2013. március 27., szerda

Madártej



Madártej


Hozzávalók:

- 2 liter tej
- 1 vaniliarud
- 4 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- fahéj


Elkészítés:

Válasszuk szét a tojassárgákat és fehérjét, majd a fehérjét verjük kemény habbá 3 evőkanál cukorral. A tojássárgáját keverjük el a liszttel és cukorral. Tegyük oda a tejet forrni, a vaniliarudat vágjuk ketté, és azt is tegyük bele. Bevallom én a vaniliarudat jobban szeretem, mint a  vaniliacukrot, mert tudom így megkapom a vanilia eredeti ízét és az illata is mindvégig megmarad.
A már kikevert tojásmártást  folyamatos kavargatás mellett csorgassuk bele a tejbe es kicsi lángon főzzuk tovább.  Amikor felfőtt levesszük a tűzről, és egy evőkanál segítségével beletesszük a habgaluskákat (madárkákat), majd megszórjuk a tetejét fahéjjal, és így egy intenzívebb ízt kapunk. De akár csokidarabkákkal is meg lehet koronázni, vagy gyümölcssziruppal, ki hogyan szereti.
Ez az egyszerű és mégis különleges desszert bármikor megállja a helyét egy fantasztikus ebéd vagy vacsorakíséretében, mert köztudott, hogy az évtizedek óta ismert, és gyakorolt nagymamák receptjei mindig a szivünkben maradnak, és az az étel, amely szeretteti magát, nem okoz sosem csalódást! Hidegen kiváló desszert.

Jó étvágyat !





A szeretet energiájában,
Gábor Kati
EMF I-XIII. fázis akkreditált kezelő
Jóga a Hálóért tanár
                    www.wedev.hu
EMF nemzetközi oldalai: http://emfbalancingtechnique.com/
                                     www.thesymbolworldwide.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.