorit 


FLUORIT


A fluorit fokozottan védelmező kristály, különösen pszichikai szinten.

Segít felismerni (amikor a külső hatások már belülről emésztenek bennünket), valamint kizárni a lelki manipulációt és a nem megfelelő szellemi hatást.

Tisztítja és stabilizálja az aurát.

Rendkívül hatásos a komputer és az elektromágneses stressz ellen.

Megfelelően elhelyezve blokkolja a geopatikus stressz minden fajtáját.

A testben mindent tisztít, megszűr, eloszlat és újraszervez, ami nincs megfelelő állapotban.

Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármilyen formájának megszüntetésére.

A fluorit földeli és egyesíti a spirituális energiát.

Erősíti az előítéletektől mentes tárgyilagosságot, és fokozza az intuitív képességet, jobban tudatosítja bennünk a magasabb rendű spirituális valóságot, és meggyorsítja a spirituális eszmélést; valamint összpontosítja az elmét és az univerzális gondolkodáshoz kapcsolja.

Stabilitást hoz a közösségekbe, és közös cél mögött sorakoztatja fel a tagokat.

Sok szinten társul a fejlődéshez, és belesimítja a mindennapi életbe.

Legyőzi a káoszt, újjászervezi a fizikai, az érzelmi és a szellemi testet.

Pszichológiailag:

a fluorit feloldja a megmerevedett viselkedésmintákat, gyengéden ajtót nyit a tudatalattira, és az elfojtott érzéseket a felszínre hozva eloszlatja azokat.

Növeli a magabiztosságot, ügyességet.
A fluorit fejleszti a fizikai és a szellemi összerendezettséget, valamint megakadályozza a mentális rendellenességet.

Útjukra engedi a megkövesedett elképzeléseket, és a nézőpontot tágítva segít túllépni a szűklátókörűségen.

Szétoszlatja az illúziókat, felfedi az igazságot.

Nagyon hasznos, ha pártatlanul és objektíven kell állást foglalnunk.

Ez a kristály a tanulás kitűnő segítője:

összerendezi és feldolgozza az információkat, a már meglévő tudás egységbe foglalja a még megtanulandóval, növeli a figyelem–összpontosítást.

Segít az új ismeretek hasznosításában, megkönnyíti a gyors gondolkodást.

Érzelmileg: stabilizáló hatása van.

Lehetővé teszi, hogy megértsük, a gondolkodásunk és az érzéseink milyen hatással vannak a szervezetünkre.

A kapcsolatokban az egyensúly fontosságára tanít.

Fizikailag: erősíti az egyensúly és a koordinációt.

Gyógyhatása:

a fluorit hatékonyan gyógyító eszköz, elbánik a fertőzésekkel és a rendellenességekkel.

Előnyös a fogak, a sejtek és a csontok számára; megjavítja a káros DNS–eket.

Hatásos a vírusokkal szemben, különösen elixírként alkalmazva.

Regenerálja a bőrt és a nyálkahártyát, főként a légutakban; gyógyítja a fekély és a sebeket.

Jó hatással van a megfázásra, az influenzára és az arc–, illetve homlok üreg–gyulladásra.

Feloldja a letapadásokat, mozgékonnyá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást és a gerinc sérüléseit.

Az egész szervezeten áthatolva igyekszik a szív felé, fokozza a fájdalomcsillapítást.

Enyhülést hoz az övsömör kellemetlen tüneteire és más, az idegekkel összefüggő fájdalomra; gyógyítja a bőrt: eltünteti a foltokat és a ráncokat.

A fluorit feléleszti a szexuális libidót.
  
Fluorit típusai színek alapján:
  
Kék fluorit:

növelni a kreativitást, a fegyelmezett gondolkodást és a világos kommunikációt.

Kéthatású kő:

 lecsillapítja vagy újjáéleszti az energiát, annak megfelelően, hogy mire van szüksége a fizikai vagy a biomágneses testnek.

A kék fluorit hatásos a szem, az orr? a fül és a torok problémáira.

Az agy aktivitásának összpontosításával fokozza a gyógyulás esélyét esélyét, és felnyitja a szemet a spiritualizmusra.

Színtelen fluorit:serkenti a koronacsakrát, energiával tölti fel az aurát, és harmóniába hozza a szellemet a lélekkel.

Összehangolja az összes csakrát, univerzális energiát hoz a fizikai testbe.

Gyógyítás közben fokozza más kristályok hatékonyságát, és élesíti a homályos látást.
  
Zöld fluorit:

közvetlen környezetünkben különösen hatékonyan nyeli el a negatív energiákat.

A tudatalattiból a felszínre hozza az információkat és érvényesülni engedi az intuíciót.

Hatásos tisztítója az aurának, a csakrának és a szellemnek:
megszünteti az elavult szokásokat.

Csillapítja a gyomorbántalmakat és a bélgörcsöket.
  
Ibolyaszínű és bíbor fluorit:

stimulálja a harmadik szemet, józan ésszel gazdagítja az extraszensz kommunikációt.

Hasznos a csontok, a csontvelő gyógykezelésében.
  
Sárga fluorit:

növeli a kreativitást és stabilizálja a csoportenergiát.

Különösen hasznos az együttes erőfeszítésekhez.

Támogatja az intellektuális tevékenységeket.

Fizikai szinten eltávolítja a méreganyagokat.

Jótékony hatással van a koleszterinre és a májra.

Ittrian fluorit:

kissé eltérő az alakja más fluoritoktól, és nem szünteti meg a rendezetlenséget.(Forrás: Angyalforrás)


ACHÁT

Védelem, szerencse, nyugtató, agyi funkciók, emésztés, auratisztító, alvászavarok
LABRADORIT

Intuíció, kreativitás, az ezoterikus tudás köve, nyugtató, vérnyomáscsökkentő, menstruációs problémák, hormonháztartás, védelem, auratisztító, öngyógyítás, tüdő, szemek, agyi funkció, anyagcsere, köszvény, reuma, az Új Föld kristályaA kristályok, mint adattárak


A kristályok gyakorlatilag örökre képesek adatokat tárolni, 
állítják tudósok.
  
A Southampton Egyetem kutatói nemrégiben bejelentették, hogy képesek tárolni és letölteni hatalmas mennyiségű információt kvarckristályokból.

Ez a tudás felvet egy következő kérdést: Lehet, hogy a kristálykoponyák is információs tárházak?
Érdekes idők várnak ránk, ki tudhatja?

Lehet, hogy egy nap hamarosan arról számolhatunk be, hogy felfedeztek egy olyan ősi kristálykoponyát, mely bolygónk és lakóinak valódi történelmét tartalmazza?

BETEGSÉGEK - KRISTÁLYOKA:

Adathordozó kristályok: ceruszcit, fekete kalcit
Adipositas (elhízás): citrin, jádeit, magnezit, turmalin, türkiz
Afták: borostyán, jádeit, szárdonix
Aggódás: ametiszt, borostyán, citrin, kék tigrisszem, kék turmalin, ónix, rubin, rózsakvarc
Agresszió leépítése: akvamarin, heliotrop, kalcedon, rózsakvarc, szerpentin
Agresszió tudatosítása: borostyán, gránát, kalcedon, karneol, mookait
Agy hiperaktivitása: ametiszt
Agyhártyagyulladás: achát, gyémánt, gyöngy, szárder, zafír
Agy kiegyensúlyozottsága: ametrin, hegyikristály, kék csipkeachát, mocha achát, turmalin
Agy, kisagy: kianit
Agy megnyugtatása: ametiszt, amazonit
Agy serkentése: ametiszt
Agyi idegsejtek serkentése: amazonit, ametiszt, arany, csillagachát, zafír
Agyi koncentráció: achát, ametiszt, arany, fluorit, sugilit, zafír
Agyi koordináció: fluorit, gyémánt
Agy vérellátása: purpurit
Agytumor: ónix, sörl, sugilit, szeptari
Aids: akvamarin, petalit, programozott hegyikristály, rodonit, sugilit
Akaraterő fokozása: berill, fluorit, grosszulár, hematit, jáspis, rubin
Alapcsakrák gyógyítása: aragonit, karneol, vörösberill, vöröskalcit
Alázat növelése: kunzit
Alkohol: zeolit, smithsonit, iolit, csaroit, ametiszt
Alkohol-Másnaposság: ametiszt, sugilit, turmalinkvarc
Allergia: akvamarin, aventurin, achát, borostyán, cirkon, fluorit, fukszit, kvarc
Alopécia (hajhullás): ametiszt, lazurit, zafír
Altest erősítése: jáspis, thulit
Altesti fájdalmak: jáspis, füstkvarc, karneol
Alultáplált testrészek: hegyikristály
Alvajárás: achát, rózsakvarc
Alvás hiány: purpurit
Alvás, ami nehezen jön: ametiszt, hematit, kalcedon
Alvás, ami pihentető: ametiszt, aventurin, hematit, krizopráz
Alvás, hogy könnyen menjen: aventurin, moki márvány
Alzheimer kór: andaluzit, ónix, sugilit
Analitikus gondolkodás javítása: ónix, prehnit
Anémia (vérszegénység): gránát, hematit, korall, moldavit, opál, réz, rózsakvarc, rubin
Angina (gennyes torokgyulladás): barit
Angina pectoris (szívtáji fájdalom): akvamarin, ametiszt, heliotrop, rózsakvarc
Angyali birodalom: danburit, fenakit, tanzanit
Angyali energia: narancssárga-, barna szelenit
Angyali jelenlét: angelit, szelesztit
Angyali tudat: szelenit
Angyali útmutatás: szelenit, végtelenkő
Angyalokkal való kapcsolatteremtés: angelit, larimar, petalit, szelesztit, szerafinit
Anorexia: topáz, lepidolit
Antibakteriális hatás: ezüst, hegyikristály, obszidián
Anyai ösztön erősítése: kék kalcedon
Anyagcsere egyensúlyban tartása: amazonit, ametiszt, herkimeri gyémánt, szodalit
Anyagcsere erősítés: peridot
Anyagcsere serkentése: fluorit, gránát, magnezit, rodonit, topáz, turmalin
Anyagcsere szabályozása: ametiszt, labradorit, piroluzit, szardonix, vörös tigrisszem
Anyagcsere zavar: akvamarin, cinóber, citrin, karneol, rubin, zafir
Anyaméh erősítése: achát, heliotrop, jáspis, kuprit, szelenit
Aranyér: heliotrop, hematit, magnetit, malachit, smaragd
Arc-, homloküregyulladás: fluorit, kék turmalin
Arcüreg inger: magnetit
Arc pír: borostyán, zafír
Artéria erősítése: akvamarin, heliotrop, rózsakvarc
Artéria keményedése: akvamarin, krizoberill
Artéria meszesedése: borostyán, fluorit, gránát, hematit, kalcit, kunzit
Arthritis (ízületi gyulladás): akvamarin, azurit, borostyán, gagát, hegyikristály, kalcit, krizokolla, malachit, turmalin
Arthrosis (porcmeszesedés): apatit, borostyán, cirkon, hegyikristály, hematit, malachit, napkő, zoisit
Asztrális támadás felismerése: lapis lazuli
Asztrális támadás utáni gyógyulás: mandarin kvarc, szivárvány kvarc
Asztrális támadás semlegesítése: fekete turmalin pálcák kvarcban
Asztrális támadás védelme: akva aura, ametrin, fekete turmalin, klorit, obszidián, rubin
Asztrális utazás elősegítése: cirkon
Asztrális utazás intenzív átélése: citrin, nemes opál
Asztrális utazás közbeni védelem: gagát
Aura blokktalanítása: fluorit, obszidián pálca
Aura erősítése: hegyikristály, mahagóni obszidián
Aura harmonizálása: hegyikristály
Aura megnyitása: obszidián
Aura nyugtatása: akva aura, petalit
Aura összehangolása: borostyán, jáspis, magnetit, szintelen turmalin
Aura stabilizálása: achát, fluorit, jáspis
Aura tisztítása: ametiszt, apacskönny, borostyán, füstkvarc, hegyikristály, turmalin gyémánt
Aura védelme: citrin, gagát, gyémánt, kunzit, labradorit, napkő, petalit, pirit, turmalin
Autizmus: csaroit, sugilit
Autoimmun betegség: akvamarin, rodonit, sugilit

Á:

Áldozatvállalás: amazonit, kianit, larimar
Álhatatlanság, instabilitás: hegyikristály, holdkő, krizokolla
Álhatatosság: fakő, jáspis, kalcit, szodalit
Álhatatosság növelése: opál, spinell
Álkapocs panaszok: akvamarin, borostyán
Álmatlanság: akvamarin, ametiszt, arany topáz, peridot, réz, rózsakvarc, smaragd, zafír
Álomkór: rodokrozit, tigrisszem
Álom köve: jáde
Álmok megértése: ametiszt
Álmok serkentése: opál, turmalin
Álmok visszaidézése: gyémánt, howlit, kianit, vörös jáspis, zöld zafír
Álom, ami jövőbe lát: vörös jáspis
Álom, ami rossz: gyémánt, napkő, smaragd
Álom, ami tudatos: akvamarin, hegyikristály, lazulit
Árulás megszüntetése: dioptáz
Ásványi anyagok egyensúlyba tartása: kék jáspis
Ásványi anyagok felszívódásának javítása: hárem blende, karneol
Átalakulás köve: csaroit, malachit
Átok: sattukit
Átok távol tartása: fekete turmalin, kiasztolit tigrisszem
Átok visszafordítása: fekete turmalin csillámmal, lapis lazuli

B:

Baktériális betegségek: rubin, smaragd
Barátság megszilárdítása: ametiszt, szárder
Barátság segítése: ametiszt, cirkon, lazurit
Barátásgtalanság: rózsakvarc
Bánat gyógyítása: ónix
Bánat megszüntetése: dioptáz, lepidolit
Bánat okának felismerésere: apacskönny
Bántalmazás: achát, azurit, citrin, gagát, lepidolit, malachit, ónix
Bárányhimlő: gyöngy, karneol, malachit, obszidián
Bátorítás: variszcit
Bátorság: achát, ametiszt, citrin, danburit, gránát, heliotrop, jádeit, jáspis, karneol, lazulit, opál, rubin, vaskova, Bátorság hiánya: achát, füstkvarc, karneol, rodonit, szárdonix
Bátorság újrakezdéshez: rodonit, sugilit, turmalinkvarc
Bátortlanság: bornit, gyémánt, gránát, karneol, moha achát, tigrisszem, vezúvián
Becsületesség: jádeit
Befogadóképesség fokozása: azurit, hegyikristály, tűzkő, magnezit
Befolyásolások (ami negatív): achát, vízachát, zafír
Befolyásolások (ami nemkívánatos): heliotrop
Befolyásolhatóság csökkentése: ónix
Belátás javítása: howlit, krizoberill, márvány, opál
Beleérző képesség fokozása: epidot, hiddenit, moldavit
Belső béke: ametiszt, girasol, kék jáde, rózsaszín kalcedon, szelesztit, szerpentin, vanadinit
Belső bizonytalanság: anhidrit, apofillit, karneol, sugilit, szodalit
Belső elválasztású mirigy: kalcedon, akvamarin
Belső énünk: almandin gránát, moldavit, napkő, okenit
Belső fül: harem blende, ónix
Belső harcok megszüntetése: turmalinkvarc
Belső tartalékok: faachát, gránát, jáspis, mookait
Belső tervek mevalósítása: krizopráz, lazurit, kvarc
Benyomások elemzése: sólyomszem
Beszédhiba: akvamarin, kalcedon, kék obszidián, kék topáz, kék turmalin
Békességet nyújtó kő: borostyán, lapis lazuli, akva aura, magnezit, phrekni
Bél betegségek (vastagbél): aranytopáz, kalcit, moha achát, rózsakvarc
Bélelzáródás: smaragd
Bél erősítése: apacskönny, ametrin, hegyikristály, krizoberill, girasol, iolit, jáspis, pirit, kvarc, szerpentin, szárder, wulfenit
Bélfekély: jáspis
Bélfertőzés: rubin, sztaurolit
Bélflóra: ametiszt, karneol, moha achát, tűzkő
Bélflóra fertőzése: ametiszt
Bélgörcsök: hegyikristály, heliotrop, karneol, malachit, rutilkvarc, magnezit, zöld fluorit
Bélgyulladás (vastagbél): jáspis, karneol, smaragd
Bélhurut hasmenéssel: rubin, smaragd
Bél méregtelenítése: krizokolla, rutiltartalmú kvarc
Bélmozgás: gyémánt, jáspis, krizokolla
Belső harcok feloldása: turmalinkvarc
Béltisztítás: heliotróp
Bénulási tünetek: achát, hegyikristály, kiasztolit
Bénulás, ami teljes: rubin, smaragd
Bénulás, ami féloldali: kunzit, rubin
Bizalmatlanság: melanit gránát
Bizalom: anhidrit, bornit, gagát, gránát, kalcedon, krizopráz, morganit, tigrisszem, ulexit
Bizonytalanság: ametiszt, apofillit, holdkő, kalcedon, labradorit, muszkovit, topáz, szardonix
Bizonytalanság belsőleg: karneol, sugilit, szodalit
Biztonságérzet: achát, krizopráz, wulfenit
Blokád energiaredszerben: citrin, hegyikristály, obszidián, tigrisszem
Blokád emocionális: magnetit, obszidián, tűzopál, tigrisszem
Blokád szellemileg: azurit, fluorit, hegyikristály, malachit
Blokk energiaáramlásban: boji, cinkit, lézerkvarc, mahagóni obszidián
Blokk felismerése: ametiszt pálca, boji, lápis lazuli
Blokk megszüntetése: ametiszt, cinkit, csipke achát, hegyikristály, howlit, jadeit, magnetit, kianit, kunzit, melanit, obszidián, rodonit, turmalinos kvarc, turmalin, vörös kalcit, Blokk múltbéli: unakit
Blokk oldása: akvamarin, azurit, boji, fuchsit, kék turmalin, kianit, vörös jáspis, vörös kalcit
Blokk tisztítása: boji, tűzachát
Boldogságérzet: achát, aventurin, kalcedon, rubin
Boldogulás: aventurin
Bosszú feloldása: moha achát
Böfögés, gyomorégés: berill, rutilkvarc, smaragd, zafír
Bölcsesség: zafír
Bölcsesség elősegítése: ametiszt, borostyán, kalcit, opál
Bőr akkut gyulladása: achát, gránát
Bőr allergia: akvamarin, aventurin, cirkon, zafír
Bőr erősítése, regenerálás: apofillit, barna-zöld jáspis, cinkit, fluorit, grosszulár, holdkő, hópehely obszidián, kalcit, krizanténkő, magnetit, olivin, rodokrozit, rózsaszín turmalin, stilbit, topáz, ulexit, unakit, variszcit, zöld szelenit, Bőr feszesebb kötőszövete: ametiszt, karneol
Bőr foltok (leukoderma): aventurin, indigolit, sugilit
Bőr ingerületek: dumortierid, fluorid, grosszulár, howlit
Bőrkiütés (viszkető): aventurin, zafir
Bőrkiütések: aventurin, okenit, riolit
Bőr krónikus gyulladása: pirohezit
Bőr mélyebb rétegei: cövellin
Bőrön csalánkiütés: aventurin, hegyikristály, karneol, lazurit
Bőrön pattanások: achát, ametiszt, aventurin, gránát, peridot, rodokrozit
Bőr pigmentáció zavara: krizokolla
Bőr pshoriasis: aventurin, borostyán, bórax, zafír
Bőrrák: ametiszt, smaragd
Bőr szinének javítása: hematit
Bőr tisztítása: akvamarin, ametiszt, citrin
Bőséget hozó: citrin, bőségkristály, dentrites achát, topáz, zöld turmalin, gyémánt, rubin
Bright kór (fehérje vizeléssel járó betegség): aranytopáz, gyöngy
Bronchiálasztma (hörögő asztma): borostyán, nappirit, rutilkvarc
Bronhitis (hörghurut) akkut: krizopráz, nappirit, rutilkvarc
Bronhitis általános: akvamarin, cirkon, gagát, kalcedon, krizoberill, kunzit, kvarc, pirit-achát, rubin tigrisszem, Bronhitis krónikus: akvamarin, borostyán, dumortierit, kalcedon, rutilkvarc, türkiz
Búskomorság: apatit, krizokolla, kunzit, peridot
Bűntudat: enyhítése: krizokolla, larimár
Bűntudat megszüntetése: hesszonit gránát, kiasztolit, szodalit, olivin
Bűntudat, ami rejtett: képjáspis


C:

Candida fertőzés: cinkit
Cellulitisz: citrin, cövellin
Célok elérése: borostyán, hiddenit, jáspis, lepidolot, zafír
Célok korrigálása: rubellit
Célok kitűzése: jáspis, zafír
Célok követése: szodalit, rubellit
Célok megtalálása: dolomit, smaragd
Célratörés: akvamarin, apatit, berill, sólyomszem
Cink felvétel javítása: lepidolit
Ciszták: akvamarin, azurit-malachit, heliotrop, karneol

CS:

Csakrablokk feloldás: azurit, heliotrop, lazurit
Csakra: Gyökércsakra: achát, gránát, hematit, heliotrop, jáspis, korall, rubin
Csakra: Harmadik szem erősítése: azurit, lazurit, szodalit
Csakra: Harmadik szem felnyitása: ametiszt, azurit, fluorit, opál, lazurit
Csakra: Harmadik szem harmonizálása: azurit, lazurit, sóyomszem, szodalit
Csakra: Koronacsakra: ametiszt, fluorit, gyémánt, sugilit
Csakra: Napfonatcsakra: aranytopáz, borostyán, citrin, napkő, nappirit, rutlikvarc
Csakra:Szakrális csakra: holdkő, karnel, tűzopál
Csakra: Szívcsakra tisztító: jadeit, rodonit
Csakra: Szívcsakra: aventurin, jádeit, korall, krizoberill, krizokolla, krizopráz, malachit, moha achát, rózsakvarc, smaragd, turmalin
Csakra: Szívcsakra blokk feloldozás: kunzit, turmalin
Csakra: Torokcsakra: akvamarin, fluorit, holdkő, kalcedon, kék topáz, kianit, krizokolla, opál, prit, türkiz
Csakra aktiválás: akva aura, turmalin
Csakra feltöltése energiával: gránát, kalcit, krizokolla, turmalin pálca
Csakra földelése: apacskönny, füstkvarcpálca
Csakra kiegyensúlyozása: apatit, dentrites achát, hegyikristály
Csakra megnyitása: spinell
Csakra összehangolása: jáspis, kunzit, magnetit, moldavit, turmalin, türkiz
Csakra tisztítása: aurakvarc, azurit, borostyán, napkő, opál, szerpentin
Családi kapcsolatok: barna turmalin, smaragd
Családi konfliktusok: citrin, fuchsit
Családi problémák megoldása: jadeit, rózsakvarc, smaragd, verdelit
Csalánkiütés: aventurin, hegyikristály, karneol, lazurit
Csecsemőmirigy: ametiszt, akvamarin, aranytopáz, azurit, hegyikristály, jáspis
Csigolyatörés: hegyikristály, malachit
Csipő gyulladás: hegyikristály
Csípés: lazurit, malachit, ónix
Csontok erősítése: csipke achát, fluorit, holdkő, kalcit, opál
Csontok gyógyítása: achát, apatit, aragonit, azurit, fuorit, magnezit, szardonix
Csontok növekedése: rodonit
Csontritkulás: amazonit
Csonttörés: kék achát, malachit, tigrisszem, zöld kalcit
Csontvelő: lapis lazuli, ónix
Csontszövet erősítés: achát, ametiszt, apatit, kalcit, magnetit
Csontvelő betegségek: kalcit, rodonit, tigrisszem
Csontvelőrák: heliotrop, korall, kalcit, topáz
Csőszindróma: fuchsit

D:

Dadogás: aventurin, kalcedon, pirit, türkiz, zafír
Dagadás: achát, anhidrit, ametiszt, hegyikristály, lazurit
Daganat csökkentése: szeptari
Depresszió csillapítása: apatit, füstkvarc, gagát, lepidolit, tigrisszem, turmalin
Depresszió gyógyítása: lapis lazuli, kunzit, citrin, karneol, narancs kalcit, ametrin, borostyán
Diabetes: kalcedon, citrin, gyémánt, nappirit, smaragd, szodalit
Diabetesz megelőzése: ezüst
Diftéria: akvamarin, lazurit
Diplomatikus készség javítása: howlit
Diszlexia: fekete turmalin, sugilit, király zafír
Diszharmónia lelki kiegyensúlyozása: hegyikristály, krizokolla
Diszharmónia mentális kiegyensúlyozása: csaroit, szerpentin
Diszpraxia: muszkovit
Disztónia (vegetatív idegrendszer hibás működése): andok opál, muszkovit, turmalin, smaragd, rózsakvarc, sztaurolit
Diplomatikus készség javítása: howlit
Dohányzás: botswana achát, füstkvarc, gránát, hematit, sztaurolit, dentrites kalcedon
Dohányzás okozta betegségek: kacedon, opalit
Döntéshozatal aktiválása: aktinolit, azurit, borostyán, vaskova, zafír, tigrisszem
Durvaság: lápis lazuli
Duodentitis (nyombélgyulladás): smaragd
Duzzadt kezek: akvamarin, holdkő
Duzzadt lábak: gagát
Duzzadt mandulák: gyöngyház, barit

E:

Egó segítése: ametiszt, rodokrozit
Egyensúly a csakrákban: turmalin, opál, aura kvarc, hegyikristály, malachit
Egyensúly érzelem terén: szodalit, szerpentin, citrin, smaragd, narancs kalcit, ametiszt
Egyensúly férfi és női energiákban: turmalin, tektit, holdkő, merlinit, hematit, jáspis
Egyensúly Jin-jan energiákban: tigrisszem, ónix, merlinit, jáspis, hematit
Egyensúly köve: kétvégű kristály
Egyensúly lelki oldalon: aventurin, kalcit, malachit, kvarc, rózsa kvarc
Egyensúly problémák: csipkeachát
Egyensúly zavarok: turmalin, hegyikristály, hópehely obszidián
Együttérzés: sólyomszem, jádeit, rodokrozit
Együttérzés fokozása: danburit, epidot
Ekcéma: aventurin, ametiszt, borostyán, mooki, peridot, zafír, akvamarin
Elekromágnesesség tisztítása: tűrkiz, szodalit, malachit, lepidolit, jáspis, gyémánt, hegyikristály, rózsakvarc
Elemzőképesség: apacskönny, lepidolot, pirit kocka, kiasztolit, csaroit, karneol, achát
Elengedés: apacskönny, hegyikristály, diopszid, arany, topáz, pirit, kvarc
Elégedettség: krizopráz, dolomit, arany, márvány
Elfogadás más emberek iránt: krizopráz
Elfogadás önmagunk iránt: achát, füstkvarc, krizopráz
Elfogadás sors iránt: lazurit
Elfogadás szeretet iránt: rózsaszín achát, muszkovit
Elfogadás változás iránt: cinkit
Elfolytás folyamatának eltörlése: prehnit
Elfolytás, ami félelemből fakad: apofilit, rutilkvarc
Elfolytás, ami érzelemből fakad: lazurit
Elhagyatottság érzése: napkő
Elhatárolódás a lelki terhek elől: kalcedon, fuchsit, heliotrop, lepidolit, szerpentin, türkiz
Elhízás: türkiz, citrin, jádeit, magnezit, turmalin
Elhidegülés: apatit
Elkeseredés: szeptária
Elkötelezettség: barna turmalin, magnetit, gránát, gyémánt
Elkötelezettség köve: gránát
Ellazultság: krizopráz, jádeit, heliotrop
Ellenállás eloszlatása: arany topáz
Ellenállás erősítése: riolit, fuchsit, gránát
Ellenállás legyőzése: thulit, csaroit
Ellenállóerő növelés: faachát, gránát, jáspis, boji kövek, riolit, hegyikristály, krizokolla, heliotrop, grosszulár, sörl, tigrisvas
Ellenséges érzelmek: sugilit, kalcedon
Ellentétek köve: alexandrit
Elmebaj: kalcedon, holdkő, rubin
Elme megnyugtatása: szodalit, kék kvarc, jade, labradorit, kalcit, heliotrop, akvamarin, ametrin, kék csipkeachát
Elme serkentése: rubin, szelesztit, akvamarin, borostyán
Elme segítése: smaragd, obszidián
Elnémulás stresszhelyzetben: szodalit
Elnyomott érzelem: lazurit
Előítélet: fluorit, krizopráz, akvamarin, ametrin
Előrelátás: prehnit, pietersit, citrin, csaroit, kalcit
Előző élet felidézése: variszcit, szerpentin, barna jáspis, howlit, gránát
Előző élet megismerése: variszcit, tűrkiz, szerpentin, merlinit, ceruszit
Előző életek során átélt események: turmalinos kvarc, variszcit, kék opál, okenit, malachit
Előző életek során üldözöttek: wulfenit
Elsősegélykő: rodonit
Emberbaráti hozzáállás: topáz, rodonit, kunzit, jáspis, gyémánt, csaroit, akvamarin
Emlékek elvesztése: fluorit, indigolit
Emlékek erősítése: achát, kalcit, turmalin
Emlékek gyengesége: kalcit, fluorit, smaragd
Emlékek feldolgozása: malachit, dentrites kalcedon
Emlékek felidézése: moldavit, labradorit, fekete kalcit
Emlékek felszabadítása: hegyikristály, kunzit
Emlékek képességének erősítése: cinóber
Emlékek, amit elfolytottak: fantom kvarc
Emlékek, amik fájdalmasak: cinkit, boji kövek
Emlékezet erősítése: opál, howlit, hematit, smaragd, ametiszt, borostyán
Emlékezet serkentése: azurit, achát
Emlékező képesség: pirit, ametiszt
Emésztés: borostyán, hegyikristály, jáspis
Emésztés erősítése: pirit, borostyán, girasol, tűzopál
Emésztés gyógyítása: ametiszt, holdkő, sárga jáspis
Emésztési panaszok: aragonit, aventurin, hegyikristály
Emésztés serkentése: achát, citrin, ametrin, aventurin, covellin, karneol
Emésztés támogatása: vörös turmalin, topáz, jáspis, gránát, krizokolla, karneol
Emésztés zavarai: ametrin, citrin, szodalit, hegyikristály, aranytopáz, jáspis, smaragd
Empátia: malachit, rózsaszín kalcedon, aventurin, holdkő, moldavit
Endokarditis: achát, gyémánt, gyöngy, zafír
Endokronrendszer egyensúlyban tartása: petalit, pietersit, zöld kvarc
Endokrinrendszer feltöltése energiával: sárga jáspis
Endokrinrendszer támogatása: rubin aura
Energetikai alultápláltság: hegyikristály, vaskova, purpurit, kvarc, thulit
Energetikai kezelés elősegítése: hegyikristály, thulit
Energetikai vezetőképesség: turmalin
Energia adása: tűzopál, heliodor, jáspis, larimar, thulit, türkiz
Energia áramlás: jadeit, verdelit, cinóber
Energia áramlás serkentése: jadeit, magnetit, boji, sörl, thulit
Energia blokkok feloldása: hegyikristály, citrin, obszidián, boji, sörl, thulit
Energia elakadása: sólyomszem, tigrisszem
Energia ellátás: obszidián, thulit
Energia eloszlás: diopszid, purpurit
Energia hiány: hegyikristály, gránát, jadeit, purpiurit, rubin, thulit, tigrisvas, türkiz
Energia irányítása: hegyikristály
Energia megkötése: hegyikristály
Energiák összekapcsolása: larimar, vanadinit, zafír,obszidián, moldavit
Energianövelő: turmalin
Engedékenység: opál, rózsakvarc
Entitások: szelenit, klorit, sattukit, petalit
Eredmények köve: smithsonit
Epe: aranytopáz, peridot, zöld obszidián, citrin, danburit, kalcedon
Epevezeték: vörös jáspis
Epehólyag: andok opál, danburit, réz, piroluzit, kvarc
Epekő: magnezit, borostyán, araytopáz, gyémánt, heliotrop, jáspis, smaragd, sugilit, narancskalcit, borostyán, korall
Epevezeték: vörös jáspis, smaragd
Epe elégtelenség: smaragd
Epilepszia: malachit, lepidolit, gagát, kunzit, smaragd, turmalin, achát, ametiszt, kalcedon
Erkölcs: kék turmalin
Erotika: opál, rodokrozit, rubin, thulit
Erotikus vágyak: girasol, turmalin
Erotikus érzékenység fokozása: réz, thulit, turmalin
Erő köve: barna jáspis
Erőszak: kén, rubin aura, gagát
Erőszakos hajlam: heliotrop, rózsakvarc
Erőt adó kő: iolit, jáspis, csipke achát, füstkvarc, cinóber, boji
Erőfeszítés: zafír
Erőfeszítés fizikai megkönnyíése: mookait
Erő növelése: faachát, bronzit, kalcedon, cölesztin, gránát, hematit, márvány,tigrisvas, türkiz, rubin, variszcit, boji
Erőtlenség: faachát

É:

Égések: kalcit, krizokolla, hematit, krizopráz, ezüst
Égési sebek enyhítése: ametiszt, hegyikristály, krizokolla
Éhségérzet csillapítása: kalcedon
Éjszakai izzadás: ametiszt, kék turmalin, krizokolla, kunzit
Éleselméjűség fokozás: gránát
Életerő: borostyán, tűzachát
Életerő, energia: akvamarin, citrin, diopszid, gránát, jáspis, karneol, korall, opál, peridot, rózsakvarc
Élet értelmének felismerése: lazulit, moldavit, vezuvián, cirkon
Élet minőség: gránát, hematit, thulit
Életkedv növelése: danburit, rózsakvarc, füstkvarc, thulit, vezuvián
Élénkítés: tűzopál, purpurit, variszcit
Élénkítése a gondolkodásnak: sólyomszem, purpurit, füstkvarc, rubin, variszcit
Élni akarás: opál, thulit
Élősködők: szerpentin, rutil tartalmú kvarc, ametiszt
Éles látás: azurit, topáz, füst kvarc, malachit, levendulakék jáde
Életöröm: gránát, eperkvarc, heliotrop, smaragd, turmalin, thulit, vezuvián
Élet összegzése: krizoberill
Émelygés: dioptáz, hegyikristály, howlit, jáspis, moha achát
Ér rugalmasságának helyreállítása: szelenit, smithsonit, variszcit
Érdeklődés fokozása: aragonit
Érelmeszesedés: aventurin, borostyán, fluorit, gránát, hematit, kunzit, rodokrozit, turmalin, obszidián, magnezit
Érgörcs: magnezit
Érszűkület: obszidián
Érszűkület lábban dohányzás miatt: obszidián
Értelem: zöld opál, szelesztit
Értelem és érzelem: magnetit, kalcit
Értelem és lélek: fluorit, apofillit
Értelem és szeretet: hiddenit
Értelem serkentése: apatit, sárga zafír
Értéktelenség érzése: aranyfényű obszidián
Érzelem erősítése: tűzopál, füstkvarc, rodokrozit
Érzelem, ha kemény: rózsakvarc, kunzit, holdkő
Érzelem, ha szenvedélyes: apacskönny
Érzelem, ha visszafogott: opál
Érzelmek elfolytása: apofillit, opál, csipke achát, pietersit, malachit, morganit
Érzelmek ellenőrizhetelen kitörése: ametiszt, krizopráz, dolomit
Érzelmek érzékelése: krizokolla
Érzelmek ingadozása: lepidolit
Érzelmi blokádok feloldása: indigolit, labradorit, szodalit
Érzelmi teher: tektit, petalit, krizopráz
Érzelmi élet: krizokolla, ortoklász, labradorit, topáz
Érzelmi hidegség: csaroit, szodalit
Érzékelés elősegítése: ametiszt, azurit, hegyikristály, kalcedon, fluorit, karneol, ortoklász, prehnit, purpurit, szárdonix, turmalin
Érzékenység: alexandrit, hegyikirstály, bórax, füstkvarc, rodonit, rózsakvarc, jáspis, dumortierit, holdkő, ónix, turmalin, malachit, akvamarin, kék kalcedon, kék csipkeachát
Érzékenység fokozása: hegyikristály, holdkő, rózsakvarc
Érzéketlenség: andok opál, fluorit, rózsakvarc
Érzéketlen testtájak: hegyikristály, spinell, turmalin
Érzékszervek: ezüst, gyémánt, ametiszt, szardonix
Étertest harmonizálása: biotit
Étvágy fokozás: apatit, aranytopáz, karneol, zafír, smaragd
Étvágy csökkentése: türkiz, kalcedon


F:

Fantázia élénkítése: alexandrit, krizopráz, dioptáz, vaskova, gránát, jáspis, labradorit, malachit, opál, rózsakvarc, ezüst turmalin
Farokcsont: sörl, krizokolla, opál
Fájdalom: ametiszt, aventurin, hegyikristály, dioptáz, füstkvarc, csaroit, krizokolla, angelit
Fájdalom feloldása: hipersztén, obszidián
Fájdalomcsillapító: ametiszt, bronzit, euklász, pirit, nappirit, cirkon, szardonix, fluorit, kianit
Fájdalom, ami érzelmi: angelit, gyémánt, ametiszt
Fájdalom, ha erős: hegyikristály, malachit, turmalin
Fájdalom, ha görcsös: malachit, variszcit
Fáradtság: borostyán, citrin, cölesztin, dioptáz, heliotrop, purpurit, pirit, rubin, tigrisvas
Fáradtság, ami krónikus: variszcit, cinkit, zöld turmalin, apatit, ametrin
Fázósság enyhítése: barit, citrin, labradorit
Fegyelem javítása: akvamarin, lazurit, malachit
Fehér és vörösvérsejtek: tigrisvas, hematit, fuchsit
Fehér folyás (hüvelyben): gyémánt
Fehér mágia: sztaurolit, wulfenit
Fehérje: alexandrit
Fej bőrének betegségei: achát
Fejfájás: achát, ametiszt, akvamarin, hegyikristály, indigolit, lazurit, zafír, borostyán, turmalin
Fejfájás, ami féloldali: ametiszt, borostyán
Fejfájás, ami homlok táji: ametiszt, malachit, zafír
Fejfájás, ami krónikus: dioptáz
Fejfájás, ami tarkótáji: kunzit, topáz
Fejlődés folyamatának felismerése: kalkopirit, turmalin
Fejlődés gyorsítása: kalcit, turmalin
Fejlődés irányítása: turmalin
Fejlődés elősegítése: akvamarin, azurit, borostyán, kalcit, larimar, holdkő
Fejlődés szellemi szinten: akvamarin, borostyán, gránát, larimar, malachit, smaragd
Fekély bőrön: smaragd
Fekély emésztőrendszerben: krizokolla, smaragd
Fekély gyomorban: ametrin, hegyikristály, malachit, rodonit, zafír, sugilit
Fekély petefészekben: karneol, sörl
Fekély szemhélyon: zafír
Feldobottság: obszidiánok, füstkvarc
Feldolgozatlan konfliktusok: gyöngy, szeptária
Felebaráti szeretet: malachit, ametiszt
Feledékenység: gyémánt, fluorit, leidolit, smaragd, tektit
Felelősség: akvamarin, euklász, citrin, tejkvarc, király zafír
Felelősség vállalása: akvamarin, ceruszit, iolit, malachit, peridot
Felelősség érzet: kék turmalin
Felelősség tudat: indigolit
Felettes lelkek: magnezit
Fellendülés: zöld turmalin, fehér zafír
Fellépés fokozása (magabiztosság növelése): fuchsit
Felfogóképesség: csaroit, aventurin, akvamarin, muszkovit, variszcit
Felfúvódás: citrin, jáspis, peridot, smaragd, gyöngy, rutilkvarc, aventurin, zeolit, variszcit, zöld jáspis
Felsőbbredű énnel való kapcsolat erősítése: hegyikirstály
Felsőbbrendű énnel való kapcsolat megteremtése: azurit, hegyikristály, tűzopál
Felsőbbrendű tudat aktiválása: hegyikristály, biotit, moldavit
Felsőbbrendű tudat erősítése: heliodor, szelenit
Fertőzés (baktériumos): kék turmalin, zöld kalcit
Fertőzés (gombás): moha achát, rubin aura, krizopráz
Fertőzés (húgy és ivarszervi): cinkit, krizopráz
Fertőzés (nyirok): csipkeachát
Fertőzés (vírusos): türkiz
Fertőzés elleni védekezés: borostyán, kunzit, sörl, smaragd, türkiz
Fertőzések: kén, riolit, rodokrozit, opál, fluorit, citrin, heliotrop
Fertőző betegségek: prázem, rubin, sztaurolit, tektit
Fertőzésgátló: kalcit
Fertőzés iránti hajlam: faacát, eperkvarc, korall
Feszültség (krónikus): magnetit, kvarc
Feszültség leépítése: hegyikirstáály, korall, nefrit, füstkvac
Feszültség nyakban: amazonit, akvamarin, hegyikristály, krizokolla, hipersztén, kunzit, magnezit
Feszültség oldása: ametiszt, aventurin, alexandrit, krizokolla, rózsaszín kalcit, sugilit, topáz, fekete turmalin, muszkovit, vörös jade, szelenit, zafír
Félelem eloszlatása: apofillit, ametiszt, tűzachát, csaroit, citrin, manganó kalcit, larimar, petalit, szodalit, zöld turmalin
Félelem enyhítése: turmalin, sugilit, perhnit, ónix, gagát, kiasztolit, vörös kalcit, gyémánt, idokrász
Félelem felszabadítása: csaroit, moha achát
Félelem a haláltól: karneol
Félelem a jövőtől: tektit
Félelem a kontroll elvesztésétől: kiasztolit
Félelem a megőrüléstől: kiasztolit
Félelem a sötéttől: fekete opál
Félelem a visszautasítástól: kék csipkechát
Félelem az újdonságtól: kiasztolit
Félelem érzet: amazonit, moha achát
Félelem, ami elfolytott: prehnit, rutilkvarc
Félelem, ami tudattalan: aventurin, jadeit, muszkovit, sörl, smaragd, ametiszt, akvamarin
Féltékenység: melanit gránát, gyémánt, krizopráz, krizantémkő, peridot
Fénylelkek: akvamarin
Férfi és női energia kiegyensúlyozása: vogel pálcák, türkiz, fekete turmalin, tektit, holdkő, boji, aventurin, ametrin, amazonit
Férfiasság: gránát, pirit, mahagóni obszidián, füst kvarc, rubin, zoisit
Figyelem fokozása: fuchsit, jáspis, karneol, pietersit, purpurit, rodokrozit, variszcit
Figyelem öszpontosítása: achát, ametrin, citrin, fluorit, hematit, lepidolit, hegyikristály, füstkvarc, rubin, zafír
Fizikai kimerültség: faachát
Fizikai megerőltetés feldolgozása: fuchsit
Fog (tejfog): borostyán
Fogak: howlit, fluorit, azurit, akvamarin, apatit
Fogak erősítése: kalcit, fluorit, magnezit
Fogfájás: akvamarin, borostyán, gagát, kunzit, malachit, fluorit, sugilit
Foghús gyulladás: akvamarin, borostyán, fluorit, malachit, türkiz
Foghús vérzése: karneol, türkiz
Fogszuvasodás megelőzése: kalcit, fluorit
Fogzománc: fluorit
Fogantatás: holdkő
Fogyás: jáspis, magnezit, wulfenit
Fogyás elősegítése: howlit, prehnit, fakő
Folyadék lerakódás csökkentése: howlit
Forrázások: kalcit, hematit, smaragd
Forróság kivonása a testből: hematit, tűzachát
Fóbiák: cinkit, szodalit, rutiltartalmú kvarc, prehnit, citrin, krizokolla, azurit
Földanya: moldavit, larimar, képjáspis, aragonit
Földelés: unakit, rubin aura, moldavit, tűzachát
Földelése a lelkeknek: vanadinit, obszidián, hematit, apofillit
Földelni a testet: fekete kianit, aragonit, anhidrit, faachát, karneol, csipkeachát, obszidián
Földelni a csakrákat: apacskönny, kristálypálcák
Földelni az energiát: füst kvarc, fekete turmalin, sólyomszem, barna spinell, barna szelenit, szardonix, rodonit, labradorit, vörös jáspis, heliotrop, borostyán
Földelő kövek: szerpentin, turmalinos kvarc, füst kvarc, moldavit, magnetit, jade, hematit, boji, ceruszit, aragonit, amazonit
Földelő kristály: hematit, jade, boji, achát
Földelő zsinór: barna turmalin, füst kvarc, obszidián
Földenergia: sólyomszem, tigrisszem, füstkvarc, malachit, larimar
Földhöz tapadt lelkek: klorit
Földön kívüli kommunikáció: moldavit, sattukit
Földön kívüli lényekkel kapcsolat felvétele: ceruszit, sárga fenakit
Földön kívüli világgal kapcsolat: csillag zafír, prehnit
Földrengés elleni kristályrács: muszkovit
Földsugárzás semlegesítése: hegyikristály, hematit, réz, nefrit, rózsakvarc, sörl
Földsugárzás elleni védelem: apatit, hematit, réz, moldavit
Fraktúrák: ametiszt, kalcit, magnetit
Frigiditás: karneol, rodonit gránát
Frontérzékenység: achát, akvamarin, kalcedon, jáspis, rubin, hópehely obszidián
Fulladás érzés enyhítése: cölesztin
Fukarság enyhítése: rubin
Furunkulus: ametiszt, borostyán, gránát, mookait, zafír
Függetlenség: napkő, lepidolit, krizopráz, berill, aventurin
Függőség: tűzachát
Függőség kezelése: tigrisszem, sztaurolit, rodonit
Függőség megszüntetése: turmalin lepidolittal, obszidián, iolit, ametiszt
Fül betegségeinek gyógyítása: kék, fluorit, szelesztit, borostyán, ónix, zafír
Fülfájás: türkiz, zafír
Fülfolyás: malachit, zafír
Fülzörej: ónix, szardonix
Fülzúgás: sörl
Fül, ami belső: horn belnde, ónix
Fül, ami középfül gyulladás: horn blende, malachit, rutilkvarc, zafír

G:

Gazdagság köve: moha achát
Gazdagság sarok kövei: sólyomszem, gagát, citrin
Gazdagság vonzó: citrin, cinóber, karneol, dentrites achát, zafír
Gátlások leépítése: kalcedon, gránát, opál, obszidián
Gennyképződés elállítása: heliotrop
Gerincferdülés: acélkék obszidián, kiasztolit
Gerincgyulladás: kalcit, hegyikristály
Gerincproblémák: kalcit, hematit, magnezit, türkiz
Gerincvelő: krizokolla
Gerinc erősítése: hegyikristály, borostyán, aranytopáz, malachit
Gerinc gyógyítása: hematit, gránát, smaragd
Gerinc kiegyenesítése: hegyikristály, magnetit, kvarc
Gerinc kiigazítása: fekete turmalin, hematit, fuchsit
Gerinc összehangolása: szelenit, turmalin
Gégefő gyulladás: kalcedon, lazurit, morganit, szodalit
Gégegyulladás: borostyán, indigolit, zafír, stilbit
Gégerák: rodokrozit
Gégefő gyulladás: kalcedon, lazurit, morganit, szodalit
Glaukóma (zöld hályog): szemachát, lazurit, hegyikristály, kalcedon, gyémánt, smaragd
Golyva: zeolit, krizopráz, topáz, borostyán
Gombás fertőzés: moha achát, kén, riolit, rodokrozit, opál, kianit, fluorit, citrin, heliotrop
Gondolkodás képességének erősítése: csaroit
Gondolkodás logikus segítése: apacskönny
Gondolkodás racionális segítése: kianit
Gondolkodás segítése: cinóber, fluorit
Gondoskodó kő: kék achát, zöld turmalin, jáspis, kalcedon
Gondosság: berill
Gonoszság száműzése: peridot, heliotrop
Gondtalanság: borostyán
Görcs rángással: gyémánt, hegyikristály

GY:

Gyámoltalanság: tűzachát
Gyász feldolgozása: ametiszt, citrin, gagát, indigolit, peridot, gyöngy, pirit, kvarc
Gyengeség: andaluzit, kalcedon, hematit, magnezit, turmalin
Gyengeségi roham: halit, szardonix, thulit
Gyengén tanulás: ametiszt, turmalin, holdkő
Gyermekgondozás: rubin
Gyermekbénulás: rubin, malachit
Gyermek fejlődése: kalcit
Gyermek hiperaktivitása: holdkő, zöld turmalin
Gyermek megnyugtatása: rózsakvarc
Gyermek rémálom: hematit
Gyomorégés: pirop gránát
Gyomorfájdalom: hegyikristály, jáspis, magnezit, nappirit
Gyomorfekély: napkő, rodonit, malachit, hegyikristály, sugilit, variszcit
Gyomorgörcs: citrin, karneol, nappirit, rutilkvarc
Gyomorgörcs lázzal: heliotrop, zafír, smaragd
Gyomorhurut: variszcit, botswana achát, jáspis, nappirit
Gyomorsav: jáspis, berill, magnezit
Gyomorsav túltengés: zoizit, kiasztolit, heliotrop
Gyomornyomás: muszkovit, pietersit
Gyors gondolkodás: fluorit, varoszcit, cinóber
Gyógyulási krízis: azurit, füst kvarc
Gyulladás, ami krónikus: aranytopáz, alunit
Gyűlölet: jáspis

H:

Haj őszülése: krizokolla
Hajhullás: achát, ametiszt, lazurit, zafír
Hajhullás, ami hormonális eredetű: holdkő, zafír
Hajlam az erőszakra: heliotrop, rózsakvarc
Hajsömör: borostyán, citrin
Hajtóerő fokozása: achát, ametrin, apatit, berill, kalcit, heliotrop, rubin
Hajtóerő hiánya: hegyikristály, ametiszt, akvamarin, gránát, karneol, rubin, turmalinkvarc
Hallás erősítése: kék topáz, réz, hiddenit, lazurit, ónix, cinóber
Hallás javítása: fantom kvarc
Hallásjavítás, ha nagyot hall: borostyán, ónix, zafír
Hallás problémák: lapis lazuli, ametiszt
Hallás romlás: ónix
Halláskárosodás: ónix, szárder
Hallucináció: ametiszt, jáspis, cirkon
Hangszalag problémák: kalcedon, kék topáz, krizokolla, lazurit, szodalit
Hang, ami belső: apofillit, hegyikristály
Hangulatváltozás: lepidolit, gagát
Harag csillapítása: topáz, jáspis, rózsakvarc, achát
Harag megszüntetése: lapis lazuli, howlit, ametiszt, kék achát
Harag, ami elfolytott: achát, lápis lazuli
Harag, ami hirtelen jön: kalcedon, krizokolla, howlit, zafir
Harmadik szem erősítése: azurit, lazurit, szodalit
Harmadik szem felnyitása: lazurit, azurit
Hasfájás: malachit, nefrit, nappirit
Hashártyagulladás: nefrit
Hasmenés: aventurin, hegyikristály, jáspis, magnezit, smaragd, topáz
Hasnyálmirigy gyógyítása: almandin gránát, kék topáz, heliotrop, citrin, kék csipkeachát, opalit, szodalit
Hasnyálmirigy kiegyensúlyozása: muszkovit
Hasnyálmirigy tisztítása: achát
Hasnyálmirigy erősítése: ametiszt, magnezit, malachit, moha achát
Haspüffedés: barit
Hályog: türkiz
Hályog, ha zöld: gyémánt, kalcedon
Hányás terhesség alatt: jáspis
Hányinger csillapítása: kalcedon, howlit, jáspis
Hármas melegítő meridián: tűzachát, petait, tűzopál
Hármas melegítő meridián serkentése: réz, purpirit
Hát erősítése: hegyikristály, hematit, heliodor, smaragd
Háttérerősítés: hegyikristály, hematit, heliotrop, smaragd
Hegesedés gyógyulása: hematit, aventurin, malachit, rózsakvarc
Hegesedési panaszok: krizopráz, magnetit
Hegesedési zavarok: kvarc, hegyikristály, sugilit, rodonit
Here rák: rodokrozit, sugilit
Heregyulladás: gyémánt, gyöngy, zafír, thulit, zoisit
Herpesz: borostyán, gránát, lazurit, peridot, turmalin
Hiányos táplálkozás: koral, azurit malachit
Hiányzó hajtóerő: ametiszt, akvamarin, gránát, karneol, rubin, cirkon
Hiba megelőzése: achát, krizokolla, rubin
Hibák belátása: jáspis, aktinolit
Hibák elemzése: aktinolit, gránát
Hibás születés ellen véd: achát, krizokolla, rubin
Hideg érzés csökkentése: citrin, labradorit
Hideg kéz: obszidián
Hideg láb: karneol, hópehely obszidián
Hideglelés: rubin
Higany kivonása: szelenit, rutiltartalmú kvarc
Hipohondria: peridot
Higgadság: ametrin, asztrofilit, aventurin, kianit, tűzkő, magnezit, pietersit, kvarc, vezuvián
Hiperaktivitás: prehnit, holdkő, apatit, ametiszt
Hipofizis (agyalapi mirigy): ametiszt, akvamarin, gránát, hegyikristály, zafír, lazurit
Hirtelenség: aragonit
Hisztéria: ametiszt, krizopráz, réz, lazurit, gyöngy, türkiz, rodonit
Hírnév: aranytopáz
Hízás: danburit
Holdkórosság: holdkő
Hormon ciklusok lelassítása: lazurit
Hormon ciklusok szabályozása: kalcedon, holdkő
Hormon egyensúlyban tartása: akvamarin, borostyán, hegyikristály, tűzkő, cirkon, lepidolit, labradorit
Hormon serkentése: ametiszt
Hormon szabályozása: hesszonit gránát, akvamarin
Hormon termelés serkentése: tűzopál, füstkvarc, turmalin, cirkon
Hormonháztartás túlzott működése: sólyomszem, tigrisszem
Hormonzavar: akvamarin, borostyán, kalcedon, tűzkő, topáz
Horzsolás: ezüst
Homlokcsakra: topáz, atakamit, ametiszt
Honvágy: moldavit
Horzsolások: ezüst
Hosszú élet: gyémánt
Hozzáállás javítása: dentrites kalcedon, atakamit
Hólyag erősítése: borostyán, jadeit, jáspis, magnezit
Hólyag és vesekő: jádeit, jáspis, karneol, rutilkvarc, türkiz
Hörgők erősítése: biotit, kalcedon, korall, kvarc, tigrisvas, cirkon
Hőlevezetés: ezüst
Hőhullámok: citrin, tűzachát
Hurut: topáz, pirit
Húgy és ivarszervi fertőzés: cinkit, krizopráz
Húgy és ivarszervek: aventurin, lepidolit
Húgyuti betegségek: jádeit, jáspis, heliotrop
Húgyut erősítő: borostyán, jádeit, jáspis, magnezit
Húgyuti gyulladás: heliotrop
Hüvelygomba: cinkit, dentrites kalcedon
Hűség: kék turmalin, zöld zafír, opál, gyémánt, krizopráz
Hűsítő: hegyikristály, kalcit, krizokolla, kvarc, prázem, ezüst, szodalit
Hűtlenség: türkiz, smaragd


I, Í:

Idealizmus: karneol, lazurit, szodalit
Ideálok megvalósítása: hiddenit, magnetit, szodalit, turmalinkvarc
Ideg becsípődés: hiddenit, thurmalin
Ideg fájdalom: ametiszt, akvamarin, citrin, jadeit, karneol
Ideg feszültség: ametiszt, aranytopáz, rózsakvarc
Ideg gyengeség: thulit, aranytopáz
Ideg gyulladás: akvamarin, lazurit, zafir
Ideg megnyugtatása: amazonit, atakamit, zöld jade
Ideg összehangolása: harlequinkvarc
Ideg támogatása: lapis lazuli, krizoberill, morganit, aventurin
Idegek erősítése: topáz, füstkvarc, citrin, kiasztolit
Idegek fájdalomcsillapítása: kék kalcit, fluorit
Idegek regenerálása: kalcedon, alexandrit
Idegesség: lazurit, ametrin, ametiszt, citrin, sólyomszem, hegyikristály, füstkvarc, zafir
Idegkimerültség: aranytopáz, thulit
Idegnyugtató: ametiszt, kalcedon, fluorit, riolit, szodalit
Idegrendszer élénkítés: csillagachát, jáspis, thulit
Idegrendszer (paraszimpatikus): indigolit, lazurit, morganit, szardonix
Idegrendszer (szimpatikus): kianit
Idegrendszer (vegetatív): ametrin, napkő
Idegrenszer erősítése: zöld turmalin
Idegrendszer gyógyítása: tűz-, detrites-, kék-, achát
Idegrendszer harmonizálása: amazonit, akvamarin, arany, lazurit, zafír
Idegesség: akvamarin, eperkvarc, aranytopáz
Idegösszeomlás: aranytopáz
Idegzsába: lepidolit, kunzit, karneol
Identitás valódi: nefrit, thulit
Identitás erősítése: andaluzit, kiasztolit, arany, thulit, cirkon
Idő előtti öregedés: jáspis
Időérzék javítása: achát, riolit, türkiz
Időutazás: apofilit, krizantémkő, szerpentin
Igazi énünk: opál, fekete obszidián, zoizit, apofilit
Igazság erősítése: smaragd
Igazság feltárása: lapis lazuli, szelesztit, fluorit
Igazság kimondása: obszidián, kianit, melanit gránát
Igázságérzet: turmalin, eukláz
Igazságtalanság: tűzopál, vörösjáspis, krizoberill
Igények kifejezésének megtanulása: opál, nemesopál
Időskori gyengeség: korall
Illúziók eloszlatása: turmalin, pietersit, fluorit, kianit, kiasztolit
Image megváltoztatása: cinóber
Impotencia: krizopráz, tűzachát, gránát, morganit, karneol
Impulzivitás: tűzopál
Immunrendszer, ami gyenge: akvamarin, ametiszt, kunzit, smaragd
Immunrendszer erősítése: borostyán, epidot, réz, karneol, csillagachát, turmalin, akva aura
Immunrendszer gyengesége: akvamarin, ametiszt, borostyán, kuprot, karneol, smaragd, sugilit
Immunrendszer kiegyensúlyozása: kiasztolit
Immunvédelem: heliotrop, lapis lazuli, rózsaszín kalcedon
Individualitás: aventurin, gránát
Ingatagság: füstkvarc
Ingerlékenység: rózsakvarc, rodonit, zafír, apatit, jade
Infarktus: melanit gránát
Influenza: jadeit, jáspis, riolit, tektit, verdelit
Információk feldolgozása: szardonix, fluorit, citrin
Információ földelése: opál, aurakvarc
Információ szűrése: zöld opál, akvamarin
Információ tárolása: aranytopáz, hegyikristály, gyémánt
Ingadozás érzelmileg: diopszid
Inkarnáció: zöld turmalin, ónix, boji, gagát
Instabilitás, állhatatlanság: hegyikristály, krizokolla, holdkő
Inspiráció: apacsköny, thulit, purpurit
Inszalagrándulás: kalcit, hemtatit, türkiz, rutilkvarc
Integritás: tigrisszem, kianit, smaragd
Intuitív képességk: fluorit, azurit
Intuíció elősegítése: stillbit, macskaszem berill
Intuíció erősítése: cinkit, türkiz, napkő
Intuíció segítése: amazonit, ametiszt, azurit, hegyikristály, lazurit, tűzopál, zafír
Inzulin szabályozás: opál
Irígység csökkentése: moha achát, smaragd
Irígység elleni védelem: korall
Irracionális félelem: smaragd, sugilit
Irritábilis bélszindróma: narancskalcit
Isiász: borostyán, biotit, kalcit, heliotrop, karneol, kunzit, réz
Iskolaproblémák: ametiszt, kalcedon, citrin
Italosság csökkentése: ametiszt
Ivarszervek erősítése: rodokrozit
Ivarszervek serkentése: rubin, tűzopál
Izgalom, ami szexuális: spinell
Izgathatóság: kalcedon, magnezit
Izgatottság: berill, kalcedon, heliotrop, rózsakvarc
Izombénulás: prehnit
Izomerősítés: krizokolla, kunzit, tigrisvas
Izomfájdalom: cölesztin, réz, türkiz
Izomgörcs: apacsköny, magnetit, amazonit, krizokolla
Izomgyengeség: kalcit, hematit, rubin
Izomgyulladás: borostyán, obszidián, turmalin
Izomkeményedés: lazurit, smaragd, türkiz, rodonit, rodokrozit
Izomláz: achát, dolomit, türkiz
Izomrándulás: kalcit, hematit, türkiz, rutilkvarc
Izomsorvadás: azurit-malachit, wulfenit
Izzadás: apacskönny, hegyikristály
Izzadtság szag: magnetit, cinóber
Izzadás a lábon: ametiszt
Izület erősítése: kalcit
Izületi fájdalom: borostyán, kunzit, gagát, malachit
Ízlelés fokozása: aranytopáz, turmalin
Izületi gyulladás: achát, ametiszt, borostyán, kalcit, dioptáz, réz, malachit, turmalin, rodonit
Izületi panaszok: apatit, fluorit, hiddenit, kunzit, füstkvarc

J:

Jellemerő: gyémánt
Jogi ügyek: hematit
Jó szerencse köve: topáz
Jóakarat: napkő, kalcedon
Jóindulat: krizokolla
Jólelkűség: kalcedon, krizokolla
Jólét: türkiz, fuchsit, jáspis
Jólétet hozó: gyémánt, sólyomszem
Jósok köve: aranyberill
Jövő és múltbéli munka: apacskönny, hegyikristály
Jövő megismerése: apofilit
Jövő üzenete: malachit
Jövőbe eljutás: lepidolit, moldavit
Jövöbe látás: prehnit, fekete jáspis, smaragd, ónix, merlinit, szelenit
Jövőre való útmutatás: apofilit, azesztullit

K:

Kalcium hiány: borostyán, szodalit
Kalcium felszívódása: kalcit, dolomit, márvány, apatit, aragonit
Kapcsolatok erősítése: rubin, smaragd, gyémánt
Kapcsolat helyreállítása: dioptáz, szelesztit
Kapcsolat szelem és anyag között: dumortierid
Kapcsoltat stabilizálása: tűzkő
Kapzsiság: arany
Karma kötése: szivárvány aura
Karma kövek: opál, okenit
Karma rendellenesség: pirit
Katarzis: cinkit
Káros szenvedélyek: ametiszt
Kedély felderítése: citrin, hiddenit, opál, kunzit, rodokrozit, rutillkvarc, turmalin, türkiz
Kedély ingatag: amazonit, sólyomszem, szerpentin, tirisszem, türkiz, cinóber
Kedély javító: citrin, hiddenit, kunzit, lazurit, opál, rutilkvarc, turmalin, türkiz
Kedvesség: rózsaszín kalcedon, zöld spinell
Kedvtelenség: karneol, thulit
Kegyelem: okenit
Kelések: borostyán, gránát, rózsakvarc, mookait
Keményedések: cölesztin, girasol, turmalin kvarc, wulfenit
Kemoterápia: füstkvarc
Keringési rendszer: jádeit, karneol, pietersit, rodonit, rubin
Keringési rendszer gyengesége: eperkvarc, gránát, aranytopáz, korall
Keringési rendszer méregtelenítése: vörösjáspis
Keringési rendszer serkentése: tűzkő, girasol, arany, aranytopáz, jáspis, korall, réz, berill
Keringési rendszer tisztítása: rodokrozit, moha achát
Keringési rendszer szabályozása: gránát, krizokolla, jadeit, malachit, rodonit, rubin
Keringési zavarok: ametiszt, rubin, turmalin, hematit, tűzachát
Kezdeményezés megragadásának elsajátítása: rubelit, gyöngy
Kék foltok: rózsakvarc
Kényszeképzet: csaroit
Kényszerképzet, rögeszme: achát, ametiszt, hegyikristály, kalcedon fluorit, karneol, holdkő
Képesség, mediális: holdkő, hegyikristály
Képesség visszanyerése: obszidián
Képzelőerő javítása: gránát, malachit
Kételkedés: rubelit, verdelit, füstkvarc
Kétségbeesés: variszcit, sugilit, pirit
Kéz duzzadt: akvamarin, holdkő
Kéz, ha hideg: obszidián
Kiegyensúlyozott kedély: ametiszt, aventurin, hegyikristály, kvarc, rodokrozit, rubin
Kiegyensúlyozottság: ametiszt, kalcedon, hipersztén, tigrisvas, vezuvián
Kiegyensúylozottság (emocionális): gyémánt, sugilit, szodalit
Kiegyensúlyozottság javítása: amazonit, diopszid, epidot, jáspis, jadeit, réz, nefrit
Kiégés: tigrisvas, vésett kristály
Kifejezés erősítése: akvamarin, lazurit, riolit, turmalin
Kifejező erő javítása: opatit, hegyikristály, kianit, jadeit, jáspis
Kifulladás: borostyán
Kihívásokkal könnyebben megbírkózni: ametrin
Kimerültség: hegyikristály, pirit, rubin, türkiz, apatit, ametrin, lepidolit
Kimerültség (krónikus): heliotrop, pirit, rubin, variszcit
Kimerültség (testi): kiasztolit, krizopráz, cölesztin, heliotrop, kvarc, türkiz
Kimerült fáradt láb: hegyikristály, hópehely obszidián
Kiengesztelés: howlit, rózsakvarc
Kirekesztettség: napkő, andradit gránát
Kissebbrendűség érzése: arany, karneol, lazurit, füst kvarc, turmalin
Kissebbrendűségi komplexus: arany, krizopráz
Kiszáradás: wulfenit, moha achát, muszkovit
Kitartás: kvarc, danburit, gránát, jáspis, gagát, ónix, obszidián spinell
Kitartás teljesítmény kényszer alatt: fluorit, hegyikristály
Kiütések: achát, aventurin
Kiválasztás javítása: indigolit, szardonix, kén
Kiválasztás élénkítése: tigrisszem
Kiválasztó rendszer erősítése: ametiszt
Kiválasztó rendszer gyógyítása: zöld jáspis
Kiválasztó rendszer serkentése: cinkit, berill
Kiválasztó rendszer támogatása: jade
Kiválasztó rendszer tisztítása: kalcit, moha achát
Klausztrofóbia: zöld turmalin, smaragd
Klimax: cinkit, rózsakvarc, citrin, lepidolit, markazit
Koleszterin: korall, magnezit
Koleszterin szint csökkentése: aventurin, citrin, heliotrop, karneol
Koleszterin szint: aventurin, krizoberill, magnezit, sárga fluorit
Kommunikáció blokktalanítása: azurit, akvamarin
Kommunikáció elősegítése: wulfenit, türkiz, kunzit, howlit, apatit, amazonit
Kommunikácó erősítése: krizokolla, kék opál, obszidián
Kommunikáció testbeszéd javítása: kalcedon, lazurit, tűzkő, cinóber
Kommunikáció szavakkal: kalcedon, opál
Kommunikáció nehézségeinek oldása: lapis lazuli, füst kvarc
Kommunikáció, telepatikus: angelit
Komplexus bűntudat feloldása: turmalin
Kompromisszum: sugilit
Kompromisszum megélése: kiasztolit
Kompromisszum megkönnyítése: lazurit, sugilit
Koncentráció: achát, ametiszt, azurit, fluorit, ónix, sugilit
Koncentráció belülre: faachát, jáspis, mookait, fakő
Koncentráció hiánya: ametiszt, dumortierid, szelenit, fakő, cinóber
Koncentráció javítása: achát, réz, arany topáz, ametiszt, dumortierid
Kondíció erősítése: epidot
Kondíció javítása: tirsszem
Konfliktus: sugilit, tigrisszem, szelesztit, jáspis
Konfliktus az érzelmekkel: holdkő, rózsakvarc, rubelit
Konfliktus belülről jövő: pietersit
Konfliktus, ami feldolgozhatatlan: gyöngy
Konfliktus készség: jáspis, prehnit
Kontroll: amazonit, bórax, szelenit, gyémánt, heliotrop, howlit
Koordináció segítése: gyémánt, fluorit
Koorcináció problémái: ametrin
Korlátok legyőzése: petalit, apacskönny, obszidián, larimar
Korpa: aventurin, borostyán, zafir
Kozmikus tudat: fehér zafír, petalit, opál aura kvarc, lepidolit, kék kvarc
Kólika: azurit-malachit, dumortierid, mookait, nefrit, rubin, korall, vezúvián
Kórházi kezelés: jáspis
Kóros soványság: achát, covellin, lazurit, rózsakvarc, topáz
Köhögés: akvamarin, borostyán, bórax, korall, mookait, tigrisszem, türkiz
Köhögés szárazon: moha achát, topáz
Kölcsönös függőség: napkő, fuchsit
Köldökcsakra: citrin, kék jáspis, narancs spinel, malachit
Könyörület: turmalin, kianit, lapis lazuli, angelit, aventurin, krizopráz, moldavit
Környezeti szenyezés: obszidián, kunzit, jáspis
Környezeti stressz: barna jáspis
Környezetvédelem: füstkvarc
Könnyezés: akvamarin, lazurit, ónix
Könnyező szem: akvamarin, lazurit, ónix
Könnycsatorna tisztítása: hegyikristály
Köröm: kalcit, ónix, gyöngy
Körömbetegség: kalcit, smaragd
Köröm, ha töredezik: kalcit, rodokrozit, turmalin
Köszvény: labradorit, krizopráz, kiasztolit, borostyán, aranytopáz, cirkon
Kötelességtudat: krizopráz
Kötelességtudat hiánya: azurit
Kötelességtudás: azurit
Kötések megszüntetése: szivárvány aura, malachit
Kötöhártyagyulladás: achát, szemachát, akvamarin, malachit, gyöngy, smaragd
Kötőszövet erősítése: ametiszt, kiasztolit, lepidolit, füstkvarc
Kötőszövet gyengesége: cövellin, füstkvarc
Következetesség elsajátítása: krizokolla, eukláz, kvarc, szodalit
Középagy: ametiszt
Középfülgyulladás: malachit, zafír, rutilkvarc
Köztes létállapot: szelenit, fantom kvarc
Központi idegrendszer: aventurin
Közvetítői képesség: boji
Kreatív álmok elősegítője: csaroit, nefrit, unakit
Kreativitás blokktlanítása: tigrisszem
Kreativitás felfedezése: botswana achát
Kreativitás fokozása: larimar, rodokrozit, ceruszit, heliotrop
Kreativitás elősegítése: alexandrit, fuchsit, moha achát, nefrit, opál, zafír
Krónikus fejfájás: dioptáz
Krónikus feszültség: kvarc
Krónikus mandulagyulladás: akvamarin, malachit
Krónikus fáradtság: ametrin, apatit, turmalin, cinkit
Krupp: borostyán, krizokolla, topáz, türkiz
Kudarc: kianit, opál
Kudarc érzés: zöld kunzit, zafír, napkő
Kullancs csípés: achát, ametiszt, malachit, lazurit
Kundalíni erősítése: karneol, lazurit
Kundalini energia: karneol, lazurit, tigrisszem, cinkit, spinell , apatit, gránát


L:

Laktóz érézkenység: spesszartin
Lazítás: amazonit, ametrin, hegyikristály, biotit, krizokolla, covellin, girasol, gránát, jáspis, jádeit, réz, magnezit, magnetit, sörl, turmalinkvarc
Láb dagadása: gagát
Láb fáradt: hegyikristály, hópehely obszidián
Láb ha gombás: jadeit, sztaurolit
Láb ha hideg: karneol, hópehely obszidián
Lábadozás: epidot
Lábgörcs: ametiszt, hematit, heliotrop, zafír, topáz, borostyán, réz
Lábszár dagadás: borostyán, hematit, heliotrop
Lágyéki fájdalom: jáspis, obszidián, füstkvarc
Lágyéki reuma: borostyán
Lámpaláz: opál, ametiszt
Látásélesség: akvamarin
Látás fokozása: smaragd, szodalit, tűzachát
Látás javítása: achát, akvamarin, aventurin, korall, szodalit, smaragd, malachit
Látás javítása (sötétben): tűzachát, barna jáspis, tigrisszem
Látás megőrzése: sólyomszem, ónix, rubin, zafír, smaragd
Láthatatlanság: opál
Látomás kövei: azesztulit, pietersit, unakit
Láz csökkentése: achát, hegyikristály, krizokolla, gagát, dumortierid, aranytopoáz, lazurit, opál, peridot, prázem
Láz kioldó: peridot
Leégés: aventurin, fuchsit, prázem, ezüst
Leépülés nehéz fémek: sörl, krizopráz
Legaszténia (olvasási rendellenesség): ametrin, sugilit
Legmagasabb rendű jó: obszidián, rodokorozit, zöld szelenit
Lehetőségek felismerése: ametrin, aventurin, aranyberill, dioptáz
Lehetőségek kihasználása: aranyberill, dioptáz
Lelki egyensúly: aventurin, kalcit, malachit, morgait, kvarc, smaragd, rózsakvarc
Lelki harmónia: ametiszt, hegyikristály, jádeit, türkiz
Lelki harmónia helyreállítása: ametiszt, hegyikristály, jadeit, gyöngy, türkiz
Lelki kimerültség: opál
Lelki sebek gyógyítása: hegyikristály, diopszid, rodonit, indigolit
Lelki világ feltárása: hegyikristály, morganit
Lendület: dolomit
Letargia: cinkit
Letapadások: fluorit
Leukémia: alexandrit, krizoberill, akvamarin, diopszid, girasol, gránát, hematit, opál, turmalin, rózsakvarc
Ley vonalak: dentrites achát, aragonit
Légzőrendszer működésénk javítása: halit, pirit, cirkon
Lélekcsoport: füst fantom, wulfenit
Lélekkő: csaroit
Lélektárs: larimar, rodokrozit
Légszomj: korall, cirkon
Légzőrendszer erősítése: pirit, ametiszt, andok opál, apofilit, akvamarin, borostyán, biotit, krizoberill, citrin, gagát, moldavit, mohaachát, rutilkvarc, smaragd, türkiz, tigrisszem
Légzéspanaszok csökkentése: akvamarin, borostyán, halit, pietersit, rutilkvarc, türkiz, turmalin, cirkon
Lép funkciójának segítése: borostyán, azurit, alexandrit, kalcedon, heliotrop, citrin, sárga labradorit, malachit, rubin, sárga turmalin
Lép panaszok: azurit-malachit, cirkon
Lép zavarok: karneol, malachit
Libidó: fluorit, gránát, kék spinell, turmalin, sólyomszem, rózsaszín turmalin
Logika: szodalit, thulit, gyémánt
Lustaság: kalcit

M:

Macsó férfiak: pirit, holdkő
Magabiztosság: andaluzit, citrin
Magány: gránát
Magnézium anyagcsere: dolomit, magnezit
Magnézium felszívódás: magnezit, szerpentin, klorit, andratit gránát
Magnéziumhiány: magnezit, szerpentin
Makacsság: rutilkvarc
Malária: borostyán, sörl, sugilit, türkiz
Manipuláció elleni védelem: halit
Mandulagyulladás: akvamarin, borostyán, krizokolla, gyöngyház, rutilkvarc, topáz
Mandula krónikus gyulladása: akvamarin, malachit
Marasmus (sorvadás): citrin, rubin
Matemaitka: angelit, hematit
Mágia: aranyberill
Máj gyengesége: jáspis, smaragd, rubin
Máj gyógyítása: borostyánkő, azurit, csaroit, danburit, labradorit, holdkő
Máj méregtelenítése: heliotrop, dentrites kalcedon, smaragd, vörös jápis, malachit
Máj panaszok: rodokrozit
Máj regenerálása: dioptáz, riolit
Máj serkentése: alexandrit, krizopráz, vörös turmalin
Máj támogatása: berill, csaroit, sárga fluorit, almandin gránát, pietersit, arany topáz
Májerősítő: achát, aktinolit, alexandrit, ametiszt, akvamarin, azurit, berill, borostyán, krizopráz, dioptáz, epidot, gránát, heliotrop, karneol, labradorit
Májgyulladás: karneol, korall, holdkő, réz, opál, jadeit
Májrák: malachit, rodokozit, sugilit, sörl
Májtisztítás: krizopráz, danburit, gránát, hematit, karneol, rodonit, topáz
Mánia: gyöngy, sörl
Mártíromság: fuchsit, lapis lazuli, larimar, tejkvarc, türkiz
Meddőség: rutiltartalmú kvarc
Meditáció elmélyítése: apatit, petalit, szodalit, türkiz, azurit-malachit
Meditáció erősítése: tűzachát, ametiszt, rodonit, fantomkvarc, sárga kalcit
Meditációs kövek: akvamarin, aranykalcit, kianit, magnezit, szelenit, ulexit, kék topáz
Meditáció megkönnyítése: magnetit, azesztulit
Megbízhatóság: aragonit, hematit, barna jade
Megbocsátás: krizopráz, rodonit, szerpentin, sugilit, topáz
Megbocsátás köve: manganó kalcit
Megeröltetés (fizikai): mookait jáspis
Megértés a társ iránt: malachit, citrin, szárdonix
Megértés felébresztése: achát, diopszid, tűzopál, jáspis
Megértés természet iránt: howlit, morganit, tektit, boji
Megértés mások iránt: berill, citrin, rodonit, rózsakvarc, tigrisszem
Megfázás: akvamarin, aragonit, opalit, gagát, labradorit, tigrisszem, türkiz, vörös turmalin
Megfázás elkerülése: faachát
Megfigyelőképesség javítása: kalkópirit, fuchsit, malachit, karneol, rodokrozit
Megfogyatkozott idealizmus: lazurit
Megfontolás: larimar, lazulit, fakő
Megfontolás növelése: faachát, jáspis
Meggyőző erő hiánya: magnezit
Meghasonlottság: amazonit, turmalinkvarc, harem blende
Megkeményedett mirigyek: cinóber
Megnagyobbodott mandula: gyönygyház
Megnémulás stresszhlyzetben: szodalit
Megnyilvánulás kövei: apatit, tigrisszem
Megnyugvás: amazonit, ametiszt, faachát, hegyikristály, kalcedon, csaroit, dumortierit, eperkvarc, heliotrop, jáspis, holdkő, rózsakvarc, spinell, zafír, verdelit
Megvilágosodás: azurit, szelesztit, danburit, gagát, petalit, sugilit, pietersit, kunzit
Megrázkódtatás: amazonit, berill, cinkit
Megszállottság: peridot
Megvetés: covellin
Meleget adó: citirn, tűzopál, heliodor, tigrisszem
Mellgyulladás: akvamarin, borostyán, kalcedon, topáz
Mellékpajzsmirigy: angelit, kianit, malachit
Mellékvese serkentése: rubin
Mellékvese támogatása: aventurin, zöld kalcit, jade, kianit, tűz opál, füst kvarc, rubin, peridot, gyöngy, tigrisszem
Mellrák: akvamarin, kalcedon, turmalin
Mellszúrás: bórax
Mellüreg gyulladás: krizoberill
Menedzser betegség: morganit
Menekülés a világtól: jáspis, karneol, füstkvac, szodalit
Menstruációs feszültség: labradorit, holdkő
Menstruációs görcsök: krizokolla, gagát, magnezit, malachit
Menstruáció késése: hematit, cirkon
Menstruációs zavarok: krizokolla, hematit, malachit, holdkő, rubin
Mensrtuáció, ha túl erős: jáspis, gyöngy
Menstruáció, ha fájdalmas: jáspis, karneol, réz, lazurit, zafír, rózsakvarc, ametiszt
Meniére kór: dioptáz
Meningitis (agyhártyagyulladás): achát, gyémánt, gyöngy, zafír, szárder
Menopauza: gyémánt, holdkő
Mentális blokk: apofilit, sattukit
Mentális függőség: feket obszidián
Mentális képességek erősítése: szerpentin
Mentális rendellenességek: fluorit, obszidiánok, tigrisszem
Meridián erősítése: türkiz
Meridián egyensúlyba hozása: hematit, turmalin, turmalinos kvarc
Meridián élénkítése: apatit, boji, turmalin, cinkit
Meridián feltöltése energiával: magnetit, pietersit
Meridián összehangolása: pirit, magnetit, muszkovit, topáz, színtelen turmalin
Meszesedés: kalcit, krizokolla, gránát, gyémánt
Médiumi képességek: ametiszt, angelit, azurit, kalcit, holdkő
Méh: achát, azurit
Méhszáj: biotit
Méltóság: cinóber, kunzit, hiddenit
Mérgezés: achát, howlit, topáz, wulfenit, cirkon, malachit, magnetit, krizopráz
Mérgezés, ha akkut: anhidrit
Méregtelenítő anyagok kiválasztása: kalcedon, kalko pirit, jadeit, citrin, prehnit, variszcit
Mészhiány: biotit, kalcit, gyöngy
Miazmák: krizokolla, danburit, petalit
Migrén: ametiszt, sólyomszem, jáspis, magnezit, rodokrozit, gagát, iolit, magnezit, aveturin, lapis lazui, dioptáz, ametiszt, ezüst
Mióma: karneol, sörl
Mongolizmus: kunzit
Motorikus képesség: apatit
Motorikus reakció: kianit
Mozgás és egyensúlyi zavarok: achát, rózsakvarc, smaragd, turmalin
Mozgáscentrum erősítés: kiasztolit
Mozgásszervek aktiválása: tigrisszem
Mozgató ideg: ónix
Mozgékonyság (szellemi): kianit, fuchsit
Mozgékonyság (testi): kianit, fuchsit
Mozgékonyság: kiasztolit, krizopráz, cölesztin, heliotrop, moha achát, kvarc, tigrisvas, türkiz
Munkamánia csökkentés: negui márvány
Munkavállalói kilátások: fekete zafír
Mumpsz: akvamarin, kék topáz
Múlt elengedése: fekete kalcit, ceruszcit, citrin, danburit, tűzopál, topáz
Múlt gyógyítása: rombusz kalcit
Múlt megismerése: argonit, szelenit, wulfenit
Múlt sérlmei: szivárvány aura, rodonit
Múlt üzenetei: képjáspis
Művészet: szelesztit, ceruszit, labradorit, opál, topáz
Művészi kő: tigrisszem, picasso márvány

N:

Nagylelkűség: aranytopáz, kalcedon
Nagyotthallás: achát, jáspis
Napszúrás: aventurin, hegyikristály, krizopráz, jadeit, fukszit, prázem
Nappali álmok: napkő
Nátha: résjáspis, rubin, rutilkvarc, türkiz
Negativitás átalakítása: apacskönny
Negativitás elnyelése: zöld kalcit, howlit, szardonix, kén
Negativitás eltávolítása: ametrin, heliotrop, karneol, krizokolla, citrin, obszidián, akva aura
Negativitás megszüntetése: smaragd, hematit, kianit, topáz
Negativitás semlegesítése: fekete turmalin
Negativitás szétoszlatása: kunzit, lepidolit, kalcedon, ónix, napkő
Negativitás visszaverése: turmalinos kvarc
Negatív beállítottság: apatit, sólyomszem
Negatív érzelmi program: ametrin, krizokolla
Negatív gondolatok: turmalin kvarc, peridot
Negatív gondolatok, érzések: peridot, turmalin kvarc
Negatív rezgések ellen véd: korall, hegyikristály, ónix, rózsakvarc, türkiz
Nehézfémek leépítése: krizopráz, sörl
Nem kívánatos befolyások elhárítása: heliotrop
Nemi betegségek: ametiszt, gránát, rubelit, petalit, krizopráz
Nemi szervek (női): kalcedon, réz, malachit
Nemi szervek (férfi): thulit
Nemi vágy: fluorit, gránát, spinell, turmalin, tigrisszem
Neuralgia (ideggyulladás): ametiszt, hiddenit, jadeit, kunzit, lazurit, lepidolit, magnetit, zafír
Neuritis: akvamarin, zafír, lazurit
Neurodermitis, ideges bőrgyulladás: krizopráz
Neurózis: ametiszt, zafír
Nikotin függőség: botswana achát, sztaurolit
Nimfománia: gyémánt, gyöngy, szardonix, cirkon
Nukleáris sugárzás: malachit
Növekedési fájdalmak: ametiszt, borostyán, hematit
Női panaszok: karneol, malachit

NY:

Nyak és vállak feszültsége: krizokolla, kunzit, magnetit, malachit, rutillkvarc
Nyakfájás: akvamarin, hematit, kunzit, magnetit
Nyaki rendellenességek: kék csipkeachát, alexandrit, szerafinit
Nyakszírt merevség: kunzit, magnetit, malachit, turmalin
Nyálkahártya erősítése: borostyán, grosszulár, cinkit
Nyálkahártya gyulladás: cinóber
Nyálkahártya regenerálása: apofilit, kék kalcedon, fluorit
Nyelési panaszok: akvamarin, lazurit, rutilkvarc, türkiz
Nyelőcső: kék turmalin
Nyelvtanulás: kék kalcedon
Nyirok duzzanat megszüntetése: girasol, moha achát
Nyirok erek: kvarc, karneol, holdkő
Nyirok felgyülemlés: holdkő, sugilit
Nyirok fertőzés: berill
Nyirokcsomó megnagyobbodása: alexandrit
Nyirokközpont aktiválása: holdkő, sugilit
Nyirokmirigy: girasol, moha achát, borostyán, korall, topáz
Nyirokmirigy betegség: borostyán, korall, topáz
Nyirokrendszer erősítése: hegyikristály, heliotrop, korall, holdkő, smaragd, szodalit
Nyirokrendszer serkentése: moha achát, kék kalcedon
Nyirokrendszer szabályozása: heliotrop, rózsaszín kalcedon
Nyirokrendszer tisztítása: achát, szodalit
Nyirokrák: kvarc
Nyitottság: ametrin, apatit, kalcedon, tűzkő, indigolit, moha achát, opál, gyöngyház, smaragd, topáz, vezuvian
Nyitottság szellemi szinten: gyöngyház
Nyomás a gyomorban: muszkovit, pietersit
Nyombél gyulladás: smaragd
Nyugalom: aventurin, csaroit, girasol, hipersztén, jadeit, mookait, morganit, muszkovit, kvarc, smaragd
Nyugalom (belső): ametrin, faachát, bronzit, diopszid, jáspis, larimar, pietersit, tigrisszem, türkiz
Nyugtalanság: ametiszt, aranytopáz, faachát, kalcedon indigolit, ortoklász, azurit
Nyugtalanság (belső): azurit-malachit, citrin, aranytopáz, ortoklász, zafír
Nyugtató kő: kék csipkeachát, ametiszt, angelit, apofilit, berill, szelesztit, smaragd, howlit, lepidolit, magnezit, obszidián, füstkvarc


O, Ó:

Objektivitás: lapis lazuli, lepidolit, magnetit, szodalit, ulexit, zoisit
Objektív gondolkodás: apacskönny
Optimizmus: ametrin, opál aura, arany topáz, borostyán, cölesztin, gránát, napkő
Orbánc: borostyán, turmalin
Orrdugulás: borostyán
Orrjáratok: türkiz, borostyán
Orrmelléküreg gyulladás: akvamarin, smaragd, rubin zafírral
Orrvérzés: hegyikristály, heliotrop, jáspis, karneol, magnetit, zafír
Osteoporosis (csontritkulás): apatit, kalcit, korall, rodonit
Oxigénnel feltöltő kristályok: ametrin, botswana achát, morganit, pirit
Oxigénfelvétel javítása: kuprit, opalit
Oxigénellátás javítása: kuprit, hematit, tigrisvas
Óvatosság fokozása: krizopráz, heliotrop

Ö, Ő:

Ödéma: anhidrit, akvamarin, magnezit, gyöngy, türkiz, cirkon
Önállóság: howlit, larimar, lazurit, malachit, peridot, türkiz
Önállótlanság: jadeit, sörl
Önbecsülés: ametiszt, gránát, hiddenit
Önbizalom: moha achát, kalcit, karneol, citrin, gránát, labradorit, rózsakvarc, riolit, szodalit, turmalin, lazurit, rodonit, 
Önbizalomhiány: kalcedon, muszkovit, kék opál
Önelemzés: labradorit
Önértékelés: gránát
Önérzet: napkő
Önfegyelem: krizoberill, peridot
Öngyilkosság gondolatának feloldása: citrin, arany, füstkvarc, szodalit, turmalin
Öngyilkossági hajlam: borostyán
Öngyógyítás: borostyán, larimar, sugilit, napkő, rózsakvarc, achát, alexandrit, azurit, hegyikristyály, kalcedon, krizoberill, gránát, labradorit, malachit, moldavit, opalit, boji, prázem, zafír
Öngyógyítő erő aktivizálása: achát, alexandrit, azurit, hegyikirstály, kalcedon, krizoberill, gránát, labradorit, larimar, malachit, moldavit, opalit, boji, prázem, zafír
Önkifejezés: kék csipkeachát, moha achát, borostyán, apatit, akvamarin, azurit, alexandrit, citrin, kunzit, kianit, lapis lazuli, akva aura, kék zafír, kék turmalin, türkiz, tűzkő, indigolit
Önmagunk elfogadása: krizopráz, muszkovit, okenit, szodalit
Önmagunk iránti szeretet: danburit, gyémánt, magnezit, rózsakvarc
Önmagunk megismerése: boji
Önmagunk elfogadása: cövellin, tűzkő, kunzit, prehnit, riolit, turmalinkvarc
Önmagunk felelőssége: akvamarin, riolit
Önmagunkkal szembeni túlzott elvárás: covellin
Önmagunknak megbocsátás: peridot, szerpentin, sugilit
Önmegismerés: hegyikristály, covellin, markazit, pirit
Önmegtartóztatás: okenit
Önmegvalósítás: kiasztolit, dolomit, gránát, jadeit, topáz
Önpusztítás: amazonit, citrin
Önrendelkezés: aventurin, gyémánt, gránát, halit, peridot
Önsajnálat: citrin, peridot
Öntudat: krizokolla, lapis lazuli, peridot, apatit, gyémánt, dioptáz, arany, ónix, opál, ezüst
Öntudat erősítése: apatit, gyémánt, dioptáz, arany, ónix, opál, ezüst
Önuralom: bórax, krizoberill, prázem
Önzetlenség: borostyán, ametiszt, fekete turmalin
Önzés: morganit
Öregedés: karneol, zöld szelenit
Öregedés folyamatának lassítása: turmalinkvarc
Öregedés, ami idő előtti: gyémánt, rubin, zafír, smaragd
Örömöt adó kristályok: borostyán, tűzopál
Örző lelkek: lapis lazuli, fenakit
Összetartozás: zöld turmalin
Összeszedettség: faachát, gránát, jáspis, mookait, fakő, kalcit, türkiz, akvamarin, borostyán
Ötletesség: gyémánt
Övsömör: zafír, turmalin
Övsömör megelőzése: alunit
Őszinteség: melanit gránát, lapis lazuli, okenit, topáz, jáspis
Ősi kő: szelenit

P:

Pajzsmirigy betegségek: kalcedon, krizokolla, rodonit, türkiz
Pajzsmirigy daganat: akvamarin, kalcedon, smaragd, szodalit, szeptaria
Pajzsmirigy golyva: borostyán, topáz
Pajzsmirigy fokozott működése: akvamarin, kalcedon, smaragd, szodalit
Pajzsmirigy panaszok enyhítése: wulfenit
Pajzsmirigy szabályozása: hegyikristály, krizokolla, kuzit, lazurit, magnezit, szardonix, szodalit, türkiz
Pajzsmirigy túlzott működése: akvamarin, kalcedon, smaragd, szodalit
Pancreas (hasnyálmirigy): kék topáz, heliotrop, jápis, malachit, ónix
Paradontozis (fogínygyulladás): karneol, türkiz
Paralízis: kiasztolit, gyémánt, rubin, turmalin
Paranoia: ametiszt, rodokrozit, sugilit, turmalin, dumortierid, tigrisszem
Paraszimpatikus idegrendszer erősítése: indigolit, lazurit, szárdonix
Parkinson kór: opál, borostyán, indigolit, kunzit, malachit, rodonit
Passzivitás: vörös turmalin, larimar, rubelit
Pattanás: aventurin, hegyikristály, borostyán, peridot, zafír
Pánik: kunzit, rodonit, fluorit, topáz
Pánikbetegség: kunzit
Pánikrohamok: szodalit, zöld turmalin, türkiz
Párkapcsolat: smaragd, melanit gránát, riolit, rózsakvarc, malachit, szardonix
Perspektíva új felismerése: gránát, larimar, márvány
Pericarditis (szívburokgyulladás): zafír, topáz
Pertussis (szamárköhögés): akvamarin, kék topáz
Pesszimizmus: sólyomszem, gagát, zafír
Petefészek daganat: sörl, karneol
Petefészek gyulladás: karneol, rózsakvarc
Petevezeték erősítése: krizopráz
Pénzügyek: cinóber, gagát, moldavit
Pharingitis (garatgyulladás): kalcedon, zafír
Pihenés elősegítése: aventurin, bronzit, epidot, moha achát, smaragd, fakő, zoisit
Pigmentáció fokozása: stillbit
Pigmentáció javítása: krizokolla
Pikkelyes bőr (ichitiosis): borostyán, peridot, turmalin
Pikkelysömör (psoriasis): aventurin, borostyán, bórax, peridot
Plutónium szennyezés: malachit
Polarizáció gerincoszlopon: hegyikristály, magnetit, kvarc
Poliomyelitis (gyermekbénulás): malachit, rubin
Pontatlanságok felismerése: boji
Porc problémák: apatit, aragonit, larimar, napkő, hegyikirstály, hematit, magnetit, malachit, smaragd
Porc növekedés: apatit
Porckorong fájdalmak: kalcit, hegyikristály, magnetit, napkő
Porckorongsérv: hegyikristály, malachit
Potencia gyengesége: gránát, gyémánt, rubellit, sölr, thulit
Potencia növelése: krizopráz, gránát, rubin
Potencia problémák: vaskova, gránát, zoisit
Pozitív energia: aventurin, gyémánt, sárga jáspis, malachit, turmalinos kvarc, topáz, zöld turmalin, zoisit
Pozitív beállítottság: borostyán, aranyberill, karneol, dioptáz, magnezit, rodokrozit, rubin, sugilit, napkő, topáz, turmalin
Pozitív hozzáállás: topáz, fekete turmalin, napkő, sugilit, rubin, rózsakvarc, fluorit, berill borostyán
Pozitív kövek: aventurin, klorit, pirit
Pragmatikus kövek: cerusszit, turmalin
Prekognízió: prheknit
Problémák megoldása: hipersztén, moldavit, tigrisszem, turmalin, moldavit, moha achát, márvány, muszkovit, topáz, türkiz, tigrisszem, turmalin, fuchsit
Probléma megoldás elhárítása: lepidolit, pietersit
Probléma megoldása (lelki): szeptária
Probléma megoldás átlátása: gyémánt
Progeria (idő előtti öregedés): jáspis
Prosztata: obszidián, krizopráz
Pneumónia (tüdőgyulladás): malachit, rutilkvarc, zafir, türkiz
Pszichiátriai betegségek: ametiszt, kunzit, malachit
Pszihoszexuális problémák: malachit
Pszihoszomatikus betegségek: aventurin, hegyikristály
Pszihoszomatikus rendellenességek: morganit, boji, rózsaszín kalcedon, pirit, malachit, sólyomszem
Pszihoszomatikus zavarok: réz, magnetit, moha achát
Pzzeudokupp: borostyán, krizokolla, topáz, türkiz

R:

Racionális gondolkodás: kianit
Ranchitis (angol-kór): apatit, hegyikristály, kalcit, korall, rubin
Radiónikus kezelés: kunzit, labradorit, acélkék obszidián
Ráhangolódás: angelit, apatit, dioptáz, smaragd, howlit, holdkő, petalit, hegyikristály, akva aura, türkiz
Rák: csaroit, petalit, sugilit, turmalin
Rák bőrön: ametiszt, smaragd, szeptari
Rák csontvelőben: korall, heliotrop, sörl, sugilit, szeptari
Rák emlőn: akvamarin, kalcedon, turmalin
Rák kezdeti stádiumban: hegyikristály, malachit, sörl, szeptari
Rák májon: malachit, sörl, sugilit, rodokrozit, szeptari
Rák megelőzése: achát, csaroit, indigolit, rubelit, sörl, gipsz, szeptari
Rák nyirokban: kvarc
Rángás: hegyikristály, gyémánt
Rándulás a szalagokban, izmokban: kalcit, hematit, rutillkvarc
Realitás érzék: andaluzit, kiasztolit, vaskova, eperkvarc
Reakciók javítása: ezüst
Reflex javítás: magnezit
Reflexológia: larimar
Regeneráció általában: bronzit, alexandrit, dioptáz, kalcedon, unakit, tűzkő, gránát, fluorit, hematit, jáspis, thulit, turmalin, zoisit
Regeneráció (lelki): epidot, thulit, turmalin, smaragd
Regneráció (sejtté): ametrin, purpirit, rodonit, rutilkvarc
Regeneráció (szellemi): epidot, thulit, turmalin, smaragd
Regeneráció (szöveteké): ametrin, tűzachát, tűzkő, boji, szelenit
Regeneráció (testi): epidot, thulit, turmalin, smaragd
Reiki kövei: apofilit, kékes zöld obszidián
Rejtett érzelmek felismerése: zoisit
Rekedtség: szodalit, akvamarin, kalcedon, krizokolla, kianit, lazurit, szodalit
Rekeszizom: jáspis, réz, lazurit, smaragd
Relaxáció: tűzachát, kék kalcit, krizopráz, magnezit, topáz, ulexit
Remény: moha achát, kalcit, krizopráz, kék kvarc, opál aura, variszcit, dioptáz, gagát, gránát, rutilkvarc, szeptária
Reménytelenség: gránát, krizopráz, harlequin kvarc
Rendszeres fájdalmak: krizokolla
Rendérzék: fluorit
Reszketés: kalcit, sólyomszem, muszkovit, variszcit
Retina bántalmak: achát, szemachát, krizokolla, szodalit
Reuma: karneol, kiasztolit, melanit gránát, labradorit, napkő, türkiz, variszcit, borostyán, zafír, smaragd, azurit, biotit, kirzokolla, karneol, magnezit, malachit, peridot
Reynand kór: aragonit, hematit
Rémálmok: ametiszt, kalcedon, kék topáz, krizoberill, tűzkő, heliotrop, grosszulár, karneol, jadeit, rubin, rutilkvarc, türkiz
Rémálmok erőszakos jelenetekkel: spesszartin, prehnit, füstkvarc
Rémálmok megelőzése: rózsaszín kalcit, krizopráz
Részegesség: achát, ametiszt, fluorit
Részvéttelenség: heliotrop, rodokrozit
Romantika: rózsakvarc, thulit
Romboló gondolatok: thurmalin
Rosszindulat: tűzachát, csaroit, krizantemkő, smaragd, ametiszt, alexandrit, azurit
Rosszkedv: heliotrop, smaragd
Rovar csípés: rodonit
Rovar csípés enyhítése: csipke achát, csaroit, malachit, lazurit, rodonit
Rovarírtó: kén, turmalin, cerusszit
Rögeszmék: moldavit
Rögeszmés depresszio: csaroit, larimar, lepidolit, peridot
Römheld szindróma: smaragd
Rövidlátás: akvamarin, berill, aranytopáz, heliodor, smaragd
Rugalmasság: botswana achát, borostyán, aragonit, heliotrop, kék kalcedon, krizopráz, fuchsit, muszkovit, zafír, diopszid, variszcit
Ruritus (viszkető bőrkiütés): aventurin, zafír


S:

Salaktalanítás: krizopráz, heliotrop, howlit, korall, magnezit, cirkon
Savasodás: malachit, variszcit
Sav-bázis egyensúly: diopszid, jadeit, labradorit, nefrit
Savtalanítás: bornit, gránát, heliotrop, malachit, rodokrozit, smaragd, türkiz
Sárgaság: gyémánt, heliotrop, jadeit, korall, réz, opál, szárdonix, topáz
Sclerosis multiplex: rodonit, fluorit, lazurit, malachit, rodokrozit, rodonit, rózsakvarc, sörl, smaragd
Sebek gyógyítása (lelki): hegyikristály, diopszid, indigolit, rodonit
Sebek gyógyulása: malachit, hematit, aventurin
Sejt regenerálása: rodonit, rutilkvarc, morganit, szelesztit, jade, aranytopáz
Sejt rugalmasság: achát, nemesopál
Sejt tisztító: ametrin, bornit
Sejtanyagcsere: bornit, szardonix
Sejtképzés serkentése: apatit, pirit, hematit, rubin, magnetit achát, hegyikristály
Sejtlégzés: piroluzit
Sejtmegújjulás: achát, bornit, krizoberill, gránát, prehnit, rodonit, tektit
Sejtnövekedés: apatit, turmalin
Sejtosztódás serkentése: hegyikristály, nemes opál, rubin
Sejtszerkezet: bornit, indigolit
Sejtemlékek: tűzachát
Sérelem: apacskönny, kék opál, rodonit
Sérülés érzelmi szinten: achát, dioptáz, okenit, rodonit, turmalin
Sérülés érzete: kunzit, peridot
Sérülés felszíni: prázem
Sérülés fizikai: borostyán, ametiszt, kalcit, kalcedon, dioptáz, fluorit, fuchsit, pirit, jade, magnetit, obszidián, rodonit, szodalit
Sérülés lelki szinten: rodonit
Sérülés régi: diopszid
Siker elősegítése: borostyán, gránát
Sikertelenség: citrin, gránát
Siketség: ametrin, borostyán, kék topáz, aranytopáz, zafír, turmalin
Skizofrénia: ametiszt, kék obszidián, sugilit, tigrisszem kunzit, holdkő, zafír, smaragd
Sokk: aranytopáz, obszidián, füstkvarc, rodonit
Sors elfogadása: türkiz
Sorscsapások feldolgozáa: hegyikristály
Sorvadás: kvarc, holdkő, verdelit
Sömör: borostyán, peridot, turmalin
Spiritualitás: achát, heliotrop, boji, kiasztolit
Spirituális erő: tűzachát, lapis lazuli, obszidián
Spirituális fejlődés: aragonit, morganit, sárga kalcit, szelesztit, malachit, moldavit, gyémánt, prehnit, tektit, zafír, topáz
Spirituális kapcsolat: petalit
Spirituális látásmód: apofilit, atakanit, krizoberill, sólyomszem
Spirituális rezgés: kék csipke achát, ametiszt, boji, kianit, petalit, wulfenit
Spirituális szeret: hiddenit, kunzit, sugilit
Spirituális útmutatás: kék apatit, azurit, sárga kalcit, moldavit
Spontaneitás elősegítése: aventurin, kianit, rodokrozit
Stabilitás: achát, borostyán, fluorit, krizantémő, kék jáspis, gagát, magnetit, szardonix
Stabilitás: belső: jáspis, pieterszit
Sterilitás: gyémánt, krizopráz
Streptococcus: piroluzit
Stomatitis (szájgyulladás): smaragd
Stressz: achát, ametrin, apofililt, akvamarin, aragonit, atakanit, azurit, berill, morganit, fekete kalcit, szelesztit, csaroti, dioptáz, fluorit, jáspis, kunzit, kianit, labradoit, lápis lazuli, lepidolit, holdkő, muszkovit, obszidián, peridot, turmalin
Stressz érzelmi szinten: aragonit, kalcit, kunzit, lepidolit, holdkő, magnezit, rodokrozit
Stressz lépítése: ametiszt, csaroit, citrin, morganit, nappirit, füstkvarc, sörl, indigolit, tigrisszem turmalin
Sugárzás hatásának enyhítése: füstkvarc, sörl
Sugárzás károsodás csökkentése: aventurin, fuchsit, malachit, prázem, füstkvarc, sörl
Sugárkárosodás: aventurin, fuchsit, malachit, prázem, füstkvarc, sörl
Súlyhiány: citrin, karneol
Súlyproblémák: korall, howlit, jáspis, magnezit, turmalin
Süketség: ametrin, borostyán, kék topáz, arany topáz, zafír, turmalin

SZ:

Szabadgyökök: szelenit
Szaglás: gránát, jáspis, csipke achát, rubin
Szamárköhögés: akvamarin, borostyán, korall, türkiz
Száj: akvamarin
Szájgyulladás: smaragd
Szájnyálkahártya gyulladás: smaragd
Szájszag: zafír, cinóber
Szándék megvalósítása: achát
Szellemi blokádok feloldása: fluorit, azurit, hegyikristály, malachit
Szellemi erő: zafír
Szellemi erő növelése: szelenit
Szellemi érés: achát, ametiszt
Szellemi kimerülés: aranytopáz, karneol, gyöngy
Szellemi megterhelés: ametiszt, azurit
Szellemi ötletek megvalósítása: larimar, dumortierit
Szellemi távollét: asztrofilit
Szellemi zavarok: fluorit, zafír
Szenilitás: akvamarin, korall, barit
Személyiség: diopszid
Szem erősítése: peridot, ulexit
Szem égése: akvamarin, sólyomszem
Szem fáradtság: achát, akvamarin, hegyikristály, sóyomszem, malachit, smaragd
Szem (Gyengénlátás): krizoberill, sóyomszem, ónix, zafir, rubin, smaragd
Szem gyulladás: ónix, hegyikristály, smaragd
Szem megfiatalítása: apofilit
Szem nyugatatása: aventurin, smaragd
Szem serkentése: larimar, almandin gránát
Szem (Rövidlátás): akvamarin, berill, aranytopáz, heliodor, smaragd
Szem, ami ég: akvamarin, sólyomszem
Szem, ami gyenge: akvamarin, krizoberill
Szemfertőzés: smaragd, szodalit, sztaurolit
Szemsérülés: sólyomszem
Szemgyulladás: hegyikristály, smaragd, ónix
Személyiség érése: krizokolla, gyöngy
Személyiség hasadás: kék obszidián
Személyiségi zavarok: tigrisszem
Szemölcsök: borostyán, korall, lazurit, peridot, smaragd, türkiz, turmalin
Szemrehányás önmagunknak: peridot
Szenvedély: ametiszt, apacskönny, kék topáz, ónix, rubin, zafír, tigrisvas, kvarc
Szenvedély betegségek: dioptáz, hematit, lepidolit, ametiszt, kunzit, pirit, rubin, sugilit
Szerelem keltés: gránát, rózsakvarc, türkiz
Szerelem megerősítése: gyémánt, lapis lazuli
Szerelem megtartása: morganit
Szerelem visszaszerzése: kiasztolit
Szerelmi bánat: krizopráz, rózsakvarc, malachit
Szerelmet hozó kristály: morganit, smaragd, vörös jade, opál, rózsakvarc, rózsaszín turmalin
Szeretet: achát, ametiszt, apofilit, csaroit, krizantémkő, dioptáz, smaragd, jade, larimar, rózsakvarc, rodokrozit, szerafinit, sugilit, thulit, topáz, turmalin
Szeretet feltétel nélkül: morganit, atakanit, alexandrit, manganó kalcit, csaroit, smaragd, magnezit, malachit, muszkovit, prehnit, rózsakvarc, variszcit
Szeretet házastárs iránt: berill, gyémánt
Szeretet hiány: melanit gránát
Szeretet önmagunk iránt: danburit, gyémánt, magnezit, rózsakvarc
Szeretetet hozó kövek: atakanit, manganó kalcit, szelesztit, smaragd, gránát, prehnit, rodokrozit, kék zafír, sugilit, topáz
Szeretetlenség megszüntetése: diopszid, nefrit, kunzit, riolit, rubbelit, rózsakvarc
Szerencsét hozó kövek: macskaszem berill, szelesztit, jade, moldavit, szardonix, napkő, topáz
Szerencsétlenség általában: ametiszt, krizokolla, türkiz
Szervezői képesség: krizoberill
Szervműködés élénkítés: cölesztin, gránát, tigrisvas, turmalin
Szexuális frusztráció: opál, peridot, pirit, szivárvány fluorit
Szexuális ösztön fokozása: krizopráz, covellin, gránát, jáspis, rubin, gyémánt
Szexuális problémák: malachit, opál, turmalin, jáspis, zoizit, gyémánt
Szédülés: ametiszt, hegyikristály, zafír, smaragd, turmalin
Szégyenérzet leépítése: kiasztolit, krizokolla, jáspis, peridot, szodalit
Szégyenérzet, ha túlzott: opál
Szégyenlősség: lazurit, opál
Székrekedés: vörös kalcit, citrin, zöld turmalin, heliotróp, achát, apacskönny, aventurin, hegyikristály, biotit, tűzkő, jadeit, jáspis, karneol, korall, magnetit, peridot, nappirit, füstkvarc, rodokrozit, rubin, smaragd
Széles látókörűség: akvamarin, aranytopáz, heliodor, smaragd
Szélütés: gyémánt, lazurit, jáspis, peridot
Szénanátha: akvamarin, borostyán, karneol, rutilkvarc, cirkon
Szénhidrát felszívódás: sztaurollit
Szinkópia: lazurit, rubin, sugilit
Szisztematikus gondolkodás: kalkó pirit
Színvakság: ametiszt, sólyomszem
Szív energiája: aventurin, heliotrop, danburit, zöld obszidián, rubin
Szív erősítése: rózsaszín kalcedon, rózsakvarc
Szív fájdalom: achát, dioptáz, kunzit, larimar, rózsakvarc, rodokrozit
Szív feltőltése energiával: almandin gránát, rózsakvarc
Szív gyógyhatása: aventurin, dioptáz, smaragd, vörös turmalin, rózsakvarc pálca
Szív megnyitása: morganit, danburit, gránát, malachit, rózsakvarc
Szív megtisztítása: kiasztolit, petalit, rodonit
Szív regenrálása: aventurin
Szívaszthma: rózsakvarc
Szívben blokk oldás: melanit gránát, kunzit, turmalin
Szívbillentyű gyulladás: rubin, zafír
Szívdobogás: muszkovit, pietersit, cirkon
Szívdobogás erős: akvamarin, kék topáz, halit, lazurit, napkő
Szívidegesség: kalcedon, opál, muszkovit
Szívinfarktus: aventurin, magnezit, rózsakvarc, turmalin
Szívizom gyulladás: akvamarin, smaragd
Szívkoszorúér betegség: akvamarin gyémánt
Szívósság: gagát
Szívpanaszok: kalcit, kalcedon, jadeit, muszkovit, opál, ortoklász, smaragd
Szívremegés: hematit, smaragd
Szívritmus egyenetlen verése: ametiszt, kalcit, labradorit, rózsakvarc, szerpentin, smaragd, napkő
Szívroham: aventurin, dioptáz
Szívroham megelőzése: akvamarin, aventurin, rózsakvarc, magnezit, gagát
Szolár plexus (napfonat): borostyán, citrin, aranytopáz, nappirit, rutíltűs kvarc, napkő, tigrisszem
Szolar plexus harmonizálása: citriin, aranytopáz, nappirit, pirit
Szolár plexus megnyugtatása: pirit
Szoptatás: rózsaszín kalcedon, kiasztolit, holdkő, szelenit
Szorongás: apofilit, cölesztin, krizoberill, eperkvarc, lazurit, opál, ortoklász, rutilkvarc
Szövetek: kalcit, kalcedon, cölesztin, gránát, nefrit, ortoklász, purpurit, rodonit, tigrisvas, turmalin
Szorultság: lazurit
Szövetek feszesebbé tétele: apatit, heliotrop, morganit, heliotrop, peridot, füstkvarc
Szövet keményedésnek feloldása: biotit, riolit, wulfenit
Szövetek méregtelenítése: ametrin, covellin
Szövetek regenerálása: ametrin, tűzkő, csipke achát, boji, szelenit
Szövetek vérellátása: rózsakvarc
Szúrás a mellkasban: bórax
Szülés: jade, holdkő, opál, mocha achát, malachit, krizopráz, jáspis, amazonit, biotit, kuprit, korall, szárder, larimar
Szülő gyermek kapcsolat: rózsaszín achát, kék csipke achát, rózsaszín kalcedon
Szürkehályog: kék topáz, sólyomszem, kunzit, prázem, smaragd
Szűk látókörű: krizantémkő

T:

Tabuk feloldása (belső): gránát
Találkozók: arany, tigrisszem
Talizmán: akvamarin, gránát, gagát, moldavit, tektit, tigrisszem
Tanulási nehézségek: sugilit
Tanulást segítő kristály: kalcit, kék kalcedon, fluorit, hematit, ónix, hókvarc, rodokrozit
Tapadó entitások: kunzit, lepidolit
Tarkótáji fejfájás: kunzit, topáz
Tartózkodás megszüntetése: apatit, apofillit
Tavaszi fáradtság: thulit, variszcit
Támasztó és kötőszöveti gyengeség: füstkvarc, turmalin
Támadókedv csökkentése: zafír, szodalit
Tápanyagfelszívódás: holdkő, pietersit, szardonix, arany topáz, türkiz
Tápanyag felszívódás segítése: karneol, szárdonix, ezüst
Társaság: apatit
Társaságot kedvelő kő: rubin
Távollátás: akvamarin, aranytopáz, heliodor, smaragd
Távolság megtartásának elsajátítása: sólyomszem, fuchsit, tigrisszem, tigrisvas
Tehetség: krizopráz, tigrisvas, tigrisszem
Tejelválasztás fokozása: kalcedon, kiasztolit, okenit
Tejláz: gyöngy, smaragd
Tejmirigyek: achát, kalcedon, gyémánt, larimar, malachit
Tekintély növelése: krizoberill, topáz
Telepátia: kalcedon, magnetit, kék obszidián, szelenit, tektit
Telepátia alkalmazása: gránát, rubin
Telepátia erősítése: hegyikristály, dioptáz, gránát, moldavit, boji, szelenit
Teljes bénulás: rubin, gyémánt
Teljesség elősegítése: turmalinkvarc
Teljesítő képesség: epidot, peridot, rodokrozit, rubin, tigrisvas
Teltségérzet: aventurin, citrin, jáspis, peridot, rutilkvarc, smaragd
Tengeri betegség: kalcedon, rubin, hópehely obszidián
Teniszkönyök: magnetit
Terhesség: azurit, unakit
Terhesség alatti erősítés: achát, jadeit
Terhességi fáradtság: hematit
Terheségi hányás: jáspis
Terhelhetőség növelése: anhidrit, kalcedon, füstkvarc
Teremtő gondolkodás: rodokrozit, rózsakvarc
Terméshozam: dentrites achát, boji, turmalin, zeolit
Termékenység: korall, krizopráz, gránát, jadeit, réz, malacit, rodonit, holdkő, thulit, topáz, smaragd, cinkit, tektit, grosszulár
Terméketlenség: krizopráz, hesszonit gránát, narancs spinell, jadeit, korall, magnezit, holdkő
Természetes antibiotikum: borostyán, rubin aura
Természettel való kapcsolta hiánya: borostyán, türkiz
Testalkat erősítése: krizokolla, epidot, csillag achát
Testbeszéd javítása: kalcedon, tűzkő, lazurit, cinóber
Testen kívüli élmény: ametiszt, kalcit
Testnedvek harmonizálása: kalcedon, heliotrop, jáspis, nefrit, szardonix, sztaurolit
Testszag: magnezit, jáspis
Testtartás: rutiltartalmú kvarc
Testtisztítás: kalkopirit, citrin, peridot
Testtudat növelése: moqui márvány
Testvériesség: kalcedon, obszidián
Tetterő javítása: kalcit, csaroit, cölesztin, vaskova, gránát, girasol, jáspis, karneol, laimar, nefrit, peridot, tigrisvas
Téboly, őrület: borostyán, gyémánt, indigolit, zafír
Tétlenség: kvarc
Tératmoszféra tisztítása: ametiszt, hegyikristály, halit
Tilalmak: türkiz
Tisztaság: atakamit, zafír, hópehely obszidián
Tisztaság szellemi szinten: gyémánt, jadeit
Tisztánérzékelés: opál
Tisztánhallás: fantomkvarc
Tisztánlátás: ametiszt, azurit, hegyikristály, lazurit, moldavit, holdkő, morganit, sugilit, smaragd, tektit, muszkovit, sólyomszem, dioptáz, krizokolla, apofilit
Tisztázatlan tünetek: kén
Tisztítás tér tisztítás: ametiszt, halit
Tífusz: réz, sörl, smaragd
Tobozmirigy: holdkő, rubin, ametiszt
Tobozmirigy serkentése: hegyikristály, kék topáz, aranytopáz, lepidolit, holdkő
Tolerancia hiánya: krizokolla, sólyomszem, indigolit, malachit
Torok fertőzés: berill, kék csipkeachát
Torok gyógyítása: kék csipkeachát, borostyán, angelit, anhidrit, berill, krizokolla, kék fluorit, lapis lazuli, larimar, zoisit
Torokgyulladás: napkő, kék turmalin, kalcedon, zafír
Tönkrement csakrák: tűz achát
Töredező körömök: kalcit, rodokrozit, turmalin
Trauma feldolgozása: hegyikristály, obszidián, gyöngy, prázem
Trombózis: ametiszt, kunzit, magnezit, opál, topáz
Tuberkulózis: ametiszt, réz, magnetit, gyöngy, rutilkvarc, cirkon
Tudat emelése: azurit, azesztulit
Tudat fejlődése: peridot, tűzachát
Tudat felszabadítása: malachit
Tudat megnyitása: holdkő
Tudat megnyugtatása: zöld turmalin
Tudat növelése: angelit, azesztulit, labradorit, larimar, moldavit, rodokrozit
Tudat tisztítása: peridot
Tudatalatti: fluorit, malachit, merlinit, holdkő, szelenit
Tudatalatti erősítése: helodor, boji
Tudatlanság: krizokolla, kianit
Tudatosság növelése: azurit, gyémánt, magnetit, moha achát, szodalit
Tudattalan állapot: azesztulit, labradorit, vanadinit
Tudattalan állapot megértése: andok opál, krizokolla, holdkő, rodokrozit
Tudattalan félelmek: aventurin, jadeit, muszkovit, sörl, smaragd
Tumor: ametiszt, azurit-malachit, indigolit, ónix, rodokrozit, zafír, szeptari, sörl
Túlérzékenység: aragonit, dumortierit, magnezit, kalcedon, szodalit
Túl ingereltség: krizoberill, wulfenit
Túl költekezés: vanadinit
Túlreagálás: akvamarin
Túlsúly: szelenit, fakő
Túlzott indulat: tigrisszem
Túlzott elvárások magunkkal szemben: aragonit, covellin
Túlzott egoizmus: ametiszt, rodokrozit
Túlzott hormonműködés: sólyomszem, tigrisszem
Túlzott ragaszkodás: magnetit
Tüdő erősítése: achát, borostyán, biotit, epidot, tigrisszem, cirkon
Tüdő károsodása: achát
Tüdőgyulladás: ametiszt, borostyán, magnetit, kvarc, türkiz
Tündéri erők: malachit
Tündérvilág: aventurin, turmalin, ametiszt
Türelem: borostyán, aragonit, danburit, smaragd, kalcedon, zöld turmalin
Türelem köve: smaragd
Türelmetlenség: magnezit
Tüsszentés sorozatos: jáspis, gyöngy, cirkon
Tűzön járás: zöld apofillit
T-sejt aktiválása: dioptáz


U, Ú:

Undor: moha achát
Utazás belső: obszidián
Utazás üzleti: cerusszit
Utazási betegség: hegyikristály, kalcedon, hópehely obszidián, turmain
Új gondolatok: alexandrit
Új kezdetek köve: moha achát, gyémánt, holdkő, zöld kunzit
Újjászületés: angelit, alexandrit, unakit
Újragondolás: ónix, unakit, variszcit, wulfenit
Újrakezdés: krizoberill
Útmutatás angyali: szerpentin
Útmutatás belső szinten: danburit, pietersit, vanadinit
Útmutatás magasabb rendű szinten: atakanit, moldavit, ónix, szelenit
Útmutatás spirituális: apatit, azurit, moldavit

Ü:

Ügyetlenség: muszkovit
Üldözési mánia: kiasztolit, tigrisszem
Üzenet a jövőből: malachit
Üzenet a múltból: képjáspis
Üzenet a spirituális világból: akvamarin, zöld apofillit
Üzenet a tudattalanból: labradorit
Üzemanyag takarékosság: hegyikristály
Üzenetközvetítés: kalcit, sárga labradorit, okenit, szerpentin, kék spinell, sugilit
Üzleti élet: dentrites achát, akvamarin, karneol, krizopráz, gránát, gagát, tűzopál, ulexit, sárga turmalin, hegyikristály

V:

Vak végzet: kianit
Vakbél: krizolit, peridot, olivin
Vas felszívódás: klorit, gránát
Vashiány: gránát, hematit, jáspis
Vastagbél gyulladás: karneol, jáspis, smaragd
Varázslat elleni védelem: smaragd, fekete turmalin
Vágy beteljesülése: okenit, szardonix
Vágy megismerése: rózsaszín kalcedon
Vágy múlt után: anhidrit
Vágy, ami beteljesületlen: morganit, hematit
Vágy, ami romboló: tűzachát, zoisit
Vágyálmok: holdkő
Vágyódás: apofilit, morganit, rózsaszín turmalin
Váll és nyakfeszültség: krizokolla, kunzit, magnetit
Váll gyógyítása: prehnit, szelenit, sólyomszem, kék csipkeachát
Változás elfogadása: larimar, márvány, fluorit, rodonit, cinkit
Változás elősegítése: kiasztolit, danburit, tűzopál, riolit
Változás meggyorsítása: alexandrit
Válozás mélyreható: csaroit, gránát
Változás ösztönzése: lepidolit, malachit
Változás segítése: csaroit, tigrisvas, fekete obsziián, peridot, kén
Változást elősegítő: kalcit, danburit, lepidolit
Változás felismerése: sztaurolit
Változó kori panaszok: citrin, lepidolit, rózsakvarc, cinkit, jáspis, korall, holdkő, topáz
Vegetatív idegrendszer: ametrin, halit, napkő
Vegetatív idegrendszer egyensúli zavarai: smaragd, sztaurolit, turmalin
Verejtékezés: hegyikristály, magnetit, zafír
Verejtékezés éjszaka: ametiszt, krizokolla, kunzit
Vese erősítése: grosszulár, hematit
Vese gyógyítása: borostyán, azurit, citrin, tűzopál, prehnit, rózsakvarc, kék turmalin, sárga turmalin
Vese kólika: jadeit
Vese méregtlenítése: heliotrop, krizokolla
Veseműködés: aktinolit, anhidrit, jadeit, labradorit, zafír, borostyán, biotit, muszkovit, napkő
Vese szabályozása: karneol, muszkovit
Vese támogatása: jade, rubin
Vese tisztítása: atakanit, képjáspis, opál, rodokrozit
Vesebetegség: gyémánt, jadeit, karneol, smaragd
Vesefájás: jadeit, malachit
Vesegyulladás: jadeit, heliotrop, malachit, nefrit
Vesekő: magnezit, riolit, berill, jadeit, karneol, rutilkvarc, türkiz, anhidrit, hegyikristály, grosszulár, heliodor, indigolit, jadeit, jáspis, labradorit, muszkovit, nefrit, füstkvarc, rodokrozit, szerpentin
Veszély: heliotrop, gránát, pirit, tigrisvas, rodonit, türkiz
Vezetés: rubin, szardonix
Vezetői erő növelése: rubin
Védelem a házasságra: berill
Védelem ártó tekintet ellen: borostyán, karneol, korall, ónix, smaragd
Védelem balesetek ellen: karneol
Védelem barátságra: cirkon
Védelem démonok ellen: jáspis, peridot, labradorit
Védelem ellenségekkel szemben: gyémánt, muszkovit
Védelem fekete mágia ellen: ónix, sörl, türkiz, antofillit
Védelem félelem ellen: ametiszt
Védelem föld sugárzása ellen: apatit, hematit, réz, moldavit
Védelem hamis barátok ellen: obszidián, topáz, cirkon
Védelem házasságtörés ellen: jáspis, gyémánt
Védelem hiszékenység ellen: ulexit
Védelem igazságtalanság ellen: kalcedon
Védelem irígység ellen: aranytopáz, korall
Védelem lopás ellen: achát
Védelem manipulációk ellen: halit, muszkovit
Védelem negatív energia ellen: hegyikristály, rózsakvarc, sörl, türkiz
Védelem terhesség ellen: smaragd
Végbél: jáspis, kén
Végbélsipoly: gyémánt
Végtagfájdalom meghűléskor: akvamarin
Vékonybél erősítése: achát, heliotrop, kunzit
Vékonybél gyulladás: jáspis, füstkvarc, turmalin
Vészes vérszegénység: gránát, réz, rubin
Véna betegségek: ametiszt, topáz
Véna fájdalom: ametiszt, karneol, turmalin
Véna szűkületek: kunzit, turmalin
Véralvadás: ametiszt, hematit, kunzit, rózsakvarc
Vércukorszint: szerpentin, muszkovit, moha achát
Véredények: hegyikristály, rubelit
Vérellátás serkentése: obszidián, rodokrozit
Vérerősítő: hematit, wulfenit
Véres vizelet: karneol, gyöngy
Vérér megkeményedése: dolomit
Vérér szűkület: hegyikristály, euklász
Vérhas: smaragd
Vérképződés serkentése: kuprit, gránát, hematit, korall, moqui márvány
Vérköhögés: rubin
Vérmérgezés: karneol, rodokrozit, sugilit
Vérminőség javítása: gránát, hematit, karneol
Vérrák: alexandrit, akvamarin, diopszid, girasol, gránát, hematit, opál, rózsakvarc, rubin, sugilit, turmalin
Vérnyomás csökkentő: apatit, kalcit, kék kalcedon, krizokolla, kianit, dioptáz, labradorit, lazurit, lapis lazuli, malachit, szodalit, aranytopáz, gránát
Vérnyomást szabályozza: aventurin, csaroit, pietersit, rodokrozit
Vérrög elmulasztása: ametiszt, hematit, jáspis
Vérszegénység: hematit
Vértestek (vörös): hematit, tigrisvas
Vértestek (fehér): alexandrit, hegyikristály, korall, peridot
Vérzés csillapítás: hegyikristály, kalcedon, karneol, hematit, gyöngy, rodonit
Vérzés erős: jáspis, gyöngy
Világosság: akvamarin, ametiszt, azurit, hegyikristály, krizokolla, nemesopál, girasol, jadeit, pietersit, rodonit, riolit, zafír
Világosság szellemi szinten: hegyikristály, fluorit
Viszketegség: akvamarin, azurit-malachit, borostyán, fuchsit, malachit, gyöngyház
Viselkedés feloldása: kék topáz, kianit, dumortierid, halit, wulfenit
Viselkedés forma: thulit, turmalinos kvarc
Viselkedés minták: kiasztolit, fluorit, gránát, lepidolit, obszidián
Visszaemlékezés: hegyikristály
Visszatérés az előző életekbe: apofilit, barna jáspis, riolit, sugilit, acélkék obszidián
Visszatérő láz: karneol, gyöngy
Visszautasítás: kék csipkeachát, rodokrozit
Visszér: ametiszt, akvamarin, borostyán, hematit, heliotrop, karneol, opál, zafír, topáz
Viták: zöld achát, zöld kalcit, rubin
Vita párok között: magnetit
Vitalitás fokozása: barit, faachát, hegyikristály, gyémánt, diopszid, dolomit, hematit, heliotrop, jáspis, karneol, mookait, rubin, smaragd, ezüst, spinell, tigrisvas, turmalinkvarc
Vitamin felszívódás: karneol, krizopráz, gránát, tigrisvas, apacskönny, riolit, heliotrop, karneol
Vizelési kényszer: heliotrop
Vizenyő (ödéma): anhidrit, akvamarin, magnezit, gyöngy, türkiz, cirkon
Vizualizáció: ametiszt, atakamit, sárga labradorit, magnezit, magnetit, malachit, prehnit, rubin, topáz, ulexit, unakit
Vizsgadrukk: rodonit
Vígaszt nyújtás: gagát, heliodor, gyöngy
Vírusok: andok opál, sztaurolit
Vírusos betegségek: rodokrozit, rubin, sugilit, cirkon
Vírusos fertőzés: türkiz, fluorit
Vízerek leárnyékolása: hematit, rózsakvarc, sörl
Vízfejűség: kék csipkeachát
Vízháztartás: diopszid, indigolit, jadeit, opál
Vízhólyag: achát
Víziók: akvamarin
Víziszony: ametiszt, biotit, jáspis, lazurit, holdkő

Z:

Zaj ártalmakra való érzékenység: bórax
Zajérzékenység: kiasztolit
Zaklatás: rodokrozit, rodonit
Zavarodottság: gyémánt, fluorit, pietersit, rodonit, szelenit, szodalit, tigrisszem
Zárványok: botswana achát, ametiszt
Zsibbadt testrészek: hegyikristály
Zsír anyagcsere serkentése: aventurin, gránát, prehnit
Zsírégetés: aventurin, magnezit, prehnit, füstkvarc, topáz, türkiz
Zsírszövetek erősítése: kvarc
Zöld hályog: szemachát, azurit, hegyikristály, kalcedon, gyémánt, heliotrop, prázem, smaragd
Zsírszövet erősítése: heliotrop, rózsakvarc(Forrás: http://www.gyogyitaskovekkel.hu/betegsegek.php)Továbbá:4.Gyógyító növényeink 4. rész:

5.Gyógynövények alkalmazása, gyűjtése: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/gyogynovenyek-alkalmazasa.html


7.Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/03/vegyes-kulturak-kedvezo-hatasu-szomszed.html

8.Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/08/kerteszeti-naptar-zoldsegeskert-vetes.html

9.Praktikusan az otthonunkban – kiskertünkbenhttp://emf-kryon.blogspot.hu/2013/08/praktikusan-az-otthonunkban.html12.Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/07/vegyszermentes-tartositas-oreganyaink.html


14.Paradicsomültetés, paradicsomtermesztés, palántázás: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/07/paradicsomultetes-paradicsomtermesztes.html
18.SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/09/szabo-gyorgy-bukkszentkereszti.html


20.A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:

21.Egzotikus gyümölcsök — Trópusi gyümölcsök:

22.A mediterrán őshonos fája – az Oliva:

23.Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid:

24.A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!:

 25.A magyarság ősi gyógymódjai és vallása:


27.Hűsítő italok – házilag:

http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/husito-italok-hazilag.html


28.A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, de vajon miért nem tudja ezt senki?:

29.Dió - a csudajó, mely önálló fejezetet igényel: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/dio-csudajo.html

30.Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig: http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/06/szunyogcsipes-ellen-hagymatol-bananhejig.html


42. A kézben, a talpon ... benne van az egész ember  - Térkép az egészségünkhöz  – Reflexzónák - Aura - Csakrák - Csokrok:

Szeretettel,

Gábor Kati


web oldalam:


blog oldalam: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.