A Tiszta Só
FIGYELEM !!!
A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 142 – 155
mmol/liter. Ha ettől kevesebb van a vérünkben, akkor sózzunk jobban!
Az emberek nem törődnek ezzel, fel sem fogják és el sem
hiszik….pedig mindannyian tanultuk anno az általános iskolában, hogy a só NaCL
!!! Se több, se kevesebb !!! van még egy szabvány is erre, a sószabvány ami
kimondja, hogy közvetlen étkeztetés céljára használatos sónak minimum 97%
tiszta NaCL-t kell tartalmaznia ! SEMMI KCL !!!
Ezzel szemben szinte minden só
KCL-el (kalium-klorid) kevert ha nem 100%-ban az !!!!
De mára mintha elfelejtettük volna használni a fejünket és csak
vakon elhiszünk mindent !!!!
Ilyen a Fluor meg a fogzománc esete… Mióta kizárólag csak fluor
mentes fogkrémet használok azóta nincs fogkövem és nincs fogínyvérzésem…..
pedig a legtöbb fogorvos fluoridos fogkrémet ajánl….
Továbbá; Döbbenetes ami itt és most folyik !
30 éves barátaim közül sokan nemzőképtelenek, allergiásak,
vesebetegek, magasvérnyomásban szenvednek….stb.…. Beteg nemzet a magyar, ezt
olvasom…de ez nem igaz, mi egy ősi nép vagyunk, csak éppen beteggé tesznek
minket ! Ha nem így lenne, miként lehetséges, hogy egyáltalán van még olyan,
hogy magyar ???!!!
Jómagam 12 évig nem tudtam a szívemre fordulva az oldalamon
aludni mert heves szívtájéki szorításra és erős légszomjra ébredtem…..és ez
ment 28 éves korom óta 10-12 éven keresztül….
Voltam EKG-n, terheléses EKG-n, mindenhol a panaszommal….az
eredmény szerint én olyan egészséges voltam, mint a makk de mégsem tudtam a bal
oldalamra fordulva aludni anélkül, hogy ne az előbb elmondottakra ébredjek,
riadjak fel !
Elfogadtam, hogy jó, ez van, emlékeimben atyai nagyanyám élt aki
hasonló jelenségekről beszélt nekem, de akkor én még ezt nem tapasztaltam ! Úgy
látszik mi egy ilyen szív-gyenge család vagyunk, gondoltam….
10-12 évvel később aztán egy jó-barátom szólt, hogy hallottam-e
Tejfalussy András nevét és a hírverését a sóról ? Döbbentem olvastam el
Tejfalussy úr felhívását….Tudtam, abban a percben rádöbbentem, hogy ez okozza
az én bajomat is, ez történt nagyanyámmal is, ettől kapott édesanyám súlyos
csontritkulást és magas vérnyomást, ettől szívritmuszavaros atyám !!!! Mi
ugyanis sok sót fogyasztottunk és fogyasztunk most is ! Szeretjük a sót ! A
paradicsomon, a paprikán, a hagymán és úgy nagy általánosságban elmondva
mindent jól megsózunk ! Kiváltképp a fasírtot !
Összeállt a kép, mert egyértelmű. A tények azok tények, lehet
velük vitatkozni, de nem érdemes mert a tények makacsul tények is maradnak !
Itt egyet lehet tenni: átgondolni az eddigi ismereteinket, nem hallgatni
senkire sem, hanem gondolkodni és mindig mindent ellenőrizni !!!!!
Tejfalussy úr felhívása után 3 napig csak az üzleteket jártam és
vadul ellenőriztem a polcokon a sót, a sókat….nem hittem el, de inkább nem
akartam elhinni !!!! Nem létezik, hogy valakik ilyet tesznek !!!!! Az agyad
tudja, hogy igaza van Tejfalussy úrnak, de Te magad nem hiszed el, nem akarod
elhinni, hogy ez tényleg igaz és veled történik meg…..
Azóta olvastam egy bölcseletet: “….az okos ember mindig
kételkedik….” Ez nagyon idevág !
Azóta szereztem tiszta NaCL-t a patikából….és itt jön az
érdekesség, nem hiszed el, de úgy alszom a bal oldalamon, mint egy kisded ! A
kislányomnak elmúlt az ekcémája és újra olyan sós a verejtékem nyáron, mint
1980 előtti gyermekkorom idején ! Szinte marja a szemem ! Kb. 3 éve pont azon
gondolkodtam, hogy 40 éves koromra hogy megváltozott a testem mert már nem
csípi a szememet az izzadság…..Egy túrót ! NÁTRIUMSZEGÉNY DIÉTÁRA VOLTAM FOGVA
A TUDTOMON KÍVÜL !!!!!! És mellette pedig öntik ránk a kálium kloridot…. az a
rémes és ördögi az egészben, hogy nem egy testidegen anyagot, vagy mérget adnak
nekünk, hanem egy fontos és létszükséges anyagot kapunk csak éppen eltorzított
arányban ami viszont a testünkön belül ebben a koncentrációban szörnyű
pusztítást végez !!! A természetben előforduló NaCL többletet a vesénk
lekezeli, de az ilyen mértékű KCL-el szemben teljesen védtelen !!!
Ez az ördögi ebben az egészben ! És mindenkiben más és más
hatást vált ki….van aki cukros lesz, van akinek a veséje megy tökre, másokat
szív és érrendszeri panaszok gyötrik, a magas vérnyomás pedig szinte minden
második emberre jellemző lesz….
Egy kollégám rendszeresen külföldre jár alkalmanként több
hónapra….itthon a cukra 8. Ehhez nem kell kommentár. Csak húst és zöldséget
eszik, semmi kenyér, édesség, semmi ! Szigorú diéta ! Mégis 8 a cukra. Ezután
kiküldik Kínába 2 hónapra….Egy pár hét után issza a söröket és mindent eszik
amit ott Ő megkíván….Bulgáriában ugyan ez volt ugyanezzel az emberrel…..
Nem furcsa ?!
Ez az én tapasztalatom….a só kell, a só jó dolog, a sófogyasztás
egyfajta védőfaktor, gondolj csak a sóbányákban kialakított gyógyhatású
barlangokra…. ez így van, így volt és így is lesz, még akkor is ha a Magyar
Tudományos akadémia alsó-felső indusz, andusz professzorai ennek ellenkezőjét
is állítják és terjesztik ! Tejfalussy úrnak igaza van ! Sajnos. Bárcsak azt
mondhatnánk, hogy egy feltűnési viszketegségben szenvedő szórakozott tudós
ember !!!! Én a magam bőrén tapasztaltam az igazát ! Már az orvost is ennek
megfelelően választom meg….felteszem neki ezt a nyilvánvaló kérdést és várom a
válaszát. Amennyiben azt mondja, mint amit az egyik gyerekdoki is mondott, hogy
teljesen rendben van az étkezési-sónak a káliumozása, akkor máris tudom, hogy
vagy rosszindulatból vagy tudatlanságból mondja ezt, de egy biztos, nem Ő lesz
a gyermekem dokija…..
Én már 250 kg sót vásároltam és ebből kb. 50-100 kg között
vittem barátaim és ismerőseim számára ! Egy ilyen alkalommal zárás előtt 10
perccel vettem át a sót patikából amikor is rajtam kívül senki sem tartózkodott
a patikában. A patikusnő megkérdezte, hogy hova a jó-fenébe viszek ennyi sót ?!
Feldolgozó üzemem van ??? Erre én visszakérdeztem, hogy halott -e a só
mérgezéséről ? Zavartan bólogatott és mondta, hogy Ő is tanulta még anno, hogy
a kálium mennyire egy veszélyes anyag !!!! Erre megkérdeztem, hogy ha ezt Ő
tudja akkor miért nem rendel a maga és családja számára Ő is ebből a tiszta
sóból ??? Erre Ő: “….mi csak ezt esszük….”
Erre elmondtam neki a 10-12 éves gyötrő éjszakáim történetét,
mire Ő sommásan megfogalmazta, hogy ezek a tünetek tipikusan Káliumra
utalnak…..
Még egyszer, nem vagyok orvos, sem természetgyógyász, még
vegyész sem vagyok….csak gondolkodom és már senkinek semmit el nem hiszek ! Egy
vegyész kollégámnak mutattam NORBI UPDATE sójának a dobozát, ahol is a szokásos
duma volt felírva…50%-ban NaCL szegény só és a másik 50%-ban pedig KCL volt
beletöltve mert így csökkenthetjük a vérnyomást…bla bla bla bla
Ezt persze a vegyész kollégám nem hitte el amikor beszéltem neki
erről..de amikor lefényképeztem és megmutattam a fényképen a só dobozát,
illetve annak feliratát miszerint 50%-ban csökkentett NaCL tartalmú sót
árulnak…akkor hirtelen elhallgatott, majd csendesen megjegyezte, hogy ez felér
egy gyilkossággal…
Ez az én tapasztalatom. A sajátom. Lehet vitatni, lehet
megkérdőjelezni, lehet engem lehülyézni és kontárnak nevezni, csak rajta !
Sokkal kevesebben vannak azok akik felébrednek és használni
kezdik az agyukat és a régen tanultakat – mint a többség akiknek egyszerűbb azt
mondani, hogy ez egy összeesküvés elmélet – és másra is használnák az agyukat a
helyváltoztatás koordinációján kívül !
Azután;
Na:K arányáról….
Távol áll tőlem, hogy okoskodjak, de amikor azt láttam, hogy
Önök is fogyasztják HUMINI… akkor úgy gondoltam, hogy megosztom Önnel, Önökkel
is a következő gondolatmenetet ! Kérem olvassa el, és gondolkozzon el rajta !
Nem azt kérem, hogy higgyen benne, mert ezek tények nem elhinni kell, hanem
átgondolni ! Vagy átgondolja az ember és annak megfelelően tudatosan
cselekszik, vagy nem foglalkozik a tényekkel ! De hinni max. a templomban
szabad ! Különösen nem a reklámoknak !
Javasolt 30 Na és 1K arányszámot gyógyszerészek,
vegyészmérnökök, orvosok és egy szívsebész ismerősöm is egyöntetűen és
egymástól függetlenül is elfogadták, sőt javasolták amikor én is ezzel a
kérdéssel fordultam hozzájuk! Az egyik patikushölgy még azt is hozzátette, hogy
tanulta Ő is, hogy a Kálium mennyire veszélyes egy anyag !!!
A netten sok infó kereng erről amit én kérésére szívesen
megosztok önnel, de addig is olvassa kérem az alábbiakat és döntsön okosan !!!
“…. Amiről beszélni fogok, az bármilyen krimibe beleillene. A
baj csak az, hogy ez itt és most történik mégpedig mindenkivel, veled is! Azt
fogom elmondani, hogy hogyan mérgezik tudatosan az embereket és miért nincs
esélyed arra, hogy egészséges öregkort érj meg, feltéve ha egyáltalán megéred a
nyugdíjas kort! A módszer egyszerűen zseniális! Több szempontból is, egyrészt
azért mert ebben a témában aránylag könnyű félrevezetni még a szakembereket is,
másrészt azért mert, aki esetleg csak félfüllel hall a dologról az biztosan nem
fogja fel ennek a súlyát és jelentőségét.
Nézzük mit is okoz ez a mérgezés: Szív és keringési problémák,
magas vérnyomás, asztma, csontritkulás, érszűkület, fokozott trombózis és
infarktus veszély, anyagcsere zavarok vagyis pont azokat a betegségeket,
amelyek népbetegségek. Az anyagcsere zavarok viszont nagyon sok más betegségnek
a kialakulását segítik elő, pl többek között a rákét is. Azt nem állítom, hogy
közvetlenül rákot okoz, de igenis jelentősen segíti a rák kifejlődését. Úgy
gondolom, hogy minden olyan betegség ami nem vírusos vagy bakteriális eredetű, azoknak
a kifejlődésében az anyagcsere zavarok jelentős szerepet játszanak. Még így az
elején fontos tisztázni, hogy a mérgezéseknek nagyon sok módja van. Ezek közül
csak egy módszer az, amikor nem maga a felhasznált anyag mérgező, hanem a
szervezetbe juttatott mennyisége miatt válik mérgezővé.
Az az anyag amiről konkrétan beszélek a Kálium. Ez egy egyébként
létfontosságú anyag, a vérben 5 mmol/l -nek kell lenni belőle, azonban az
egyensúlya annyira kényes, hogy 7 mmol/l-nél már megáll a szív!!!!!!
Orvosi biokémia: Donnan egyensúly! (erre még fogok hivatkozni)
Ez írja le, többek között azt is, hogy a vérben 5 mmol/l káliumnak kell lenni.
Az emberi szervezet számára létfontosságú anyagok egyensúlyának
fenntartásához egy anyagból ugyanannyit kell fogyasztani, mint amennyi
természetes úton távozik! Átlagos embernél, napi 2 liter folyadékfogyasztást és
ennek megfelelően 2 liter folyadékürítést vegyünk alapul. (A folyadékürítés nem
csak vizelet ürítést jelent, de helyhiány miatt most úgy fogunk számolni mintha
a folyadékürítés csak vizeletürítést jelentene.
A vizelet, mint szűrlet a vérből választódik ki. Ideális esetben
ha a szervezetnek nem kell azért dolgoznia, hogy káliumot tartson vissza, vagy
felesleges káliumtól szabaduljon meg, akkor a kiválasztott vizeletben
ugyanannyi kálium van, mint a vérben, tehát 5 mmol/l. Ha ennyi ürül, akkor az
egyensúly fenntartásához ugyanannyit kell fogyasztani, tehát 5 mmol/l-t. Ez
napi 2 liter esetén napi 10 mmol káliumfogyasztást jelent. A kálium relatív
atomtömege 39,1. 39,1×10=391 mg! Tehát ideális esetben, napi 2 liter
folyadékfogyasztást alapul véve, a napi ideális káliumfogyasztás 391 mg vagyis
0,39 gramm!!!!!!!!!!!
A betegséggyártók módszere nem csak az, hogy egészségtelen
dologra beszélnek rá, mintha az lenne az egészséges, hanem ugyanakkor az
egészségesről lebeszélnek, és úgy állítják be mintha az káros lenne. A sóról,
mindenféle hazugságot terjesztenek, többek között pl azt, hogy megemeli a
vérnyomást. Van még egy csavar a dologban, mégpedig az, hogy a kereskedelmi
forgalomban kapható rossz sók tényleg vérnyomás emelkedést okoznak, ezzel is
igazolva a betegséggyártókat. AZ EGÉSZSÉGES JÓ SÓ, EGÉSZSÉGES EMBERBEN NEM OKOZ
VÉRNYOMÁS-NÖVEKEDÉST! Olyanoknál, akik nem egészségesek, (és itt az egészséges
embert nem szabad összekeverni a tünetmentessel), náluk okozhat a jó só is
átmenetileg vérnyomás növekedést, ezért amikor az ember elkezdi visszapótolni a
szervezetébe a hiányzó mennyiségű sót, nagyon óvatosan és csak lassan,
fokozatosan szabad ezt megtennie! A só visszapótlása minimum 6 hónapot vesz
igénybe, de sokkal inkább 1 – 2 évre van szükség az egyensúly
helyreállításához!
Mivel a sóval kapcsolatos hazugságsorozatot csak nagyon lassan
és észrevétlenül lehetett bevezetni, és a a köztudatba elültetni, ezért ahhoz,
hogy idáig eljussunk legalább 50 – 60 évre volt szükség. Becslésem szerint
Magyarországon az 1950 – 1960-as évek körül kezdték lassan fokozatosan
elterjeszteni a sóval kapcsolatos hazugságokat. A folyamatot jelentősen
felgyorsította, amikor a gengszterváltás után észrevétlenül kicserélték a
boltokban az egészséges sókat, mérgezőekre. Ezeknek a következménye, hogy ma
Magyarországon az emberek 90 – 95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma,
vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön
ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót,
és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)
Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak
a vérképedet kell megnézni. Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt
is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni.
Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá
csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk. A vérképekben a
Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan
eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre
visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy
módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium
vonatkozásában.)
A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 142 – 155
mmol/liter. Ha ettől kevesebb van a vérünkben, akkor sózzunk jobban!
Vérünk megfelelő káliumszintje a jelenleg ajánlott (webbeteg.hu)
3,5-5,0 mmol/l labor normálérték helyett 3,2-4,3 mmol/liter !!!
A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen
betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket
fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak…”
...és ahol be lehet szerezni tiszta sót:
video:
video:
(Forrás: Velency Ildikó)
Tisztelt Doktor Úr.
Nagy örömmel hallgatom Önt mostanában,azért csak mostanában,mert
csak nem rég bukkantam a videóira.
Rögtön zavarban is vagyok,hisz nem látok mást mint azt,hogy ne
higyünk annak a nézetnek miszerint csupán a tiszta só a megfelelő és az összes
só nem egészséges.De valahogy belülről érzem,hogy nics igaza annak aki ezt
mondja.Szeritem is rendkvül fontos,hogy kizárólag a tökéletes sót vegyük
magunkhoz.
Több ellenvéleményt is olvasni nem tudom nem e azért,hogy
szándékosan össze zavarjanak,mindegy is.
Az egyik szakértő azt írja valamelyik oldalon,hogy megtévesztő a
tiszta só elnevezés,mert ahogy állítja a leges leg tisztább tiszta sóban is van
kálium hova tovább még több is lehet benne,mint az ellenségnek ki kiáltott.
Káliumos szóban.Pró és kontra vélemények,bizonyítékok
érvelések,állítások látnak napvilágot,mindenki a saját igazát
védi körömszakadtáig.Nehéz tiszta fejjel dönteni.
Az előbbi gondolathoz még annyit tennék hozzá,hogy állítólag
mérések igazolják a tiszta só magas kálium szintjét.Most akarok venni magyar
szabványnak meg felelő sót de épp ebben a pillanatban olvasom,hogy állítólag
egy görög tengeri sóban sincs kálium meg adja a szabány számot de ennek alapján
nem találok ilyen görög sót,úgyhogy maradok az Ön által javasolt mellett.
Több kérdés is foglalkoztat az egészséggel kapcsolatban nem
tudom kérdezhetek majd még Öntől
alkalomadtán?
Üdvözlettel
Zana Ákos
Kedves Ákos!
A „ háttérhatalomnak” pontosan az a célja, hogy megzavarja az
emberek tisztánlátását, de nemcsak a só kérdésben, hanem pl. a desztilláltvíz
ivás kérdésében, vagy a húsfogyasztás szükségességében, vagy a vitaminok
szedésével kapcsolatban is, mert fő cél a betegségekbe hajszolás, hogy mindenki
szedjen minél több gyógyszert, mert így növelhető a csillagos égig a
gyógyszergyártók profitja.
Az is átvágás, hogy tiszta sóról beszélnek, ugyanis tiszta só a
magnéziumsó és a káliumsó is. Átvágás az is, hogy természetes sóról beszélnek,
mert természetes só a káliumsó é a magnéziumsó is! Nekünk a táplálkozáshoz
tiszta konyhasó kell! Étkezési sónak is lehet nevezni a konyhasót és annak
hivatalosan 97 %-os NaCl tartalmának kell lenni, és ha ez a mennyiség megvan az
étkezési sóban, akkor lehet csak a só csomagolásán a Magyar Szabványszám.
Vagyis ha egy konyhasó csomagolásán fel van tüntetve az MSZ szám, akkor minimum
97% NaCl konyhasót kell tartalmaznia mindegyik étkezésre szánt sónak, de KCl
kálisó nem szerepel a fennmaradó maximum 3%-nyi egyéb komponensek között, amely
lehet többféle só is (magnézium, kalcium, kálium, stb. A kálium-szint maximum
1-3 % lehet csak az étkezési sókban, amely megfelel az élettani
követelményeknek, mivel káliumra is szükség van, de nem sokra, mert a sok
kálium szívmegállást idéz elő, és amúgy is sok kálium van a káliumos műtrágyák
miatt minden megtermelt élelmiszerben és ez ilyen élelmiszert fogyasztó állatok
tejében és húsában is!!
Ha tehát egy étkezési só csomagolására az van írva, hogy Tiszta
só, akkor ha nincs még a csomagoláson a Magyar Szabványszám, az MSZ 11007:2013,
akkor annak nincs meg a legalább 97 %-os NaCl tartalma, mert ennek a
tartalomnak akkor kötelező meglenni a konyhasóban, ha a szabványszám fel van
tüntetve a csomagoláson. Egyébként igaz lehet a „Tiszta só” felirat
szabványszám nélkül is, mert lehet benn tiszta NaCl mellett tiszta KCl, tiszta
magnéziumsó és tiszta kalciumsó, stb. 2014 októberében 50 tonnánál is több sót
vonattunk vissza az étkezési sókból, mert volt amelyiknek az NaCl tartalma csak
20-40 %-os volt. Ezt a só visszavonást, még a rádiók és tv-k is bemondták. A
www.tisztaso.hu oldalról megrendelhető, és szabványszámmal ellátott só NaCl
tartalma 99,5 és 99,97-os NaCl tartalmú és ezt a Hungaropharma (tőle származik
ez a tisztított só) minden egyes szállítmánynál mérésekkel igazolja és a
mintavétel el van téve évekre, hogy igazolni lehessen a konyhasó tisztaságát.
Kérem, hogy olvassa el a só élettani hatásáról írt tanulmányomat is:
Valamikor háborúk folytak a só-útvonalak, valamint a
só-lelőhelyek megszerzéséért. Már Hippokrátesz óta tudjuk, hogy a vérünk
só-tartalma, a magzatvíz só-tartalma, valamint az Ős-óceánok sótartalma
évmilliók óta ugyanolyan arányú, s ez genetikailag azóta sem változott meg.
Életünk
tehát a sótól függ!!
A köznapi életben, a vegyszerboltokban vagy akár a
patikákban sokféle sót használnak és árusítanak, de ha az nem étkezési, azaz
konyhasó, akkor jelzőként mindig hozzáteszik, hogy milyen sókról van szó.
Például káliumferro-cianid, azaz sárgavérlúg-só (ami veszélyes méreg, de sajnos
ezt a bolti sókban csomósodásgátló szerként használják!!!), pétisó (műtrágya),
káliumklorid, kálisó (sajnos ebből is túl sokat tartalmaznak a bolti sók!!!),
vagy más fémsók (réz-sók, cink-sók, alumínium-sók, stb). Egyedül a
nátriumkloridot (NaCl) nevezik konyhasónak, vagy étkezési sónak, vagy csak
tisztán, egy szóval kifejezve, só-nak!!!
Ha tehát sima sóról beszélünk, akkor
az mindig étkezési, vagy konyhasót jelent, azaz egyszerűen csak só-ról van szó.
Annyira gyakori a só-szóhasználat, hogy 100 megkérdezett emberből mindenki
tudta, hogy a só, az konyhasó, vagyis étkezési só, de kb. 60-an nem tudták,
hogy a só nem más, mint NaCl, azaz nátrium klorid! Ha valaki meghal és
elporlasztják a krematóriumban és megvizsgálják a szervezetében a nátrium és
kálium tartalmat, akkor kiderül, hogy mindkét fémből ugyanannyit tartalmaz a
szervezetünk, azaz arányuk 1:1 arányú. Ezen vizsgálatok miatt az utóbbi időben
olyan téves nézetek látnak napvilágot az egészségügyben, amit sajnos még sok
orvos és természetgyógyász is elfogad, hogy étkezéseknél is tartani kell ezt az
arányt!
Nem veszik figyelembe, hogy más egy élettelen test, amelyben már nem
zajlanak élettani folyamatok, azaz nincs élet, és más egy élő test, amelyben keringés
és anyacsere folyamatok zajlanak! Nem véletlen, hogy egy fiziológiás oldatban,
vagy egy infúzióban, amelyet élő szervezetekbe jutatnak, az érrendszeren
keresztül, közvetlenül a véráramba 30-szor több nátriumot jutatnak be, mint
káliumot!!! Erre a kb. 30:1 arányra (vércsoportonként lehet minimális eltérés)
azért van szükség, mert a kálium legnagyobb része a sejteken belül van a
testünkben, míg a nátrium nagy része a sejteken kívül. Az élet lényege pedig
az, hogy a sejthártyánál meglegyen a megfelelő arányú ozmotikus egyensúly a
sejten kívüli nátrium és a sejten belüli kálium között. Ha ez az egyensúly
valami miatt felborul és a nátriumvesztés miatt, kálium túlsúly keletkezik,
akkor akármilyen erős és fiatal valaki, meg fog állni a szíve!!!
Az izzadással,
a széklettel, a vizelettel, a légzéssel sok nátriumot (65 %) és kevés káliumot
(2 %) ürít ki a szervezetünk, de a bőrünk kipárolgásával is nagy a szervezet
nátrium vesztése, azaz borul a 30:1-hez arány! A só-hiány gyakori tünet!
Megerőltető edzés után sokan esünk abba a csapdába, hogy akár egy liter hideg
vizet is megiszunk egyszerre, hogy a szomjunkat oltsuk. Nagymértékű izzadás
után az elektrolitszegény víz bevitele azonban a vér felhígulásához vezet, ami
súlyos esetben kómát vagy halált is okozhat.
A só- és folyadékháztartás
szabályozása a szervezetben kiemelt jelentőségű az alapvető szervfunkciók
ellátásában.
Ezért a só- vízháztartást érintő jelentős eltéréseknek súlyos
következményei vannak. Ezért halnak meg az edzés, vagy verseny közben sportolók
(Zavadszky, Kolonics, Fehér Miklós, stb). Az utóbbi időben egyre jobban
elterjedő energia italok is fokozzák a só-vesztést és ez miatt egyre több a nem
megfelelő szívműködés miatti iskolai rosszullét, vagy halál. Intenzív mozgás
során - főleg meleg időben, vagy fűtött tornatermekben - izzadással a szervezet
nagy mennyiségű folyadékot, és arányaiban még nagyobb mennyiségű sót, például
nátriumot veszít.
Erőteljes mozgással az izzadság mennyisége elérheti a két
litert óránként akár 8 grammos nátrium veszteséggel (a napi ajánlott
nátriumbevitel átlagos életfeltételek mellett 12 gramm egy felnőtt embernek,
amit körülbelül 20 gramm konyhasó tartalmaz). Vízmérgezés során a vér csökkent
nátriumtartalma miatt a szervezetben számos sejt károsodik. A nátrium egy olyan
ion a szervezetben, ami nagyrészt a sejten kívüli térben található (mint
például a vér), és fontos szerepe van a víz érpályában tartásában.
Csökkent
nátriumszint mellett így több víz tud a sejtekbe jutni, amitől azok
megduzzadnak (ödémásak lesznek), és hosszabb távon a szervek károsodásához
vezetnek. Hogy melyik szervben milyen mértékű a duzzanat, azt az adott szerv
felépítése határozza meg. A korai és súlyos tünetekért leginkább az agyszövet
duzzanata a felelős, mert a zárt koponyában az agy csak korlátozott mértékben
tud tágulni, és hatalmasra növelheti a koponyán belüli nyomást, ami halálhoz
vezethet.
A vízmérgezés tüneteit gyakran összekeverik a sportolók a kiszáradás
jeleivel - ilyenkor még több víz elfogyasztása súlyosbíthatja a tüneteket,
amelyek a következők: hányinger, ingerlékenység, nyugtalanság, izomgörcsök,
megváltozott viselkedés. Súlyos esetben epileptiform görcsök, eszméletlenség,
kóma, végül halál. Nem lehet pontosan meghatározni, hogy mennyi víz okozhat
vízmérgezést, mert az a szervezet adott állapotától és a megterhelés
körülményeitől is függ.
Fontos mindenkinek megismernie a folyadékszükségletét,
amit rendszeres mozgást végzőknél az edzés utáni közérzet is jelez. Kevés
izzadással járó vagy rövid ideig tartó edzésnél vízmérgezéssel nem kell számolnunk.
Fogyasszunk ásványi-só és tisztasó tartalmú italokat az intenzív, hosszú ideig
tartó edzés során. A piacon ismert márkák közül az Emergen-C a legismertebb, de
kapható szaunázáshoz ajánlott sókészítmény is a szaküzletekben. Ilyen italokat
magunknak is készíthetünk (például gyümölcslé+víz+só összekeverésével). Ezen
kívül edzés előtt fogyaszthatunk erősebben sózott ételeket.
A versenylovaknak
versenyek előtt plusz sót adnak, hogy jobban szerepeljenek. Jómagam, mint
veterán atléta szintén sok tiszta sót viszek be az italaimmal és ételeimmel a
szervezetembe a versenyeim előtt, s ezért mindig jól szerepelek, azaz nagyokat
dobok a kalapáccsal, a diszkosszal, s egyéb súlyokkal. Világ-, Európa-,
veteránolimpiai- és 60-szoros bajnok vagyok és soha nem volt sérülésem sem még
egy nagyobb megterhelés után sem!
Igaz a tiszta NaCl-el való nagymértékű sózás
mellett még vércsoport szerint vagyok vegetáriánus is, immár 26. éve.
Mérnökként is volt alkalmam megtapasztalni, hogy a meleg-üzemi dolgozóknak
védőitalként milyen sós szódavizet biztosítottak. Az előzőekben említett
tünetek észlelésekor nagy elektrolit-tartalmú italt kell fogyasztani, ami akár
sós víz is lehet. Sós ételek fogyasztása is ajánlott, ha valakinek nincs kedve
vagy módja ilyeneket inni.
Súlyos esetben orvosi segítséget kell kérni, akik
vénás só-pótlás (Ringer oldat, vagyis infúziós oldat) révén tudják - szerencsés
esetben - rendezni az állapotot. Ezekről bővebb ismereteket lehet szerezni a
www.tisztaso.hu és a www.aquanet1.net76.net oldalakról is. A só tehát
végigkíséri életünket a születéstől a halálig. A só nemcsak az ember, hanem
minden emlős, de mondhatjuk azt is, hogy minden élőlény számára létfontosságú,
ugyanúgy, mint a víz.
Az élet lényege a tiszta víz (desztillált víz), a só és a
kálium, mert ezek szabályozzák együttesen a szervezet víz-háztartását.
Ha ezek
aránya nem megfelelő, akkor megbetegszünk, betegek leszünk, pl. asztmások,
allergiások, kandidások, rákosok, autoimmun betegek, stb. A tiszta víz a
szervezetben szállító szerepet betöltve távolítja el a sejtek anyagcsere
folyamatainál keletkező bomlástermékeket. A sejten belüli víz-háztartásért a
kálium a felelős. A káliumnak a sejten belülisége miatt alacsony a kiürülési
rátája (2%). A növényvilágban is a gyümölcsök húsának a keménysége a kálium
által megkötött vízmennyiségtől függ.
A napi ételeink a műtrágyázás miatt túl
sok káliumot tartalmaznak, de ha bio ételeket fogyasztunk, akkor azoknak is
magas lehet a kálium tartalma, főleg, ha azok gabonafélék, hüvelyesek, vagy
paradicsomfélék, stb, viszont sót alig- alig tartalmaznak. Ezért, valamint a
szervezetből nagyobb kiürülési rátával (65%) bíró, sejtek-közötti testnedvekben
lévő nátrium miatt kell a sót mindennap pótolni a szervezetben. Közel 100
betegséget idéz elő közvetlenül, de közvetve ennél jóval többet a só- hiány! A
só vizet von el a sejtekből, mert így biztosítja a sejten kívüli
víz-háztartást.
Alapjában véve tehát a szervezetünkben kétféle sós víz, azaz
„tenger” van, az egyik a sejteken belül, a másik pedig a sejteken kívül.
Egészségünk e két „tenger” egyensúlyától függ!!!!! Ezt tudjuk biztosítani
elegendő tiszta víz bevitelével, amely lehet desztillált-víz, tisztított
esővíz, tisztított hó-olvadék, vagy a fordított (reverz) ozmózisos eljárással
szűrt és tisztított víz (ro.víz), amely nincs visszaásványozva szervetlen
ásványi anyagokkal. A káliumot a zöldségek és gyümölcsök bevitelével bőven
biztosítani tudjuk, nincs tehát szükség plusz kálium bevitelére, s főleg nem
kálium-só formájában.
A szervetlen kálium ugyanis a nagy, mega dózisával
(ilyenek a káliummal dúsított étkezési sók!!!) akár szívmegállást is
előidézhet. Az USA-ban még van halálbüntetés, de már nem villamosszékkel
hajtják végre, hanem 4 gramm kálium intravénás befecskendezésével, ami azonnali
szívmegállást idéz elő. Az állatokat is ilyen injekciókkal „ altatják” el!
Ettől kisebb kálium dózissal állítják meg a szívet a szívműtéteknél (2 gramm).
A növényekben lévő szerves kálium lassabban szívódik fel, főleg akkor, ha már a
szervezetbe való bevitelkor megsózzuk egy kicsit, hogy kiegyensúlyozzuk a sóval
a kálium túlsúlyt. Nem véletlen, hogy nagyapám annak idején úgy ette a magas
kálium tartalmú paradicsomot, hogy minden falatot belemártott a sóba!
A só,
azaz a nátriumklorid, a szervezetből való magasabb kiürülési rátája miatt, bátrabban
használható a magas káliumtartalmú ételek fogyasztásánál. Jó példa erre a magas
kálium tatalmú szója fogyasztása. Európában és az USA-ban egyre több szóját
fogyasztanak és ez miatt több esetben is hirtelen szívmegállások, vagy azt
megelőző szív- és érrendszeri betegségek következtek be, azért mert elhiszik
azt a hivatalosan terjesztett szlogent, hogy a sok só megbetegít. Ázsiában,
főleg Japánban szóját esznek szójával és mégsem fordulnak elő olyan betegségek,
mint az európaiaknál, vagy az amerikaiaknál, ráadásul náluk a legmagasabb az
átlagéletkor is.
Mi ennek a titka? Hát az, hogy a szóját nagyon sósan eszik!!!
Nem úgy sóznak, hogy a sót közvetlenül szórják rá a szójás ételeikre, hanem sós
szószokat, sós önteteket (miso, tamari, stb.) készítenek, és azzal kompenzálják
a szója és egyéb magas kálium tatalmú ételek kálium-nátrium, azaz
só-egyensúlyát!!!
A só tehát egy ősi orvosság is, amelyet táplálékkal, a
táplálék megsózásával viszünk be.
Ha például nem iszunk elegendő tiszta vizet,
akkor szervezetünkben vízhiány keletkezik. Ebben a helyzetben a szervezetünk a
sejteken kívüli víz-háztartásból („tengerből”) veszi el a szükséges vizet, a
vízhiányos sejtek életben tartásához. Ezért kell mindig tiszta vizet inni, mert
vízhiányos esetben, végszükség esetén a szervezet a sejten kívüli vízből képes,
az életfontosságú sejtekbe vizet bepréselni, azaz vízhiány esetén rosszullét,
ájulás, vagy akár halál is bekövetkezhet. Nem véletlen tehát, hogy
elsősegélyként a megfelelő arányú sós desztvizet adják be intravénásan.
Az
úgynevezett extracelluláris-víz (sejteken kívüli) mennyiségét a szervezetünk
egy óvintézkedéssel tartja meg: A vesének parancsot ad a só visszatartására, s
ezzel a sejteken kívüli vizet megköti.
Tehát a vizenyő (ödéma) kialakulásáért a
vízhiány a felelős.
Ugyanez miatt alakulnak ciszták is ki a test különböző
részein! Ha tehát az intracelluláris (sejteken belüli) víz mennyiségét
krónikusan az extracelluláris vízből kell a szervezetnek bepréselni, akkor
ezzel együtt növelni kell a bepréseléshez szükséges nyomást is. Ez a
nyomásnövekedés jelentkezik a hypertónia, azaz magas vérnyomás formájában.
A
felgyülemlett víz először kisebb nagyobb ödémásodásokat, majd tüdő-ödémát
(asthma-cardiale) fog okozni! A terápia az ilyen betegségeknél a vízhiány
megszüntetése tiszta víz bevitelével. Ha nem tiszta vizet viszünk be a vízhiány
megszüntetésére, akkor az adott víz a benne lévő szennyeződések miatt egyéb
betegségeket is előidézhet. Nem véletlen tehát, hogy az infúzióknál
desztilláltvizet használnak a közvetlen véráramba való juttatásra.
Ne higgyük
el tehát azt sem, hogy a desztilláltvíz mérgező a szájon át való bevitelkor,
mert akkor a véráramba való bejuttatással, minden infúzió halált okozna!!
Legtöbb infúziót kapott utcai, vagy kórházi rosszullétes azért lesz jobban,
mert dehidrált volt a szervezete és a tiszta víz javított a víz háztartásán, de
97 %-os esetben egyben sóhiányos (NaCl-hiányos!) is volt a szervezetük, s az
infúzió 1 %-os tiszta NaCl tartalma javított a Na-K arányon is!
A víz
szervezetbe való juttatását (megivását) nem túlterhelés szerűen (kivétel a
súlyos vízhiányos eset), hanem lassan szakaszosan kell megoldani, addig, amíg a
vizelet mennyisége meg nem egyezik a bevitt, megivott vízmennyiséggel!!!
Ha
elegendő vizet iszunk, sót mosunk ki a szervezetből. Ahogy csökken a só és nő a
víz mennyisége, már nem kell a szervezetnek a vizenyős folyadékot
visszatartani, s így az meg tud szabadulni, a szövetekben, cisztákban
óvintézkedésként, vízhiány miatt megkötött víztől. Soha ne szedjünk tehát
vízhajtót, mert a tiszta víz a legjobb diuretikum, azaz a legjobb vízhajtó
szer!!!
A tiszta sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül
még más szerepe is van. A só egy természetes antihiszamin.
Asztma esetén
ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs spray!!! Azzal a különbséggel, hogy
nincs mellékhatása!!!! Asztmás rohamnál igyunk meg két-három pohár desztillált
vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi tiszta sót. A só védi a sejteket és
különösen az agysejteket az elsavasodástól.
Azért van napjainkban sok ember
szervezete elsavasodva, mert nem használnak elegendő sót, vagy elegendő sót
használnak, de az nem tiszta só, azaz nem tiszta NaCl!!!!
A vesének is szüksége
van a tiszta sóra a túltengésben lévő savak leépítésére és azok vizelettel
történő kiválasztására és kiürítésére. Ha a szervezet sóban szegény, akkor
egyre jobban elsavasodik!!! Az agy, az elsavasodása miatt nem megfelelően
működik. Ezért fontos a só a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében is.
A
depresszió kezelésében használt lítium, a sót próbálja meg helyettesíteni. Nem
lítiumot kellene adni a betegnek, hanem több tiszta sót!!!! Sokan
szódabikarbónával próbálják megoldani a nátrium-hiányt, viszont a nátrium
mellett megmaradt hidrogénkarbonát előidézhet gyomorsav fellúgosodásból eredő
emésztési problémákat, míg a tiszta sóval való sózásnak nincs ilyen
mellékhatása, de a lúgosító hatása ugyanolyan jó. A tiszta só fontos szerepet
tölt be az agyban, a szerotonin- és a melatonin-szint állandó fenntartásában.
Ha elegendő tiszta víz és elegendő tiszta só van a szervezetben, akkor azok,
mint természetes antioxidánsok, eltávolítják a toxikus salakanyagokat, s így
nem kell az esszenciális aminosavakat, mint például a tryptofánt és a tyrozint
a szervezetnek „feláldozni”. Ugyanis tryptofán szükséges a szerotonin, a
melatonin és tryptamin képzéshez.
A jó alvás egyik feltétele a megfelelő
melatonin szint az agyban. Nagyon sokan nem is sejtik, hogy sokkal jobban
aludnának, ha a tiszta sóval egy kicsit jobba sóznának!
A tiszta só tehát
nagyon fontos az alvászavaroknál, mivel a só egy természetes altató is egyben.
Sokan nem tudják, hogy a tiszta só megfelelő mértékű használata szükséges a rák
megelőzésében és kezelésében. Ha valaki egyszer megszúrja a kezét és az vérezni
kezd, akkor meg kell szívnia a sebet, hogy az fertőtlenítve legyen: Az így
megízlelt vér sósságát memorizálni kell, ugyanis a vérünk gondoskodik arról,
hogy mindig megfelelő mennyiségű NaCl tartalma legyen.
Ha nem viszünk be eleget
a tiszta sóval, akkor a vér agresszív módon a legtöbb nátriumot tartalmazó
szervünkből a csontokból vonja ki azt. Ilyekor felborul a csontanyagcsere és
elkezdődik a csontritkulás. Csontritkulás esetén a gyógyítás is a tiszta só
megfelelő mértékű használatával gyógyítható. Ha minden reggel az első
közép-vizeletünket megkóstoljuk és annak sóssága azonos a vérünk
só-tartalmával, akkor előző nap elegendő tiszta sót vittünk be a
szervezetünkbe.
Ha a sós-íz nem erősebb, mint a vér sóssága, akkor előző nap
keveset sóztunk, ha pedig erősebb a vér sósságánál, akkor túl sok sót fogyasztottunk
az elmúlt 24 órában. A vizelet sóssága tehát jelzi, hogy elegendő sót
juttattunk-e be a szervezetünkbe. Ha például nem elég sós, vagy akár elég sós a
reggeli vizeletünk és aznap meleg lesz, vagy pedig izzadással járó erős fizikai
igénybevételnek leszünk kitéve, akkor aznap egy kicsit sósabban kell étkeznünk!
Igaz ez minden betegségnél, s így a rákos megbetegedéseknél is.
A rákos sejtek
oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek az úgynevezett anareob organizmusok,
amelyek oxigén hiányos közeget igényelnek.
Ha elegendő tiszta víz van a
szervezetben és az elegendő tiszta só megnöveli a vér mennyiségét, akkor a
cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut és az így aktivált és motivált
immunsejtek bejutnak a rákos szövetekbe és elpusztítják azokat.
Ezért gyengíti
a dehidráció, a nem megfelelő tisztaságú víz fogyasztása és a nem megfelelő
mennyiségű tiszta só fogyasztása az immunrendszert. A mozgással is fokozni
lehet a szervezet oxigenizációját, de ekkor is kell a tiszta víz és a tiszta só
is! Egyébként igaz az a mondás, hogy a mozgás minden gyógyszert pótol, de olya
gyógyszert még nem találtak fel, amely a mozgást pótolná!!!
A találmányommal,
az oxigénszifonnal (tiszta vízzel kell feltölteni) és az orvosi oxigént
tartalmazó oxigénpatronnal olyan szuperoxigénezett vizet lehet előállítani,
amelynek liter 2200 mg oldott oxigént tartalmaz. Az ilyen víz rendszeres
fogyasztásával is sok oxigén jut be a szervezetbe, és ezáltal még gyorsabban
pusztulnak el a rákos sejtek, főleg a még a tiszta sót is elegendő mennyiségben
juttatjuk be a szervezetünkbe az étkezések alkalmával.
A só fontos nemcsak a
csontozat, hanem a izomzat és az erőnlét fenntartásához is. A hiedelmekkel
ellentétben, a tiszta só csökkenti a szívritmus zavarokat is és fontos szerepet
játszik a vérnyomás szabályozásában. A víz-só aránya is kiemelten fontos!
Egy
sószegény táplálkozás magas vízfogyasztás mellett egyes embereknél magas
vérnyomáshoz vezet.
Tehát nem a sok só idézi elő a magas vérnyomást, hanem a
kevés!!! Ha valaki vizet iszik és sót nem vagy csak keveset fogyaszt, akkor nem
marad elég víz a vérkeringésben és így a véredények nem töltődnek fel
megfelelően.
A bolti sók káliummal dúsítottak, s ezért is nincs a
csomagolásukon feltüntetve a Magyar Szabványnak való megfelelőség (97 %-os NaCl
tartalom a megfelelő!).
Magasabb a kálium tartalom az élelmiszeripar által
előállított, nem tiszta sóval tartósított élelmiszerek, s ez miatt is
megváltozik a sejtek, különösen az erre érzékeny vér Na/K aránya, s ez miatt
alakulnak ki a szív és érrendszeri betegségek, sőt szívmegállás is
létrejöhet!!!
Az Update élelmiszerek is csökkentett nátrium tartalmúak, s ez
miatt a létrehozójuk is súlyos szívbetegségben szenved, s ha nem változtat a
sózás Na-K arányán, akkor hiába fiatal és edzett, elfogjuk veszíteni őt is.
Szerencsére manapság már egyes áruházakban (Herba Ház, Medi Line Üzletház,
Tisztavíz Üzletház) és bio-boltokban lehet tiszta sót kapni (600 Ft/kg),
(minimum 99,5 %-os NaCl tartalom). Valamennyi egyéb só különböző kálium-sókkal
van dúsítva, s vannak olyan sók is, amelyeknek mindössze 30-35 %-os az NaCl
tatalma!
Hol lehet vásárolni tiszta, legalább 99%-os NaCl tartalmú sót? Hát a
patikákban, de ott újabban csak orvos vényre adják ki, vagy csak 10 dkg-ot
adnak vény nélkül. Külföldi patikákban gond nélkül lehet egyes országokban,
akár 10 kg-ot is vásárolni. Lehet kapni egyes vegyszerboltokban, de ott a
kilónkénti ára 2000 Ft felett van! Az izraelita vallásúak a rabbijuktól
rabbi-pecsétes kóser sót kapnak, így az is garantáltan 99 % feletti NaCl
tatalmú. Vannak még más kóser sók is, de azok szintén nem ilyen magas NaCl
tartalmúak, és azokban is csomósodás gátlásra sárgavérlúg-sót (mérgező
kálium-ferro-cianid!!).
A www.tisztaso.hu weboldalról lehet a neten rendelni
patikaival megegyező tisztaságú NaCl-t, 25 kg-os kiszerelésben, de lehet tőlük
rendelni 1 kg-os kicsomagolásban is. Az árusító üzletekben is ilyen
kiszerelésben kaphatók.
Az is érdekes, hogy a cukorbetegségnél is a tiszta só
gyógyít!
A tiszta só ugyanis segíti a vércukor-szintet egyensúlyban tartani és
csökkenti az inzulin szükségletet.
A tiszta víz és a tiszta só csökkenti az
érrendszeri károsodásokat minden szervünknél, de különösen jól észrevehető ez a
látásunkon a szemünknél.
A sejteknek szükségük van a tiszta sóra, a
hidro-elektromos energia fejlesztéséhez, mivel a só szállítja az áramot a
sejtekhez. Erre jó példa a desztillált-víz, amely nem vezeti az áramot, a sós
víz pedig jól vezeti azt.
A tiszta só ezen hatása miatt az alábbi fontos
élettani folyamatokban vesz részt:
- A tiszta só fontos szerepet játszik az
idegsejtek közötti összeköttetésben és az információk feldolgozásában.
- A
tiszta só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához. A
gyomorsavnál fontos szerepe van a nátrium mellett a klórnak is, hiszen a
gyomorsav, az HCl!
- A tiszta só tisztítja a tüdőket, a hörgőket és segít a
slejm felszakításában, lebontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben (asztma,
emfizema-tüdőtágulat, mukoviszidose).
- A tiszta só a nyelvre téve megállítja a
száraz köhögést!!
- A tiszta só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak
felszakításához, s kiválóan gyógyítja az allergiát, a középfül gyulladást,
fülzúgást is.
- A tiszta só, a köszvény és az athtitis, poliarthitis (ízületi
gyulladások), valamint az izomgörcsök megelőzésében, megakadályozásában és
gyógyításában is fontos szerepet tölt be.
- A tiszta só megakadályozza a
túlzott nyálkatermelést, tehát a túlzott nyáltermelés sóhiányt jelez!!
- Az
oszteoporozis, azaz csontritkulás, legtöbb esetben, mint ez korábban említve
volt zömmel a tiszta só és a tiszta víz hiányára vezethető vissza.
Csonterősítéshez szükség van tehát a tiszta sóval való megfelelő sózásra!
- A
tiszta só mivel szerepet játszik a szerotonin és a melatonin szint
állandóságának fenntartásában, melyek szabályozzák a közérzetünket (önbizalom,
pozitív gondolatok), ezért közvetlenül és közvetetten is befolyásolja a
személyiségünket.
- A tiszta só fontos a libidó megőrzésben, férfiaknál és
nőknél egyaránt. Nem kell Viagra, ha tiszta sót fogyasztunk!
- A tiszta só
segít a toka csökkentésében, ugyanis a sóhiány miatt a nyálmirigyek több nyálat
termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést, továbbá, hogy elegendő vizet
szolgáltassanak a gyomornak a táplálék feldolgozásához. A vérkeringés a
nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények vízáteresztővé válnak, hogy a
mirigyeket még több vízzel lássák el a megemelkedett nyáltermelés érdekében. A
véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az
arcban is vízáteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze, ami a toka kialakulását
idézi elő.
- A tiszta só megvéd a visszerek és a hajszálerek repedésétől. Akkor
megfelelő a vér nátriumtartalma, ha az magasabb, mint 142 mmol/l !!! Ezen érték
felett nem kell tartani érrendszeri katasztrófától! Sajnos az utóbbi időben a
nátrium referencia alsó határértékét levitték 135 mmol/l-re, amely már súlyos
só-hiány és betegségeket okoz!!! - A tiszta só növeli az izomerőt, a tüdő
vitálkapacitását, a sportteljesítményt és meggátolja a túlzott izzadást is a
fokozott fizikai igénybevételnél.
- Minél jobban alatta van vérünk
nátriumtartalma a 142 mmol/l értéknek, annál magasabbak a vér tumormarker
értékei, azaz nő a rákos megbetegedés esélye! Nem véletlen az sem, hogy az
infúzióban a Na értéke 147,7 mmol/l értéknek felel meg. Az lenne a jó, ha ilyen
arányban lenne mindenkinél a vér Na értéke. 12. éve regisztrálom a hozzám
fordulók leletei alapján azok vérének Na és K értékeit.
Nagy megdöbbenéssel
tapasztalom, hogy 100 emberből 97 főnél fel van borulva a kálium-nátrium
arány!!!!!!!!!
97 főnél van kálium többlet, azaz hyperkalémia és hyponatrémia,
azaz nátriumhiány!!!!!!!!!!!! Ezért betegek!!!! Jó lenne egészségesnek mondott
embereknél is megvizsgálni, hogy náluk milyen a vér Na és K értéke.
Újabban
sajnos az alapvérképeknél el sem végzik a K és Na értékeinek meghatározásait,
csak ha külön kérésre az orvos a vérvizsgálat kérő lapon bejelöli a labornak
ezt a vizsgálatot is! Ha pácienseim megértik, hogy a gyógyulásuk érdekében a
szükségesnél is több tiszta NaCl-t kell fogyasztaniuk, akkor rohamosan gyógyulnak,
még áttétes rákbetegségekből is. 2012. októberében egy áttétes daganatos
betegnél a 125 mmol/l Na értéket úgy tudtuk felvinni 145 mmol/l értékre, hogy
az első két hétben kávéskanállal ette a sót, majd utána is sósabban, de vegán
módon étkezett és mostanra (2013. január 28) már panaszmentessé vált. Lehetne
sorolni még a sóhiány miatt kialakult egészségkárosodásokat, de így is elegendő
információt adtam ahhoz, hogy átérezzük a tiszta só és a tiszta víz
fogyasztásának fontosságát.
Az asztmásokkal, de más betegségekkel kapcsolatban
is fontos még megemlíteni, hogy amilyen fontos a tiszta só, olyan káros a sok
kálium!!! A magas kálium tartalmú gyümölcsök és ételek (narancs banán,
paradicsom, szója, és más babfélék, búza, tönkölybúza, burgonya, stb,) valamint
italok, sportitalok asztmás rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy
kicsit jobban megsózni tiszta sóval, hogy a nátrium/kálium egyensúlyát
fenntartsuk. Jó lenne, ha természetgyógyász társaim felvennék a terápiás
kezelés formái közé, a tiszta sóval való gyógyítást is. Itt az ételek, italok
tiszta sóval való sózását értem, mert a só-terápiák külsőleges alkalmazása
(fürdés, inhalálás, sókabin, stb..) már a népi gyógyászatban is jelen van több
ezer éve.
Tisztelettel:
'Dr. Weixl-Várhegyi László, alternatív táplálkozással a szív,-
és érrendszeri megbetegedések megelőzésének elősegítésére tevékenységek
'doktora címmel kitüntetés birtokosa, feltaláló, mérnök radiesztéta,
bioenergetikus, fitoterapeuta, életmód- és táplálkozási tanácsadó- és terapeuta
természetgyógyász, alternatív- és népi gyógyász www.tisztaso.hu
Az
emberi test sós vízből áll, mint a tenger!
Dr.
Lenkei Gábor tényfeltáró videója a sóról, humorba ágyazva!
A
sóról azt tanultuk, hogy fizetőeszköz volt, hogy háborúk dúltak
érte!
Köszönjük!
video
a sófogyasztásról:
Továbbá:
- Gyógyító növényeink 1./a rész:
- Gyógyító növényeink 1./b rész:
- Gyógyító növényeink 4. rész:
- Kiskertünkben - Vegyes kultúrák. Kedvező hatású szomszéd növények:
- Kertészeti naptár - Zöldségeskert - Vetés - Növények társítása:
- Praktikusan az otthonunkban – kiskertünkben:
- Fogyás a természet erejével:
- A csodás Lenmag:
- Vegyszermentes tartósítás - Öreganyáink fortélyai:
- Lekvárfőzési ABC:
- Melyik virág ehető a kertünkben?
- Őszi munkálatok a kiskertben:
- SZABÓ GYÖRGY BÜKKSZENTKERESZTI FÜVESEMBER TANÁCSAI:
- Csicsóka – a jótékony szénhidrát:
- A Hársvirág gyógyító növényünk külön fejezetet igényel:
- Egzotikus gyümölcsök — Trópusi gyümölcsök:
- A mediterrán őshonos fája – az Oliva:
- Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid:
- A nyírfa mágikus ereje, mely önálló fejezetet igényel!:
- A magyarság ősi gyógymódjai és vallása:
- Hűsítő italok – házilag:
- Így készíts hófehér karácsonyfadíszt szódabikarbónából:
- A házi - főzött gyurma receptje:
- Finomságok – Receptek/1.:
- Finomságok - Receptek/2.
- Ilus néni receptes füzete I.:
- Dió - a csudajó, mely önálló fejezetet igényel:
- ALOE VERA - a csodanövény:
- Gyermekláncfű - Pongyolapitypang:
- A BÁRSONYVIRÁG (BÜDÖSKE) ELŰZI A KÁRTEVŐKET KERTÜNKBŐL:
- Gyógyító növényeink - felsorolás:
- Régi gyógyborok, gyógypálinkák:
- Érmelléki asszonyok hagyatéka:
- GYÖMBÉR - A MINDENT TUDÓ GYÓGYNÖVÉNY:
- A PARLAGFŰ - AMBRÓZIA - ISTENEK ELEDELE:
- Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
- Biokertészek csodaszere a házi fahamu:
- AZ AROMATERÁPIA - ILLÓOLAJOK:
- SÁFRÁNY - A FŰSZEREK KIRÁLYA - A KIRÁLYOK FŰSZERE:
- Természetes kozmetikumok:
- 10 étel az agyműködés fellendítésére:
- AZ ERDÉLYI - PARAJDI SÓ NEMZETI KINCSÜNK:
- A legsürgősebb tavaszi feladatok a kertben:
- Kapor - a természetes inzulin:
- KÁPOSZTA - Kovászos uborka:
- Kurkuma - a szent fűszer:
- 12 növény - ami azt a szervet gyógyítja - amelyikre hasonlít:
- A vérehulló fecskefű jótékony hatásai - gyógynövény:
- BROKKOLI - AZ EGÉSZSÉGŐRZŐ - receptekkel:
- A SZIKOMORFA - Fügefa:
- A FÜGE:
- MINDENTUDÓ A KENDERRŐL - A kendermunka - a kender gyógyító ereje:
- BODZA:
- TUDJ MEG MINDENT A MENTÁRÓL:
- Eper - Szamóca - Receptek:
- Festőnövények listája - Természetes festés:
- Mángold - a majdnem spenót:
- IBOLYA – ÁRVÁCSKA:
- MEDVEHAGYMA ÉS TARTÓSÍTÁSA:
- ALMA - ALMAECET:
- ÖSSZEFOGLALÓ – RENDSZEREZŐ - GYÓGYÍTÓ NÖVÉNYEINK:
- Galaj:
- A vadkender olaj meggyógyítja a rákot, de vajon miért nem tudja ezt senki?:
- A DOHÁNY LEHET A RÁK ELLENSZERE:
- Petróleummal is lehet gyógyítani a rákot - 10 jó tanács Gyuri bácsitól:
- A Tiszta Só jelentősége: