2017. május 21., vasárnap

A Tiszta Só jelentősége


A Tiszta Só




FIGYELEM !!!

A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 142 – 155 mmol/liter. Ha ettől kevesebb van a vérünkben, akkor sózzunk jobban!

Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem hiszik….pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCL !!! Se több, se kevesebb !!! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97% tiszta NaCL-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCL !!! 
Ezzel szemben szinte minden só KCL-el (kalium-klorid) kevert ha nem 100%-ban az !!!!

De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak vakon elhiszünk mindent !!!!

Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete… Mióta kizárólag csak fluor mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem….. pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl….

Továbbá; Döbbenetes ami itt és most folyik !

30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak, vesebetegek, magasvérnyomásban szenvednek….stb.…. Beteg nemzet a magyar, ezt olvasom…de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan, hogy magyar ???!!!
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem…..és ez ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül….

Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal….az eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek, riadjak fel !

Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam….

10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el Tejfalussy úr felhívását….Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám !!!! Mi ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !

Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak ! Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !!!!!

Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat….nem hittem el, de inkább nem akartam elhinni !!!! Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek !!!!! Az agyad tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg…..
Azóta olvastam egy bölcseletet: “….az okos ember mindig kételkedik….” Ez nagyon idevág !

Azóta szereztem tiszta NaCL-t a patikából….és itt jön az érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint 1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem csípi a szememet az izzadság…..Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA A TUDTOMON KÍVÜL !!!!!! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot…. az a rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű pusztítást végez !!! A természetben előforduló NaCL többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCL-el szemben teljesen védtelen !!!

Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más hatást vált ki….van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden második emberre jellemző lesz….
Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több hónapra….itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután kiküldik Kínába 2 hónapra….Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik amit ott Ő megkíván….Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel…..

Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom….a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású barlangokra…. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós ember !!!! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek megfelelően választom meg….felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz a gyermekem dokija…..

Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10 perccel vettem át a sót patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?! Feldolgozó üzemem van ??? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só mérgezéséről ? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy a kálium mennyire egy veszélyes anyag !!!! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta sóból ??? Erre Ő: “….mi csak ezt esszük….”
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét, mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra utalnak…..

Még egyszer, nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még vegyész sem vagyok….csak gondolkodom és már senkinek semmit el nem hiszek ! Egy vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, ahol is a szokásos duma volt felírva…50%-ban NaCL szegény só és a másik 50%-ban pedig KCL volt beletöltve mert így csökkenthetjük a vérnyomást…bla bla bla bla
Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el amikor beszéltem neki erről..de amikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát, illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCL tartalmú sót árulnak…akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér egy gyilkossággal…
Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, lehet megkérdőjelezni, lehet engem lehülyézni és kontárnak nevezni, csak rajta !
Sokkal kevesebben vannak azok akik felébrednek és használni kezdik az agyukat és a régen tanultakat – mint a többség akiknek egyszerűbb azt mondani, hogy ez egy összeesküvés elmélet – és másra is használnák az agyukat a helyváltoztatás koordinációján kívül !

Azután;
Na:K arányáról….
Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy Önök is fogyasztják HUMINI… akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel is a következő gondolatmenetet ! Kérem olvassa el, és gondolkozzon el rajta ! Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények nem elhinni kell, hanem átgondolni ! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelően tudatosan cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel ! De hinni max. a templomban szabad ! Különösen nem a reklámoknak !

Javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek, vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!!
A netten sok infó kereng erről amit én kérésére szívesen megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan !!!

“…. Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, veled is! Azt fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a nyugdíjas kort! A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is, másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét.
Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák, magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket, amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.

Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!

Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni) Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.
Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene.

A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis 0,39 gramm!!!!!!!!!!!

A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról, mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan, fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz igénybe, de sokkal inkább 1 – 2 évre van szükség az egyensúly helyreállításához!

Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz, hogy idáig eljussunk legalább 50 – 60 évre volt szükség. Becslésem szerint Magyarországon az 1950 – 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90 – 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)

Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium
vonatkozásában.)

A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 142 – 155 mmol/liter. Ha ettől kevesebb van a vérünkben, akkor sózzunk jobban!
Vérünk megfelelő káliumszintje a jelenleg ajánlott (webbeteg.hu) 3,5-5,0 mmol/l labor normálérték helyett 3,2-4,3 mmol/liter !!!
A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak…”

...és ahol be lehet szerezni tiszta sót:


video:



video:




(Forrás: Velency Ildikó)





Tisztelt Doktor Úr.

Nagy örömmel hallgatom Önt mostanában,azért csak mostanában,mert csak nem rég bukkantam a videóira.
Rögtön zavarban is vagyok,hisz nem látok mást mint azt,hogy ne higyünk annak a nézetnek miszerint csupán a tiszta só a megfelelő és az összes só nem egészséges.De valahogy belülről érzem,hogy nics igaza annak aki ezt mondja.Szeritem is rendkvül fontos,hogy kizárólag a tökéletes sót vegyük magunkhoz.
Több ellenvéleményt is olvasni nem tudom nem e azért,hogy szándékosan össze zavarjanak,mindegy is.
Az egyik szakértő azt írja valamelyik oldalon,hogy megtévesztő a tiszta só elnevezés,mert ahogy állítja a leges leg tisztább tiszta sóban is van kálium hova tovább még több is lehet benne,mint az ellenségnek ki kiáltott.
Káliumos szóban.Pró és kontra vélemények,bizonyítékok
érvelések,állítások látnak napvilágot,mindenki a saját igazát védi körömszakadtáig.Nehéz tiszta fejjel dönteni.
Az előbbi gondolathoz még annyit tennék hozzá,hogy állítólag mérések igazolják a tiszta só magas kálium szintjét.Most akarok venni magyar szabványnak meg felelő sót de épp ebben a pillanatban olvasom,hogy állítólag egy görög tengeri sóban sincs kálium meg adja a szabány számot de ennek alapján nem találok ilyen görög sót,úgyhogy maradok az Ön által javasolt mellett.
Több kérdés is foglalkoztat az egészséggel kapcsolatban nem tudom kérdezhetek majd még Öntől
alkalomadtán?
Üdvözlettel
Zana Ákos

Kedves Ákos!

A „ háttérhatalomnak” pontosan az a célja, hogy megzavarja az emberek tisztánlátását, de nemcsak a só kérdésben, hanem pl. a desztilláltvíz ivás kérdésében, vagy a húsfogyasztás szükségességében, vagy a vitaminok szedésével kapcsolatban is, mert fő cél a betegségekbe hajszolás, hogy mindenki szedjen minél több gyógyszert, mert így növelhető a csillagos égig a gyógyszergyártók profitja.

Az is átvágás, hogy tiszta sóról beszélnek, ugyanis tiszta só a magnéziumsó és a káliumsó is. Átvágás az is, hogy természetes sóról beszélnek, mert természetes só a káliumsó é a magnéziumsó is! Nekünk a táplálkozáshoz tiszta konyhasó kell! Étkezési sónak is lehet nevezni a konyhasót és annak hivatalosan 97 %-os NaCl tartalmának kell lenni, és ha ez a mennyiség megvan az étkezési sóban, akkor lehet csak a só csomagolásán a Magyar Szabványszám. Vagyis ha egy konyhasó csomagolásán fel van tüntetve az MSZ szám, akkor minimum 97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között, amely lehet többféle só is (magnézium, kalcium, kálium, stb. A kálium-szint maximum 1-3 % lehet csak az étkezési sókban, amely megfelel az élettani követelményeknek, mivel káliumra is szükség van, de nem sokra, mert a sok kálium szívmegállást idéz elő, és amúgy is sok kálium van a káliumos műtrágyák miatt minden megtermelt élelmiszerben és ez ilyen élelmiszert fogyasztó állatok tejében és húsában is!!

Ha tehát egy étkezési só csomagolására az van írva, hogy Tiszta só, akkor ha nincs még a csomagoláson a Magyar Szabványszám, az MSZ 11007:2013, akkor annak nincs meg a legalább 97 %-os NaCl tartalma, mert ennek a tartalomnak akkor kötelező meglenni a konyhasóban, ha a szabványszám fel van tüntetve a csomagoláson. Egyébként igaz lehet a „Tiszta só” felirat szabványszám nélkül is, mert lehet benn tiszta NaCl mellett tiszta KCl, tiszta magnéziumsó és tiszta kalciumsó, stb. 2014 októberében 50 tonnánál is több sót vonattunk vissza az étkezési sókból, mert volt amelyiknek az NaCl tartalma csak 20-40 %-os volt. Ezt a só visszavonást, még a rádiók és tv-k is bemondták. A www.tisztaso.hu oldalról megrendelhető, és szabványszámmal ellátott só NaCl tartalma 99,5 és 99,97-os NaCl tartalmú és ezt a Hungaropharma (tőle származik ez a tisztított só) minden egyes szállítmánynál mérésekkel igazolja és a mintavétel el van téve évekre, hogy igazolni lehessen a konyhasó tisztaságát. 

Kérem, hogy olvassa el a só élettani hatásáról írt tanulmányomat is:

Valamikor háborúk folytak a só-útvonalak, valamint a só-lelőhelyek megszerzéséért. Már Hippokrátesz óta tudjuk, hogy a vérünk só-tartalma, a magzatvíz só-tartalma, valamint az Ős-óceánok sótartalma évmilliók óta ugyanolyan arányú, s ez genetikailag azóta sem változott meg. 

Életünk tehát a sótól függ!! 

A köznapi életben, a vegyszerboltokban vagy akár a patikákban sokféle sót használnak és árusítanak, de ha az nem étkezési, azaz konyhasó, akkor jelzőként mindig hozzáteszik, hogy milyen sókról van szó. Például káliumferro-cianid, azaz sárgavérlúg-só (ami veszélyes méreg, de sajnos ezt a bolti sókban csomósodásgátló szerként használják!!!), pétisó (műtrágya), káliumklorid, kálisó (sajnos ebből is túl sokat tartalmaznak a bolti sók!!!), vagy más fémsók (réz-sók, cink-sók, alumínium-sók, stb). Egyedül a nátriumkloridot (NaCl) nevezik konyhasónak, vagy étkezési sónak, vagy csak tisztán, egy szóval kifejezve, só-nak!!! 

Ha tehát sima sóról beszélünk, akkor az mindig étkezési, vagy konyhasót jelent, azaz egyszerűen csak só-ról van szó. Annyira gyakori a só-szóhasználat, hogy 100 megkérdezett emberből mindenki tudta, hogy a só, az konyhasó, vagyis étkezési só, de kb. 60-an nem tudták, hogy a só nem más, mint NaCl, azaz nátrium klorid! Ha valaki meghal és elporlasztják a krematóriumban és megvizsgálják a szervezetében a nátrium és kálium tartalmat, akkor kiderül, hogy mindkét fémből ugyanannyit tartalmaz a szervezetünk, azaz arányuk 1:1 arányú. Ezen vizsgálatok miatt az utóbbi időben olyan téves nézetek látnak napvilágot az egészségügyben, amit sajnos még sok orvos és természetgyógyász is elfogad, hogy étkezéseknél is tartani kell ezt az arányt! 

Nem veszik figyelembe, hogy más egy élettelen test, amelyben már nem zajlanak élettani folyamatok, azaz nincs élet, és más egy élő test, amelyben keringés és anyacsere folyamatok zajlanak! Nem véletlen, hogy egy fiziológiás oldatban, vagy egy infúzióban, amelyet élő szervezetekbe jutatnak, az érrendszeren keresztül, közvetlenül a véráramba 30-szor több nátriumot jutatnak be, mint káliumot!!! Erre a kb. 30:1 arányra (vércsoportonként lehet minimális eltérés) azért van szükség, mert a kálium legnagyobb része a sejteken belül van a testünkben, míg a nátrium nagy része a sejteken kívül. Az élet lényege pedig az, hogy a sejthártyánál meglegyen a megfelelő arányú ozmotikus egyensúly a sejten kívüli nátrium és a sejten belüli kálium között. Ha ez az egyensúly valami miatt felborul és a nátriumvesztés miatt, kálium túlsúly keletkezik, akkor akármilyen erős és fiatal valaki, meg fog állni a szíve!!! 

Az izzadással, a széklettel, a vizelettel, a légzéssel sok nátriumot (65 %) és kevés káliumot (2 %) ürít ki a szervezetünk, de a bőrünk kipárolgásával is nagy a szervezet nátrium vesztése, azaz borul a 30:1-hez arány! A só-hiány gyakori tünet! Megerőltető edzés után sokan esünk abba a csapdába, hogy akár egy liter hideg vizet is megiszunk egyszerre, hogy a szomjunkat oltsuk. Nagymértékű izzadás után az elektrolitszegény víz bevitele azonban a vér felhígulásához vezet, ami súlyos esetben kómát vagy halált is okozhat. 

A só- és folyadékháztartás szabályozása a szervezetben kiemelt jelentőségű az alapvető szervfunkciók ellátásában. 

Ezért a só- vízháztartást érintő jelentős eltéréseknek súlyos következményei vannak. Ezért halnak meg az edzés, vagy verseny közben sportolók (Zavadszky, Kolonics, Fehér Miklós, stb). Az utóbbi időben egyre jobban elterjedő energia italok is fokozzák a só-vesztést és ez miatt egyre több a nem megfelelő szívműködés miatti iskolai rosszullét, vagy halál. Intenzív mozgás során - főleg meleg időben, vagy fűtött tornatermekben - izzadással a szervezet nagy mennyiségű folyadékot, és arányaiban még nagyobb mennyiségű sót, például nátriumot veszít. 

Erőteljes mozgással az izzadság mennyisége elérheti a két litert óránként akár 8 grammos nátrium veszteséggel (a napi ajánlott nátriumbevitel átlagos életfeltételek mellett 12 gramm egy felnőtt embernek, amit körülbelül 20 gramm konyhasó tartalmaz). Vízmérgezés során a vér csökkent nátriumtartalma miatt a szervezetben számos sejt károsodik. A nátrium egy olyan ion a szervezetben, ami nagyrészt a sejten kívüli térben található (mint például a vér), és fontos szerepe van a víz érpályában tartásában. 

Csökkent nátriumszint mellett így több víz tud a sejtekbe jutni, amitől azok megduzzadnak (ödémásak lesznek), és hosszabb távon a szervek károsodásához vezetnek. Hogy melyik szervben milyen mértékű a duzzanat, azt az adott szerv felépítése határozza meg. A korai és súlyos tünetekért leginkább az agyszövet duzzanata a felelős, mert a zárt koponyában az agy csak korlátozott mértékben tud tágulni, és hatalmasra növelheti a koponyán belüli nyomást, ami halálhoz vezethet. 

A vízmérgezés tüneteit gyakran összekeverik a sportolók a kiszáradás jeleivel - ilyenkor még több víz elfogyasztása súlyosbíthatja a tüneteket, amelyek a következők: hányinger, ingerlékenység, nyugtalanság, izomgörcsök, megváltozott viselkedés. Súlyos esetben epileptiform görcsök, eszméletlenség, kóma, végül halál. Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mennyi víz okozhat vízmérgezést, mert az a szervezet adott állapotától és a megterhelés körülményeitől is függ. 

Fontos mindenkinek megismernie a folyadékszükségletét, amit rendszeres mozgást végzőknél az edzés utáni közérzet is jelez. Kevés izzadással járó vagy rövid ideig tartó edzésnél vízmérgezéssel nem kell számolnunk. Fogyasszunk ásványi-só és tisztasó tartalmú italokat az intenzív, hosszú ideig tartó edzés során. A piacon ismert márkák közül az Emergen-C a legismertebb, de kapható szaunázáshoz ajánlott sókészítmény is a szaküzletekben. Ilyen italokat magunknak is készíthetünk (például gyümölcslé+víz+só összekeverésével). Ezen kívül edzés előtt fogyaszthatunk erősebben sózott ételeket. 

A versenylovaknak versenyek előtt plusz sót adnak, hogy jobban szerepeljenek. Jómagam, mint veterán atléta szintén sok tiszta sót viszek be az italaimmal és ételeimmel a szervezetembe a versenyeim előtt, s ezért mindig jól szerepelek, azaz nagyokat dobok a kalapáccsal, a diszkosszal, s egyéb súlyokkal. Világ-, Európa-, veteránolimpiai- és 60-szoros bajnok vagyok és soha nem volt sérülésem sem még egy nagyobb megterhelés után sem! 

Igaz a tiszta NaCl-el való nagymértékű sózás mellett még vércsoport szerint vagyok vegetáriánus is, immár 26. éve. Mérnökként is volt alkalmam megtapasztalni, hogy a meleg-üzemi dolgozóknak védőitalként milyen sós szódavizet biztosítottak. Az előzőekben említett tünetek észlelésekor nagy elektrolit-tartalmú italt kell fogyasztani, ami akár sós víz is lehet. Sós ételek fogyasztása is ajánlott, ha valakinek nincs kedve vagy módja ilyeneket inni. 

Súlyos esetben orvosi segítséget kell kérni, akik vénás só-pótlás (Ringer oldat, vagyis infúziós oldat) révén tudják - szerencsés esetben - rendezni az állapotot. Ezekről bővebb ismereteket lehet szerezni a www.tisztaso.hu és a www.aquanet1.net76.net oldalakról is. A só tehát végigkíséri életünket a születéstől a halálig. A só nemcsak az ember, hanem minden emlős, de mondhatjuk azt is, hogy minden élőlény számára létfontosságú, ugyanúgy, mint a víz. 

Az élet lényege a tiszta víz (desztillált víz), a só és a kálium, mert ezek szabályozzák együttesen a szervezet víz-háztartását. 

Ha ezek aránya nem megfelelő, akkor megbetegszünk, betegek leszünk, pl. asztmások, allergiások, kandidások, rákosok, autoimmun betegek, stb. A tiszta víz a szervezetben szállító szerepet betöltve távolítja el a sejtek anyagcsere folyamatainál keletkező bomlástermékeket. A sejten belüli víz-háztartásért a kálium a felelős. A káliumnak a sejten belülisége miatt alacsony a kiürülési rátája (2%). A növényvilágban is a gyümölcsök húsának a keménysége a kálium által megkötött vízmennyiségtől függ. 

A napi ételeink a műtrágyázás miatt túl sok káliumot tartalmaznak, de ha bio ételeket fogyasztunk, akkor azoknak is magas lehet a kálium tartalma, főleg, ha azok gabonafélék, hüvelyesek, vagy paradicsomfélék, stb, viszont sót alig- alig tartalmaznak. Ezért, valamint a szervezetből nagyobb kiürülési rátával (65%) bíró, sejtek-közötti testnedvekben lévő nátrium miatt kell a sót mindennap pótolni a szervezetben. Közel 100 betegséget idéz elő közvetlenül, de közvetve ennél jóval többet a só- hiány! A só vizet von el a sejtekből, mert így biztosítja a sejten kívüli víz-háztartást. 

Alapjában véve tehát a szervezetünkben kétféle sós víz, azaz „tenger” van, az egyik a sejteken belül, a másik pedig a sejteken kívül. Egészségünk e két „tenger” egyensúlyától függ!!!!! Ezt tudjuk biztosítani elegendő tiszta víz bevitelével, amely lehet desztillált-víz, tisztított esővíz, tisztított hó-olvadék, vagy a fordított (reverz) ozmózisos eljárással szűrt és tisztított víz (ro.víz), amely nincs visszaásványozva szervetlen ásványi anyagokkal. A káliumot a zöldségek és gyümölcsök bevitelével bőven biztosítani tudjuk, nincs tehát szükség plusz kálium bevitelére, s főleg nem kálium-só formájában. 

A szervetlen kálium ugyanis a nagy, mega dózisával (ilyenek a káliummal dúsított étkezési sók!!!) akár szívmegállást is előidézhet. Az USA-ban még van halálbüntetés, de már nem villamosszékkel hajtják végre, hanem 4 gramm kálium intravénás befecskendezésével, ami azonnali szívmegállást idéz elő. Az állatokat is ilyen injekciókkal „ altatják” el! Ettől kisebb kálium dózissal állítják meg a szívet a szívműtéteknél (2 gramm). 

A növényekben lévő szerves kálium lassabban szívódik fel, főleg akkor, ha már a szervezetbe való bevitelkor megsózzuk egy kicsit, hogy kiegyensúlyozzuk a sóval a kálium túlsúlyt. Nem véletlen, hogy nagyapám annak idején úgy ette a magas kálium tartalmú paradicsomot, hogy minden falatot belemártott a sóba! 

A só, azaz a nátriumklorid, a szervezetből való magasabb kiürülési rátája miatt, bátrabban használható a magas káliumtartalmú ételek fogyasztásánál. Jó példa erre a magas kálium tatalmú szója fogyasztása. Európában és az USA-ban egyre több szóját fogyasztanak és ez miatt több esetben is hirtelen szívmegállások, vagy azt megelőző szív- és érrendszeri betegségek következtek be, azért mert elhiszik azt a hivatalosan terjesztett szlogent, hogy a sok só megbetegít. Ázsiában, főleg Japánban szóját esznek szójával és mégsem fordulnak elő olyan betegségek, mint az európaiaknál, vagy az amerikaiaknál, ráadásul náluk a legmagasabb az átlagéletkor is. 

Mi ennek a titka? Hát az, hogy a szóját nagyon sósan eszik!!! Nem úgy sóznak, hogy a sót közvetlenül szórják rá a szójás ételeikre, hanem sós szószokat, sós önteteket (miso, tamari, stb.) készítenek, és azzal kompenzálják a szója és egyéb magas kálium tatalmú ételek kálium-nátrium, azaz só-egyensúlyát!!! 

A só tehát egy ősi orvosság is, amelyet táplálékkal, a táplálék megsózásával viszünk be. 

Ha például nem iszunk elegendő tiszta vizet, akkor szervezetünkben vízhiány keletkezik. Ebben a helyzetben a szervezetünk a sejteken kívüli víz-háztartásból („tengerből”) veszi el a szükséges vizet, a vízhiányos sejtek életben tartásához. Ezért kell mindig tiszta vizet inni, mert vízhiányos esetben, végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes, az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni, azaz vízhiány esetén rosszullét, ájulás, vagy akár halál is bekövetkezhet. Nem véletlen tehát, hogy elsősegélyként a megfelelő arányú sós desztvizet adják be intravénásan. 

Az úgynevezett extracelluláris-víz (sejteken kívüli) mennyiségét a szervezetünk egy óvintézkedéssel tartja meg: A vesének parancsot ad a só visszatartására, s ezzel a sejteken kívüli vizet megköti. 

Tehát a vizenyő (ödéma) kialakulásáért a vízhiány a felelős. 

Ugyanez miatt alakulnak ciszták is ki a test különböző részein! Ha tehát az intracelluláris (sejteken belüli) víz mennyiségét krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, akkor ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást is. Ez a nyomásnövekedés jelentkezik a hypertónia, azaz magas vérnyomás formájában. 

A felgyülemlett víz először kisebb nagyobb ödémásodásokat, majd tüdő-ödémát (asthma-cardiale) fog okozni! A terápia az ilyen betegségeknél a vízhiány megszüntetése tiszta víz bevitelével. Ha nem tiszta vizet viszünk be a vízhiány megszüntetésére, akkor az adott víz a benne lévő szennyeződések miatt egyéb betegségeket is előidézhet. Nem véletlen tehát, hogy az infúzióknál desztilláltvizet használnak a közvetlen véráramba való juttatásra. 

Ne higgyük el tehát azt sem, hogy a desztilláltvíz mérgező a szájon át való bevitelkor, mert akkor a véráramba való bejuttatással, minden infúzió halált okozna!! 

Legtöbb infúziót kapott utcai, vagy kórházi rosszullétes azért lesz jobban, mert dehidrált volt a szervezete és a tiszta víz javított a víz háztartásán, de 97 %-os esetben egyben sóhiányos (NaCl-hiányos!) is volt a szervezetük, s az infúzió 1 %-os tiszta NaCl tartalma javított a Na-K arányon is! 

A víz szervezetbe való juttatását (megivását) nem túlterhelés szerűen (kivétel a súlyos vízhiányos eset), hanem lassan szakaszosan kell megoldani, addig, amíg a vizelet mennyisége meg nem egyezik a bevitt, megivott vízmennyiséggel!!!

Ha elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetből. Ahogy csökken a só és nő a víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyős folyadékot visszatartani, s így az meg tud szabadulni, a szövetekben, cisztákban óvintézkedésként, vízhiány miatt megkötött víztől. Soha ne szedjünk tehát vízhajtót, mert a tiszta víz a legjobb diuretikum, azaz a legjobb vízhajtó szer!!! 

A tiszta sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van. A só egy természetes antihiszamin. 

Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs spray!!! Azzal a különbséggel, hogy nincs mellékhatása!!!! Asztmás rohamnál igyunk meg két-három pohár desztillált vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi tiszta sót. A só védi a sejteket és különösen az agysejteket az elsavasodástól. 

Azért van napjainkban sok ember szervezete elsavasodva, mert nem használnak elegendő sót, vagy elegendő sót használnak, de az nem tiszta só, azaz nem tiszta NaCl!!!! 

A vesének is szüksége van a tiszta sóra a túltengésben lévő savak leépítésére és azok vizelettel történő kiválasztására és kiürítésére. Ha a szervezet sóban szegény, akkor egyre jobban elsavasodik!!! Az agy, az elsavasodása miatt nem megfelelően működik. Ezért fontos a só a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében is. 

A depresszió kezelésében használt lítium, a sót próbálja meg helyettesíteni. Nem lítiumot kellene adni a betegnek, hanem több tiszta sót!!!! Sokan szódabikarbónával próbálják megoldani a nátrium-hiányt, viszont a nátrium mellett megmaradt hidrogénkarbonát előidézhet gyomorsav fellúgosodásból eredő emésztési problémákat, míg a tiszta sóval való sózásnak nincs ilyen mellékhatása, de a lúgosító hatása ugyanolyan jó. A tiszta só fontos szerepet tölt be az agyban, a szerotonin- és a melatonin-szint állandó fenntartásában. Ha elegendő tiszta víz és elegendő tiszta só van a szervezetben, akkor azok, mint természetes antioxidánsok, eltávolítják a toxikus salakanyagokat, s így nem kell az esszenciális aminosavakat, mint például a tryptofánt és a tyrozint a szervezetnek „feláldozni”. Ugyanis tryptofán szükséges a szerotonin, a melatonin és tryptamin képzéshez. 

A jó alvás egyik feltétele a megfelelő melatonin szint az agyban. Nagyon sokan nem is sejtik, hogy sokkal jobban aludnának, ha a tiszta sóval egy kicsit jobba sóznának! 

A tiszta só tehát nagyon fontos az alvászavaroknál, mivel a só egy természetes altató is egyben. Sokan nem tudják, hogy a tiszta só megfelelő mértékű használata szükséges a rák megelőzésében és kezelésében. Ha valaki egyszer megszúrja a kezét és az vérezni kezd, akkor meg kell szívnia a sebet, hogy az fertőtlenítve legyen: Az így megízlelt vér sósságát memorizálni kell, ugyanis a vérünk gondoskodik arról, hogy mindig megfelelő mennyiségű NaCl tartalma legyen. 

Ha nem viszünk be eleget a tiszta sóval, akkor a vér agresszív módon a legtöbb nátriumot tartalmazó szervünkből a csontokból vonja ki azt. Ilyekor felborul a csontanyagcsere és elkezdődik a csontritkulás. Csontritkulás esetén a gyógyítás is a tiszta só megfelelő mértékű használatával gyógyítható. Ha minden reggel az első közép-vizeletünket megkóstoljuk és annak sóssága azonos a vérünk só-tartalmával, akkor előző nap elegendő tiszta sót vittünk be a szervezetünkbe. 

Ha a sós-íz nem erősebb, mint a vér sóssága, akkor előző nap keveset sóztunk, ha pedig erősebb a vér sósságánál, akkor túl sok sót fogyasztottunk az elmúlt 24 órában. A vizelet sóssága tehát jelzi, hogy elegendő sót juttattunk-e be a szervezetünkbe. Ha például nem elég sós, vagy akár elég sós a reggeli vizeletünk és aznap meleg lesz, vagy pedig izzadással járó erős fizikai igénybevételnek leszünk kitéve, akkor aznap egy kicsit sósabban kell étkeznünk! Igaz ez minden betegségnél, s így a rákos megbetegedéseknél is. 

A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek az úgynevezett anareob organizmusok, amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek. 

Ha elegendő tiszta víz van a szervezetben és az elegendő tiszta só megnöveli a vér mennyiségét, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákos szövetekbe és elpusztítják azokat. 

Ezért gyengíti a dehidráció, a nem megfelelő tisztaságú víz fogyasztása és a nem megfelelő mennyiségű tiszta só fogyasztása az immunrendszert. A mozgással is fokozni lehet a szervezet oxigenizációját, de ekkor is kell a tiszta víz és a tiszta só is! Egyébként igaz az a mondás, hogy a mozgás minden gyógyszert pótol, de olya gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!!! 

A találmányommal, az oxigénszifonnal (tiszta vízzel kell feltölteni) és az orvosi oxigént tartalmazó oxigénpatronnal olyan szuperoxigénezett vizet lehet előállítani, amelynek liter 2200 mg oldott oxigént tartalmaz. Az ilyen víz rendszeres fogyasztásával is sok oxigén jut be a szervezetbe, és ezáltal még gyorsabban pusztulnak el a rákos sejtek, főleg a még a tiszta sót is elegendő mennyiségben juttatjuk be a szervezetünkbe az étkezések alkalmával. 

A só fontos nemcsak a csontozat, hanem a izomzat és az erőnlét fenntartásához is. A hiedelmekkel ellentétben, a tiszta só csökkenti a szívritmus zavarokat is és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. A víz-só aránya is kiemelten fontos! 

Egy sószegény táplálkozás magas vízfogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezet. 

Tehát nem a sok só idézi elő a magas vérnyomást, hanem a kevés!!! Ha valaki vizet iszik és sót nem vagy csak keveset fogyaszt, akkor nem marad elég víz a vérkeringésben és így a véredények nem töltődnek fel megfelelően. 

A bolti sók káliummal dúsítottak, s ezért is nincs a csomagolásukon feltüntetve a Magyar Szabványnak való megfelelőség (97 %-os NaCl tartalom a megfelelő!). 

Magasabb a kálium tartalom az élelmiszeripar által előállított, nem tiszta sóval tartósított élelmiszerek, s ez miatt is megváltozik a sejtek, különösen az erre érzékeny vér Na/K aránya, s ez miatt alakulnak ki a szív és érrendszeri betegségek, sőt szívmegállás is létrejöhet!!! 

Az Update élelmiszerek is csökkentett nátrium tartalmúak, s ez miatt a létrehozójuk is súlyos szívbetegségben szenved, s ha nem változtat a sózás Na-K arányán, akkor hiába fiatal és edzett, elfogjuk veszíteni őt is. Szerencsére manapság már egyes áruházakban (Herba Ház, Medi Line Üzletház, Tisztavíz Üzletház) és bio-boltokban lehet tiszta sót kapni (600 Ft/kg), (minimum 99,5 %-os NaCl tartalom). Valamennyi egyéb só különböző kálium-sókkal van dúsítva, s vannak olyan sók is, amelyeknek mindössze 30-35 %-os az NaCl tatalma! 

Hol lehet vásárolni tiszta, legalább 99%-os NaCl tartalmú sót? Hát a patikákban, de ott újabban csak orvos vényre adják ki, vagy csak 10 dkg-ot adnak vény nélkül. Külföldi patikákban gond nélkül lehet egyes országokban, akár 10 kg-ot is vásárolni. Lehet kapni egyes vegyszerboltokban, de ott a kilónkénti ára 2000 Ft felett van! Az izraelita vallásúak a rabbijuktól rabbi-pecsétes kóser sót kapnak, így az is garantáltan 99 % feletti NaCl tatalmú. Vannak még más kóser sók is, de azok szintén nem ilyen magas NaCl tartalmúak, és azokban is csomósodás gátlásra sárgavérlúg-sót (mérgező kálium-ferro-cianid!!). 

A www.tisztaso.hu weboldalról lehet a neten rendelni patikaival megegyező tisztaságú NaCl-t, 25 kg-os kiszerelésben, de lehet tőlük rendelni 1 kg-os kicsomagolásban is. Az árusító üzletekben is ilyen kiszerelésben kaphatók. 

Az is érdekes, hogy a cukorbetegségnél is a tiszta só gyógyít! 

A tiszta só ugyanis segíti a vércukor-szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. 

A tiszta víz és a tiszta só csökkenti az érrendszeri károsodásokat minden szervünknél, de különösen jól észrevehető ez a látásunkon a szemünknél. 

A sejteknek szükségük van a tiszta sóra, a hidro-elektromos energia fejlesztéséhez, mivel a só szállítja az áramot a sejtekhez. Erre jó példa a desztillált-víz, amely nem vezeti az áramot, a sós víz pedig jól vezeti azt. 

A tiszta só ezen hatása miatt az alábbi fontos élettani folyamatokban vesz részt: 

- A tiszta só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információk feldolgozásában. 
- A tiszta só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. A gyomorsavnál fontos szerepe van a nátrium mellett a klórnak is, hiszen a gyomorsav, az HCl! 
- A tiszta só tisztítja a tüdőket, a hörgőket és segít a slejm felszakításában, lebontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben (asztma, emfizema-tüdőtágulat, mukoviszidose). 
- A tiszta só a nyelvre téve megállítja a száraz köhögést!! 
- A tiszta só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához, s kiválóan gyógyítja az allergiát, a középfül gyulladást, fülzúgást is. 
- A tiszta só, a köszvény és az athtitis, poliarthitis (ízületi gyulladások), valamint az izomgörcsök megelőzésében, megakadályozásában és gyógyításában is fontos szerepet tölt be. 
- A tiszta só megakadályozza a túlzott nyálkatermelést, tehát a túlzott nyáltermelés sóhiányt jelez!! 
- Az oszteoporozis, azaz csontritkulás, legtöbb esetben, mint ez korábban említve volt zömmel a tiszta só és a tiszta víz hiányára vezethető vissza. Csonterősítéshez szükség van tehát a tiszta sóval való megfelelő sózásra! 
- A tiszta só mivel szerepet játszik a szerotonin és a melatonin szint állandóságának fenntartásában, melyek szabályozzák a közérzetünket (önbizalom, pozitív gondolatok), ezért közvetlenül és közvetetten is befolyásolja a személyiségünket. 
- A tiszta só fontos a libidó megőrzésben, férfiaknál és nőknél egyaránt. Nem kell Viagra, ha tiszta sót fogyasztunk!
 - A tiszta só segít a toka csökkentésében, ugyanis a sóhiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést, továbbá, hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék feldolgozásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények vízáteresztővé válnak, hogy a mirigyeket még több vízzel lássák el a megemelkedett nyáltermelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is vízáteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze, ami a toka kialakulását idézi elő. 
- A tiszta só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől. Akkor megfelelő a vér nátriumtartalma, ha az magasabb, mint 142 mmol/l !!! Ezen érték felett nem kell tartani érrendszeri katasztrófától! Sajnos az utóbbi időben a nátrium referencia alsó határértékét levitték 135 mmol/l-re, amely már súlyos só-hiány és betegségeket okoz!!! - A tiszta só növeli az izomerőt, a tüdő vitálkapacitását, a sportteljesítményt és meggátolja a túlzott izzadást is a fokozott fizikai igénybevételnél. 
- Minél jobban alatta van vérünk nátriumtartalma a 142 mmol/l értéknek, annál magasabbak a vér tumormarker értékei, azaz nő a rákos megbetegedés esélye! Nem véletlen az sem, hogy az infúzióban a Na értéke 147,7 mmol/l értéknek felel meg. Az lenne a jó, ha ilyen arányban lenne mindenkinél a vér Na értéke. 12. éve regisztrálom a hozzám fordulók leletei alapján azok vérének Na és K értékeit. 

Nagy megdöbbenéssel tapasztalom, hogy 100 emberből 97 főnél fel van borulva a kálium-nátrium arány!!!!!!!!! 

97 főnél van kálium többlet, azaz hyperkalémia és hyponatrémia, azaz nátriumhiány!!!!!!!!!!!! Ezért betegek!!!! Jó lenne egészségesnek mondott embereknél is megvizsgálni, hogy náluk milyen a vér Na és K értéke. 

Újabban sajnos az alapvérképeknél el sem végzik a K és Na értékeinek meghatározásait, csak ha külön kérésre az orvos a vérvizsgálat kérő lapon bejelöli a labornak ezt a vizsgálatot is! Ha pácienseim megértik, hogy a gyógyulásuk érdekében a szükségesnél is több tiszta NaCl-t kell fogyasztaniuk, akkor rohamosan gyógyulnak, még áttétes rákbetegségekből is. 2012. októberében egy áttétes daganatos betegnél a 125 mmol/l Na értéket úgy tudtuk felvinni 145 mmol/l értékre, hogy az első két hétben kávéskanállal ette a sót, majd utána is sósabban, de vegán módon étkezett és mostanra (2013. január 28) már panaszmentessé vált. Lehetne sorolni még a sóhiány miatt kialakult egészségkárosodásokat, de így is elegendő információt adtam ahhoz, hogy átérezzük a tiszta só és a tiszta víz fogyasztásának fontosságát. 

Az asztmásokkal, de más betegségekkel kapcsolatban is fontos még megemlíteni, hogy amilyen fontos a tiszta só, olyan káros a sok kálium!!! A magas kálium tartalmú gyümölcsök és ételek (narancs banán, paradicsom, szója, és más babfélék, búza, tönkölybúza, burgonya, stb,) valamint italok, sportitalok asztmás rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit jobban megsózni tiszta sóval, hogy a nátrium/kálium egyensúlyát fenntartsuk. Jó lenne, ha természetgyógyász társaim felvennék a terápiás kezelés formái közé, a tiszta sóval való gyógyítást is. Itt az ételek, italok tiszta sóval való sózását értem, mert a só-terápiák külsőleges alkalmazása (fürdés, inhalálás, sókabin, stb..) már a népi gyógyászatban is jelen van több ezer éve.

Tisztelettel:
'Dr. Weixl-Várhegyi László, alternatív táplálkozással a szív,- és érrendszeri megbetegedések megelőzésének elősegítésére tevékenységek 'doktora címmel kitüntetés birtokosa, feltaláló, mérnök radiesztéta, bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta természetgyógyász, alternatív- és népi gyógyász www.tisztaso.hu








Továbbá:



Gyógyító növényeink 1./a rész: 


- Gyógyító növényeink 2. rész: http://emfkryon.blogspot.hu/2013/05/galaj.html


- Gyógyító növényeink 4. rész:



- Kiskertünkben - Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények: 
- Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása: 
- Praktikusan az otthonunkban – kiskertünkben:

- A csodás Lenmag: 
- Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai: 
- Lekvárfőzési ABC:  

- Melyik virág ehető a kertünkben?
- Őszi munkálatok a kiskertben: 
- SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI: 
- Csicsóka – a jótékony szénhidrát: 
- A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:

- Egzotikus gyümölcsök — Trópusi gyümölcsök:

- A mediterrán őshonos fája – az Oliva:

- Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid:

- A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!:

A magyarság ősi gyógymódjai és vallása:



- Dió - a csudajó, mely önálló fejezetet igényel: 
http://emf-kryon.blogspot.hu/2013/04/dio-csudajo.html


- Szúnyogcsípés ellen a hagymától a banánhéjig: 

- ALOE VERA - a csodanövény:

- Gyermekláncfű - Pongyolapitypang:

- A BÁRSONYVIRÁG (BÜDÖSKE) ELŰZI A KÁRTEVŐKET KERTÜNKBŐL:






- GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY:


Faszén - Aktív szén:

- FŰSZERNÖVÉNYEINK:

- Körömvirág:

- A LEVENDULA:

- AZ AROMATERÁPIA - ILLÓOLAJOK:

- SÁFRÁNY - A FŰSZEREK KIRÁLYA - A KIRÁLYOK FŰSZERE:

- Természetes kozmetikumok: 





KÁPOSZTA - Kovászos uborka:







- ALMA - ALMAECET:

- ÖSSZEFOGLALÓ – RENDSZEREZŐ - GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEINK: 



- Petróleummal is lehet gyógyítani a rákot - 10 jó tanács Gyuri bácsitól:


- HULDA CLARK ASSZONY TÖBB ÉVTIZEDE ISMERTE A RÁK GYÓGYÍTÁSÁNAK TITKÁT, MIÉRT NEM HALLGATOTT RÁ SENKI?:
http://emf-kryon.blogspot.hu/2016/09/hulda-clark-asszony-tobb-evtizede.html







Szeretettel,

Gábor Kati


web oldalam:


blog oldalam: 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése